Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Hellcats

Pilotkritika: Hellcats

3
Oszd meg!

Még mindig nehéz eldöntenem, hogy ez jajj vagy jujj. Azt hiszem erre mondják azt, hogy guilty pleasure. Mert bezony voltak benne jó részletek, vannak érdekes karakterek, csak valahogy mintha szétesne az egész.

Persze, ez nem nehéz, hiszen sikerült kiválasztani egy tökéletesen alkalmatlan hősnőt a főszerepre. Igen, Aly Michalkára gondolok. Annyira nehéz róla elhinni hogy ő egy jóravaló, szorgalmas és becsületes lány, sokkal inkább látok benne egy ordas nagy … Na jó, tegyük hozzá ez még változhat.

hellcats

Az a probléma továbbá, hogy ha elvonatkoztatok Alytól, akkor Martira kéne koncentrálni, a karaktert pedig rohadtul nem értem. Kezdjük az elején. Benyögi hogy mindenhová biciklivel kell járnia, mert csóró. Az még hagyján hogy a lakása hatalmas, de az se igazán zavarja, hogy leveri – és eltöri! – azt a lámpát, sőt még röhög is rajta…

Ráadásul, még az epizód megszerkesztése is hagy kivánni valót maga után. Gondolok itt elsősorban arra, hogy azzal nyitunk mennyire utálják a pompomlányokat, és milyen hülyeség már ezt csinálni. Annyira szánalmas az egész, hiszen még a hülye is kitalálja az első percben, hogy mire ez a felvezetés.

Az hogy a Hajrá csajok! az alap érthető, de ott a forgatókönyv is értelmes volt, ráadásul a színészek 90%-a nem csak szimpatikus, de szerethető karakert kapott. És itt? Itt mit kaptunk?

Pasifronton megjöttek a CW évek óta foglalkoztatott, de kitörési lehetőséget csak most kapó Matt Barr és Robbie Jonas – őket pont a One Tree Hill tette fel a térképre. A karaktereik meg? Első blikkre elég sótlanok, de legalább a két pasi elég dögös ahhoz, hogy élvezettel nézegessük őket. De sajnos, ma már ez nem elég. Mármint, az hogy legyen 1-1 dögös pasi a sorozatokban az alap. A lényeg azon fekszik, hogy mint karakter, mennyire érdekesek.

És az első részben szegényekről semmi extra nem derült ki, csak annyi, hogy – elviekben – mindketten jó fejek, és majd összejönnek Ashleyvel is, meg Alyvel is, meg az egész pompomcsapattal… Azon pedig meg se lepődjünk hogy Matt Barr hány éves, Trevor Donovan szabadon…

Visszatérve a nőkre, megkaptuk még főgonosznak Heather Hemmens-t, akinek elég gonosz picsa arca van ahhoz, hogy sikerüljön megkedvelni őt. A gond csak a színészi kvalitásaival van.

Ha kaptunk egy tini sorozatot, legalább elvárható lenne hogy a felnőtt szálak működjenek. De itt, arra még esély sincs. Bevezettek egy szerelmi háromszöget a két edző meg a doki közt, ez aztán hűűűű de izgin hangzik. :s Talán a harmadik résztől izgibb lesz a dolog, akkora érkezik meg a Fiúk a klubból sztárja, Gale Harold.

Szívem szerint most kaszálnám az egészet, de fellépett két olyan faktor, amik maradásra kényszerítenek. Az egyik a már korábban említett guilty pleasure. A másik, Ashley Tisdale – aki egyszerűen elvarázsolt, és elvitte a hátán az egész pilotot. A jelenléte, a karaktere egyáltalán a kisugárzása, jócskán rátett arra, hogy nem kapcsoltam ki a huszadik percnél az egészet. Savannah karkatere több mint érdekes, az ahogy mindenki arra számított, nem szavaz majd Martira, már bizonyította hogy nem is ő a főgonosz – bár, szerintem okoz majd még meglepetéseket mindenkinek…

Értékelés: 6/10

Tehát, az első öt részig kitartok – a TVD is akörül indult be az első szezonban. De ha addig se sikerül bemutatni pár bonyolult karakter ábrázolást – Ashley Tisdalen kívül, – én bezony kaszálom a Hellcats-et, guilty pleasure ide, Ashley Tisdale oda…

3 Hozzászólások

 1. Huhh nah szóval igen… egyetértek veled.

  Aly rohadt nagy félre casting, hozzá sokkal jobban illene a gonosz szerep… és ezt csóró szálat is nagyon elrontották, mmint lehet h usában egy rohadt nagy lakás meg régi típusú tv csóróságot jelent, nem tudom. A biciklizést meg ink. úgy ahogy van felejtsük el…

  Én ashleyvel se tudtam mit kezdeni jobban mondva a karakterével, aki sztem elég jelentéktelen pff a nevét se tudtam megjegyezni , és ezt úgy mondom h a 2. részt is láttam… amely rész egyik történetszála totál fárasztó szvsz…

  Pasi front hümm.. nem is tudom matt barrt iszonyatmód rühelltem, mert akárhol láttam mindenhol negatív volt… vagy pszichopata, v. gyilkos, v. drogkereskedő v. csak szimplán egy dick… aztán harpers islandben megszerettem és örülök h itt is végre egy normális srácot játszik… de abból elég uncsit sajnos.

  A fő bajom a sorival a klisé hegyek… ex-tornász csaj jelentkezik pompomlánynak pedig rühelli őket… mintha ezt már láttam vna vhol… főpompomlányka összejon tornászunk bátyjával őő izé legjobb barátjával… persze valahol még ki fog jönni a pasi belezúg a legjobb barátnőjébe v. fordítva klisé is ha győzzük ki várni:P (ez a legalapabb klisé nem hagyhatják ki)

  Ezt a kritikát egyébként úgy írtam, h nekem tetszett az első rész igen kb 5/10re.. nah most 2. az már ink. 3/10 számomra vmiért rohadtul műnek tűnt.. és azt vettem észre h nézem az időt legyen már vége.

  Szóval nem tudom talán megnézem a 3. részt de ha ott se tapasztalok javulást sajnos be kell ismernem h Tom Welling erősen beütötte a fejét h egy ilyen sorozat elindítása volt a kikötése, hogy visszatérjen Smallvillebe.

 2. Én már az első rész megnézése után kaszáltam a sorozatot, pedig mennyire vártam! A Bring it on filmeket imádom, de ebben már valahogy nincs semmi erő, az egész pilotnál úgy éreztem, mintha egy századik ismétlést néznék, annyira kiszámítható és klisékkel teli volt az egész…

  A részletekre pedig egyáltalán nem figyeltek, például nem hiszem el, hogy Amerikában az egyetemi ösztöndíj elvesztése úgy megy, hogy az egyetem kiküld a diáknak EGYETLEN levelet, aztán kész…ez azért kicsit bonyolultabb ennél!

  Pozitívumként én is talán Ashley színész játékát tudnám megemlíteni, de tulajdonképpen Robbie Jonas és Heather Hemmens is jól hozták a karakterüket. Ennek ellenére tőlem nem kap több esélyt a Hellcats, marad elég sorozat helyette, ami jobban megérdemli azt a 40-45 perc figyelmet…

 3. Uhh, lányok ennyire rossz a második rész? Jó, az első se volt egy leányálom … Gale Harold a harmadikban jön, addig ki kell bírni – utána meg majd csak lesz valami :)

  Jenny, egy CW sorozattól mi mást vár az ember mint kliséhegyeket? Hangozzék bármennyire is hülyén :)

  Kitana, még Gale Harold-ot sem várod meg? Engem csak ő tart ott … meg Ashley Tisdale ^^
  A leveles rész nekem fel se tűnt, de télleg röhejes, az lenne a logikus ha több figyelmeztető levél, e-mail érkezne …

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here