Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – 2.06.

Glee – 2.06.

0
Oszd meg!

Az évad leggyengébb része után megkaptuk a legjobbat – köszönjük Glee hogy létezel! Hihetetlen micsoda fordulatokra képesek az írók, ha igazán megerőltetik maguk. Bevallom őszintén a Glee az egyetlen sorozat amiről szívesen olvasok spoilereket, mert tudom, hiába olvasok el minden egyes forrást, hiába nézem meg a képeket és a videókat, a Glee még így is tartogat ezeregy meglepetést.

Leginkább Kurt szála lepett meg ebben a részben, és bízom benne hogy a Kurt – Blaine vonalat tovább viszik. Eleinte nem repestem Darren Criss szereplésétől, valahogy antipatikusnak tűnt számomra az énekes-pasi a képei, zenéje alapján, de ez az egy rész meggyőzött arról, hogy Blaine-nek helye van a sorozatban – remélhetőleg jó sokáig maradni is fog!
Az ahogy végre valahára kiderült, miért terrorizálja folyton Kurt-öt az a focista Dave, valami hihetetlen fordulat. És nem azért mert Kurt megkapta élete első csókját, hanem mert olyan fajta vívódást és agressziót látunk Dave részéről, ami teljesen megszokott azoknál a srácoknál, akik még maguknak sem merik beismerni hogy melegek. Jó, aláírom ez nem a ‘Fiúk a klubból’, nem ‘normális’ ha egyszerre több meleg szereplővel foglalkozik, pedig kíváncsi lennék arra, mi lesz Dave-el, esetleg egy Kurt-Blaine-Dave szerelmi háromszög is érdekes lehetne…

A Beiste-szál egy kicsit erőltetett volt, de a rész végi nagy jelenet tetszett, habár egy kicsit szentimentális vonalba indult tolta ezáltal a Gleet, valahol pedig már zavaró hogy ennyire erőltetik az üzenetet: légy aki vagy, és annak ellenére ha kívülállónak tűnsz, még nem vagy nyomi. Persze, valamilyen szinten ‘társadalmi felelősségről’ is beszélhetünk, hiszen annyian nézik már a Gleet, és ha annak a pár millió tininek legalább a tizede másképp kezd el gondolkodni már nyert ügye van az amerikai ifjúságnak. Már csak azt kéne megoldani a Glee íróinak, hogy úgy tolják a pofánkba a tanítást, hogy mi azt ne vegyük észre.

A dalokkal kapcsolatban, ebben a részben remekelt minden, a Teenage Dream tetszett a legjobban, de a lányok előadása és a One Love is odavágott, a fiúk dala pedig a végén igazán ütött.

Kíváncsi leszek mit alakít majd a sorozat jövőhéten, hiszen érkezik az Oscar djas Gwyneth Paltrow, ráadásul nagyon izgat mi lesz a Kurt-Blaine szállal … már csak hetet kell aludni ^^

Értékelés: 10/10
Azt hiszem ez volt eddig a Glee legjobb része, legalábbis szerintem…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here