“90210” – A második évad

  3
  Oszd meg!

  A két éve debütált CW-s sorozatok közül számomra egyértelműen a 90210 vitte a pálmát – persze ebben sokat segített neki a BH 90210 emléke, Shannen Doherty és Jennie Garth jelenléte, ráadásul az, hogy a kedvenc színészem, Matt Lanter állandó főszereplővé avanzsált, még inkább a figyelem középpontjába helyezte nálam a sorozatot. Az első évadot nagyon szerettem – a másodikban pedig valahogy csalódtam.

  Félre ne értsétek, még mindig tetszik a sorozat, de valahogy nem érzem benne azt a lendületet és lüktetést, amit az első évad tartalmazott. Hiányolom a nagyobb volumenű drámákat, mint amilyen Ade terhessége & drogproblémái vagy éppen Silver betegsége. Egész egyszerűen mint a 90210 átment volna ‘Gossip Girl’-be, a felvetődő konfliktusok pedig csak ideig-óráig érdekesek, de egy idő után ráunsz. Most valahogy így érzek a 90210-el kapcsolatban, mégis várom a harmadik évadot – kizárólag Matt Lanter, Jessica Lowndes dalai és a nyilvánosságra került információk alapján. A tovább mögött pedig SPOILERESEN folytatom.

  A legfájóbb pont az volt számomra, hogy kicsinálták Silvert. Az első évadban megismert karakán, jópofa és eszes lányból elkészült egy barbie-baba, aki már szinte nem is beteg, és akinek az a legfőbb gondja, hogy a pasija szereti-e vagy sem és társai. Jó, elismerem hogy ez is valós gond, de az egész évadban, a ‘meghal az anyám’ részeken kívül másutt nem mutatott semmi érdemlegeset Stroup – pedig ő többre is képes lenne. Egyébként, elég gyorsan kiheverte az ‘imádott’ anyuci halálát Silver, de … ezen meg se lepődünk. Még mindig jobb, mint OTH Lucas részenkénti sírása Keith miatt.

  Ugyanilyen siralmasnak látom Dixont is. Egész egyszerűen mintha vele se tudnának mit kezdeni. A ‘behozzuk anyucit’ szálat hamar elvarrták, ráadásul semmi izgalmas nem volt benne. A szerencsejáték érdekes lehetett volna, de azt is hipp-hopp lezárták, pedig manapság igenis komoly társadalmi probléma a szerencsejáték – sokan ott vesztik el a fizetésük, a nyugdíjuk vagy a szüleiktől kapott zsebpénzt. Egy tinisorozat sem foglalkozott érdemben a hazárdírozással – talán mert a Beverly Hills 90210 spinoffjától lett volna elvárható hogy megtegye…

  A második évad másik legfájóbb pontja – Silver mellett, – hogy Liammel sem tudnak mit kezdeni. Az első évadban egész jól felvázolták ‘az új Dylant’, aztán paff, a lufi kipukkadt, és kaptunk egy olyan Liamet, aki nem igazán kedvelhető, akinek a tetteire sokszor nincs semmilyen magyarázat, ráadásul a Naomival való kapcsolata több mint röhejes. Még jó hogy Matt Lanter játssza, különben utálnám a Liam-et.

  Apropó, Naomi. Azon kívül hogy a nővére felforgatta a 90210 szereplőinek életét, más nagyon pöpec dolog nem történt vele. Anna Lynne McCord a Kés/Alatt-ban megmutatta mire képes – szomorú hogy a 90210-ben kiaknázatlan maradt McCord színészi arzenálja.

  Egyébként, nem tudom feltűnt-e nektek is, de mintha a szülőkkel nem tudtak volna semmi értelmeset kezdeni. Ez az egész, a ‘mintaszülők’ válásra készülnek, belép a megcsalás és társai, annyira hülyén hatnak a sorozatban. Persze, mondhatjuk hogy erről szól az élet és nincs tökéletes házasság … de akkor is. Ráadásul az, hogy kitették Jennie Garth szűrét a sorozatból szintén dühítő. Igen, sose volt óriási kedvenc, de Kelly végre kezdett érdekes lenni… Oh, és mielőtt elfelejtem: hiányzik Tabitha nagyi…

  Azért hogy valami jót is mondjak, örülök Teddy – Trevor Donovan – megérkezésének. Egyrészt mert az ő és Silver kapcsolata egész érdekesen alakult, ráadásul nagyon kíváncsi leszek hogy vezetik be nála a meleg szálat. Egész egyszerűen nehéz elhinni a nőfaló Teddyről hogy nem csak a lányokat szereti. Ha másért nem is, ezért talán érdekes lesz a harmadik évad.

  A másik pozitív pont számomra Ade. Jessica Lowndes imádnivaló, ráadásul a karakter is jó, és most hogy behozták ezt az ‘énekesnő leszek’ szálat, még jobbá tették a sorozatot. A Naviddal való kapcsolata továbbra is nagyon cuki, és folyton várom hogy mi sül ki belőle. Viszont, az Ade-nél hirtelen fellépő, majd huss tovaszálló leszbikus szál létjogosultságát nem igazán éreztem – és őszintén szólva a lezárása is faramuci lett. Mármint, egyik nap még leszbikus, aztán már nem? Vagy csak a Rummer Willis karaktere miatt vált azzá? Kicsit többet foglalkozhattak volna a témával – de tán az lett volna a legjobb, ha be se kerül.

  Az évadban még Annie okozott nagy meglepetést – de erről már többször nyáladzottam itt  blogon nektek. Mindenesetre, Shanea Grimes – annak dacára hogy cigizik, – belépett a “kedvelem őt” c. kategóriába a színészek között :)

  Értékelés: 7/10
  A sok hiba ellenére mindig nagy kedvenc, bár az is lehet hogy Matt Lanter miatt vagyok ennyire elfogult. Tény hogy a második évad nem hozta azokat az elvárásaimat, de bízom benne hogy a harmadikban visszatér az a valami, ami miatt megszerettem a sorozatot. Ha pedig nem így lesz, remélem véget ér a sorozat – mert a legtöbb tinisorozat az érettségit követően unalmasodik el…

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here