Főoldal Érdekességek Ajánló Glee Week: A videoklippek

Glee Week: A videoklippek

1
Oszd meg!

Napjainkban egyre kissebb a jelentősége a videoklippeknek, lévén az őket sugárzó csatornák – MTV, Viva Tv – inkább a reality, a sorozat és a saját gyártású műsorok sugárzására álltak át. Azonban régen, igazi szenzációt jelenetett egy-egy klipp – ezeket újította fel a Glee!

A sorozat eddig két klasszikus videoklippet forgatott újra, de a második évad sem okoz majd csalódást e-téren. A hírek szerint Madonna és Britney Spears közös videoklippjét dolgozzák majd fel. Addig is, tekintsünk vissza az első évad két videoklipp feldolgozásához. Mindkét klippben a Sue Sylvestert alakító Jane Lynch a főszereplő, és ő is énekel benne – mellesleg az első évadban ‘csak’ ebben a két dalban volt hallható a hangja.

1990, Madonna a fénykorát éli, csillaga hatalmasabb mint valaha. Legújabb dalának, a “Vogue“-nak pedig egy igazán egyedi videoklippet képzelt el – ebben volt segítségére David Fincher, a zseniális rendező. A különleges klip forgatási munkálatai 1990 Február 9 és 10 között zajlottak. A fekete-fehér klipp a régi hollywoodi filmek hangulatát idézi, és sok régi sztár portréi és mozdulatai helyet kapnak benne, mint Marilyn Monroe, Veronica Lake, Greta Garbo vagy a feledhetetlen Katherine Hepburn. A klipp természetesen botrányt is kavart, az egyik jelenetben Madonna mellbimbója kilátszik a csipke blúzon keresztül – ezt az MTV el akarta távolítani, de Madonna nem engedélyezte. Ausztráliában például a nappali vetítések alatt a blúz-jelenetnél lassított felvételek voltak a videó egyéb részleteiből, így vágták ki az ominózus jelenetet.  A klipp világpremierjére 1990 Március 23-án került sor, azóta a “Vogue”-klippet a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 28. klippjének kiáltotta ki, az MTV szerint pedig ez a klipp benne szerepel a 100 legjobb zenei videoban.

A “Glee“-ben Kurt ötlete hogy újraforgassák ezt a zenei klippet, hogy egy új imidzset teremtsenek Sue-nak. A videóban némi változtatás is történt az eredetihez képest, többek között bekerült az ‘I hate Will Schuester’ szöveg is :)

A VIDEÓT ITT TEKINTHETITEK MEG
(A Fox letiltotta a videó beágyazását, a rajongók feltöltéseit pedig töröltette)

1981 Szeptemberében megismerhette a világ a Grease szende Sandyjének a vadabbik oldalát is… Olivia Newton John Physical” c. klippje – sokak szerint, – a világ legszexisebb videoklippje. Persze, mai viszonylatok között van ettől provokatívabb is, de a nyolcvanas évek elején nagy port kavart ez a videó. A klippben Olivia egy szoros tornadresszben volt látható, aki egy tornateremben segített a túlsúlyos embereknek átváltozni izmos és dögös fiatalokká. A klippet a provokatív tartalma miatt Dél Afrikában, Kanadában és az Egyesült királyságban is betiltották, Magyarországra pedig a kommunista elnyomás pedig csak a híre juthatott el. Az MTV is próbálta megvágva sugározni, de a dal népszesűsége miatt erre kevésbé volt lehetősége. A provokatív videó és a dal többek között a Billboard szavazása szerint minden idők 6. legjobb dala!

A “Glee“-ben a Bad Reputation c. epizódban Sue énekli – és táncolja – a dalt, amit Kurt rejtett kamerával felvesz, és feltölt a youtubera. A videónak köszönhetően Sue nevetség tárgyává válik, mígnem Olivia Newton John ‘megsajnálja’ Sue-t, és elkészíti vele duettben a “Physical” legújabb verzióját, méghozzá még dögösebb verzióban.

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here