Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Vendégtoll: X-Faktor Kritika – Írta: Maia

Vendégtoll: X-Faktor Kritika – Írta: Maia

4
Oszd meg!

Nagy várakozás előzte meg ezt a tehetségkutatót, hiszen Angliában óriási sikerrel fut, és olyan világsztárt köszönhetünk a műsornak, mint Leona Lewis. Megmondom őszintén, kicsit tartottam tőle, mert nem vagyok híve a mesterséges sztárcsinálásnak, és abban sem vagyok biztos, nincs még elég „sztárja” kicsi országunknak. De az x faktor nem tudom mivel, mikor, vagy hogyan, de megnyert magának. Úgy gondolom, tudott egy fajta minőséget hozni. Előre bocsátom ennek ellenére, az a véleményem, egy ez tökéletesen megrendezett valóságshow, és nincsen köze a nézők döntéséhez igazából, ebben a kérdésben majd várom a véleményeteket. A szereplők elemzésénél, igyekszem elfogultság nélkül véleményezni, bár gyanítom érezni fogjátok kik a kedvenceim.

A NÉGY MENTOR

Személy szerint, örültem a zsűritagoknak. Első sorban Keresztes Ildikónak, akit egy nagyon tehetséges, csodálatos hangú, énekesnőnek, és előadónak tartok. Ezt most is így, gondolom, de mint mentort nagyon kevésnek, mint zsűritagot nagyon soknak érzem. Szerintem rájátszik a dolgokra, de ha nem akkor az még szomorúbb. Nagy Ferót mindig nagy figurának gondoltam, olyan embernek akinek van stílusa, nekem itt ezt tökéletesen hozta. Számomra, a bagázsból Malek Miklós a legszimpatikusabb és empatikusabb. Amikor olvastam, hogy ő lesz az egyik mentor, azt gondoltam, na egy beképzelt amerikai, aki majd megmondja a tutit. Erre jön, egy szerény kedves, hozzáértő emberke, akinek a kritikáival, többnyire még egyet is értek. Mentorként is a legjobbnak tartom, annak ellenére, hogy az ő emberi estek ki először. A Non stoppal látni lehetett a fejlődést,és a munkáját ami benne volt. Legutoljára hagytam az általam legkevésbé kedvelt, zsűritagot, Geszti Pétert, vannak jó gondolatai, és valóban ért az előadáshoz, de nem tetszik az őszintétlensége, és inkorektsége, mindenáron saját mentoráltjait erőszakolja, és ott is talál hibát a többiekben ahol nincs. Ő tipikus iskolapéldája annak az embernek,a kiben több a hideg számítás, mint a szív. De valószínűleg a műsornak szüksége van egy ilyen emberre is.

GESZTI PÉTERNÉL – A LÁNYOK

Akiknek nem sikerült:

 • Muri Enikő: Enikő énekelte, az elődöntőkben az egyik legjobbat, Kelly Clarkson híres dalával, de utána számomra, nem volt igazán átütő, viszont, őszintének éreztem,és tetszett a stílusa is. Járt volna neki egy esély.
 • Németh Katica: Az ő esetében egyáltalán nem értettem, miért nem? Ott lett volna a helye, engem meggyőzött, jó hang, kiállás, és szimpatikus személyisség.
 • Szirota Dzsennifer: A legnagyobb felháborodást talán az ő kiejtése váltotta ki. Személy szerint, én is kicsit érzékenynek,és fiatalnak tartottam a szakmához. Annak ellenére, hogy gyönyörűen, és színvonalas énekelt, egy igen nehéz dalt.

Akik továbbjutottak:

 • Domonkos Fanni: Ő valóban egy színfolt volt. Ha akart akkor tudott jót hozni, de az előbbi 3 énekesnőnél, lényegesen gyengébbnek éreztem. Geszti legrosszabb döntése volt, de itt is érzek marketingfogást.
 • Janicsák Veca: Vele vegyesen vagyok. Elismerem, hogy jó hangja van, szépen énekel, és a magyar dalok kifejezetten jól állnak neki. De unom, nagyon! Nem sztáralkat. Szerintem nagy esélyese a versenynek.
 • Schodeinde Dorka: Nekem az élőműsorokban ő volt az egyik nagy csalódás. Borzasztóan visszaesett, az elődöntőkhöz képest ahol, csodálatosakat énekelt. Lehet a terhesség,és szülés miatt, ezt aláírom. De akkoris, szenvedés volt hallgatni, a hangokat szinte csak véletlenül találta el. Whitney Houston, és Mariah Carey dalait egyenesen meggyalázta. Gesztinél a leggyengébb láncszem volt.

KERESZTESI ILDIKÓNÁL – A FIÚK

Akiknek nem sikerült

 • Hegyi Dávid: Szerintem imádnivaló volt. Csupa érzelem, szoldíság. Jó megjelenésű, végtelenül kellemes hangú tehetséges énekes , teljesen érthetetlen számomra, miért nem jutott tovább, hiszen Ildikó is favorizálta.
 • Szabó Előd: Ő úgy jelent meg ,mint Demjén klón, de más műfajban is bizonyított. Én kedveltem, de egyetértettem abban Ildikóval, hogy voltak jobbak.
 • Whittman Zsolt: Róla nem tudok véleményt írni, mert nem maradt meg bennem. Szerintem ez mindent elomondott.
 • Spiriev Teo: Nagyon imádtam. 17 évesen Sinatrát, így énekelni zseniális. A mentorházban is gyönyörűen hibátlanul érzéssel énekelt. De még nőnie kell.

Akik továbbjutottak:

 • Vastag Tamás: Szerintem, a legszebb ,legkülönlegesebb hanggal, hangárnyalatokkal rendelkező énekes. Az élőadásokban gyakran volt gyenge, de amikor jó volt, az igazán jó volt. Örültem, hogy bekerült.
 • Király L. Norbert: Egyéniség, életerő! Igazi showman, aki alatt ha kell lángol színpad. DE számomra, ő a faktor, legnagyobb kérdőjele, pedig benne ott az xfaktor. A legnagyobb gond vele, hogy gyakorlatilag nincs hangja, és mégis imádnivaló. De hát Mick Jaggernek, vagy az AC/DC-nek van? Mindennek ellenére, nem neki drukkolok a végső győzelemhez.
 • Takács Nikolas: A legjobb hang a műsorban ehhez kétség nem fér. Az elején utáltam, unalmasnak modorosnak, műnek találtam. Aztán elénekelte, párbajban Cserháti tól az egyik kedvencem, (akad amit nem gyógyít meg az idő sem), és odakellet néznem, megkellett hallgatnom, vagy húszszor, ez az ember tud valamit! De az előadásban nem az igazi, úgy érzem kicsit, steril. Nagy esélyes ő is, a döntőbe várom.

NAGY FERÓNÁL – A 25 ÉV FELETTIEK

Akiknem nem sikerült

 • Nádor Dávid: Remek hang, jó kiállás, 0 lámpaláz, csuklóból nyomta, a dalokat, a mentorházban, simán leénekelte, Elton John: Circle of life-t. Benne lett volna X faktor
 • Bakó Kriszta: Szerintem, ő a visszafogottsága miatt vérzett el. Jól énekelt, csinos volt, szóval más okot nem tudnék mondani.

Akik továbbjutottak:

 • Wolf Kati: Kiváló énekhang , kiváló előadás, minden ott volt, de valami mégsem, nem értem ilyen hanggal és tehetséggel, miért nem tudott eddig befutni. A végére elfáradt, de az első élődasáokban toronymagasan a legjobb volt. Maradnia kellett volna még. Vérprofi.
 • Szabó Mariann: Ő képviselte, a rockot, de nem jött át az embereknek, ahogy nekem se. Korrektül énekelt el mindent, de semmi extra.
 • Vastag Csaba: Ő a másik akiben van xfaktor, az egyetlen akiben minden elem megvan ,hogy sztár legyen, hang, kiállás,előadás, és nem azért mondom mert lány vagyokJ . Az elején nem volt szimpi, manírkirálynak, műmájernek gondoltam. Még mindig akad nála színészkedés, de egyre jobbakat énekel, és lehet tévedek, de én úgy érzem tudja miről énekel, és beleteszi a szívét is. Bár Feró kicsit elrontotta őt azzal,hogy zsinórban szerelmes dalokat kapott, és azzal is, hogy rámentek, a szívtipró szerepre. Így nagyon jól kell énekelnie, hogy elfelejtsék neki,hogy néz ki,és a hangjára figyeljenek. Én neki drukkolok. Számomra ő az Xfaktor.

MALEK MIKLÓSNÁL – A CSAPATOK

Akik továbjutottak:

 • Mimi és Gergő: Remekül szólt együtt a hangjuk, de nem voltak a színpadon igazán együtt. Mindkettőnek klassz hangja van külön, de együtt szörnyű hamisak, voltak, szétcsúsztak, kifelé énekeltek nem egymással.
  – Mimi: Nekem ő unszimpatikus volt. Teljesen érzehető volt nála az egó. Jó hang jó külső, de kegyetlen hamis volt,és nem partner a duóban. Viszont az ő előadókészsége valamennyire megmentette a produkciókat.
  -Gergő: A saját dallal gitárral a kezében fantasztikus volt, édes imádnivaló, átjött. De élőadásban gitár nélkül, mint előadó, megvolt lőve. Nem tudott magával mit kezdeni, megmozdulni vagy bármi, kár a hangját szerettem, és a saját dalát is.
 • Non Stop: Klassz összeszokott, szórakoztató csapat voltak, a legnagyobb színfolt. Élveztem, átadták amit kellett. Malek legnagyobb dobásai voltak, és sokat fejlődtek.
 • Summer Sisters: A legideegsítőbbek voltak számomra. Gyönyörűek, és a hangjuk is. De a manír itt is betette a kaput. Állandóan versenyeztek egymással, Edit folyamatosan leénekelte volna, a jobb hangú, kevésbé, modoros húgát. Megőrjített a végtelen, hajlítgatás, a sok túlzás, és hamis hang. Egy percig nem hiányoztak.

A versenyzőkről alkotott véleményem, teljesen szubjektív ,de várom a kontrákat, és érveléseket.

Én mindenesetre, vagy egy Nicolas-Csaba , vagy egy Norbi-Csaba döntőt szeretnék.

Köszönöm az Rtl klubnak ,hogy elhozták az X faktort. Nekem pontosan azt adta amit elvártam, kellemes szombat esti szórakozást, de ettől többet ne is várjunk.

840 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Őszintén szólva én csalódtam az egész műsorban, és képtelen voltam megírni az írást – ezért tette meg helyettem Maia.

  Az hogy az egész műsorban nyüzsögnek a profik, a hazai zenei élet korábbi aktív résztvevői, az nonszensz. Itt van egy volt énekesnő, a Popdaráló énekese és még folytathatnám a sort, ráadásul Takács Nikolasnak lemezszerződése van/volt Szlovákiában.

  Ezt én így rohadtul nem érzem igazságosnak a kezdőkkel szemben, akik szépen de biztosan véreztek el a profik mellett..

  Igaz hogy a Megasztárban egy ‘Takács Nikolas’ szintű hang sincs, de ott legalább kezdők versengenek a kezdőkkel…

 2. Nagyjából egyetértettem veled, illetve a kritikáddal, azonban én inkább egy Janicsák Veca-Vastag Csaba döntőt néznék meg. Szerintem Nikolas nagyon jól énekel, nagyon jó a hangja, de olyan steril marad, nem jön át sokszor a dal hangulata. Király L Norbi pedig szerintem eszméletlen tehetséges, csak nem az éneklésben. Nagyon jó hangulatot csinál, szeretem, amit csinál, de szerintem nem lenne fair ha egy énekversenyt megnyerne.

 3. Jól vagy ember? xD

  Király L. Norbi??? xDDDD Döntőt?? Semmit nem tud. Csak ordibálni énekhangja egy csepp se, színésznek biztos jó de énekesnek, és egyébként egyetértek veled, szerintem sem a nézők döntenek. Egyébként én Janicsák Veca- takács Nicolas döntőt néztem volna.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here