Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 2×02 – Britney/Brittany

Glee 2×02 – Britney/Brittany

2
Oszd meg!

Úgy tűnik hogy a nyár, a pálmafák és a nyaralás jó hatással voltak a Glee íróira: visszatért az első évad elején tapasztal minőség. Azt hiszem nem túlzok ha kijelentem, a Britney/Brittany volt a Glee legprofibb epizódja.

Az elején picit aggódtam, olyan gyorsan jöttek az álom jelenetek, és tartottam attól, mi lesz a történettel. Mert az nem elég ha jók a dalok/táncok de nincs sztori. Szerencsére a Glee alkotói erre is gondoltak. Tetszik ahogy vezetik a Rachel – Finn kapcsolatot. Igen, elég nyálasak, de az elmúlt év szenvedései után megérdemlik – és mi nézők is! – hogy boldogok legyenek, nekünk pedig jó őket látni, legyenek bármennyire is nyálasak :)

glee-britney

Örülök hogy végre foglalkoznak az Emma – Will vonallal is, ráadásul megint bejött a képbe a jó ‘öreg’ Terri (gyönyörű az a nő), ami még izgibbé teszi majd az egész szituációt. Ráadásul John ‘Jesse bácsi’ Stamos is nagyon odatette magát és mint karakter is egész szimpatikus. Még azon is elgondolkodtam, hogy talán jobban illik Emmához mint William.

Az első évadban még elég vicces volt az a ronda, fura hajú geek akinek a nevére lusta vagyok rákeresni. De ebben az évadban már átment szánalmasba, ahogy ott ült pucéran a széken, ahogy beleordibált a dalba, minden volt csak funny és vicces nem. Ha más is hasonlóképp érez mint én (lehet másképp?) akkor nektek is rossz hírként közlöm: a srác marad és nem megy sehová, a Glee alkotói hosszútávra terveznek vele. :'(

Az epizód zeneisége lenyűgözött, nem is tudtam hogy Britneynek ennyi sok jó dala van. Őszinte leszek veletek, soha nem voltam egy Britney rajongói. Persze, a rádióban én is éjjel-nappal hallottam őt, de elment egyfajta háttérzajnak. Nem tudom hogy most az alap annyira jó, vagy az amit a srácok műveltek vele, de egytől egyig az összes dal nagyon bejött. Ráadásul a koreográfiák valami eszméletlenek lettek. Gondolok itt elsősorban az I’m Slave 4 U és a Me Against The Music álomjelenetekre, amikben Heather Morris és Naya Rivera mindenkinek bebizonyították, okkal lettek jelentéktelen mellékszereplőkből, főhősök erre az évadra. Igen, Heather hangja korántsem olyan egyedi mint Lea Michelé, ettől függetlenül nagyon kellemes és tud is bánni vele. Remélem igaza lesz, hogy most már több szólót akar. Brittany amúgy is, a szokásostól is viccesebb volt ebben a részben.

Értékelés: 10/10
Ez az epizód tökéletesen prezentálja azt, miért szeretem annyira a Gleet. Remek zenék, csodálatos koreográfák, összetett történet és egyedi karakterek. Még több ilyen epizódot kérek :)

2 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here