Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Így jártam anyátokkal – Az első évad

Így jártam anyátokkal – Az első évad

4
Oszd meg!

Pár éve megnéztem az “Így jártam anyátokkal” első részét, és annyira nem tetszett, hogy nem is néztem tovább. Azt hiszem rossz szempontból közelítettem meg a sorozatot. Az idegesített annyira hogy Ted a főhős, a koncepció pedig az, hogy elkezdi keresni az anyát. Nekem pedig nem volt kedvem végignézni ahogy szenved ez a szerencsétlen. A hónapokból aztán évek lettek, és sorra hallom amint az ismerőseim oda vannak a sorozatért. Egy idő után már engem is kezdett érdekelni, ez tényleg ennyire jó? A héten megnéztem a második részt … és már be is fejeztem az első évadot.

Saison 1

Igen, rossz szempontból közelítettem meg a sorozatot. Amint megutáltam Tedet, elkezdett tetszeni az egész. Pedig nem az a ‘Big Bang Theory-féle’ szétröhögöd az agyad poénok vannak benne. A vicces jelenetek egyszerűek, elegánsak és szórakoztatóak. A karakterek pedig, ahh! Lilly a kedvencem, bár valószínűleg Allyson Hannigan miatt. Utána a második természetesen Barney, azok a beszólások! Akkor kedveltem meg igazán, amikor a “meséld el életed legcikibb élményét” epizód volt, és megmutatták a fiatal, szerelmes … és csalódott Barneyt. Ez ébresztett rá arra, hogy sokkal több rejlik a karakterben, mint amit elsőre észreveszel rajta. Oh, és a drága Marshall. A rész amikor elmentek a családjához, hát az zseniális volt. Meg amúgy is, Marshall mindig tuti. Robin az elején nem volt annyira szimpatikus, aztán szép lassan belopta magát a szívembe. Persze, sok idő kellett míg megkedveltem Ted-et.

Mert elég sokáig utáltam Ted-et. Untam a poénjait, idegesített hogy mindenáron feleséget akar találni, kiborítottak a hülye poénjai. Aztán bamm, volt az esküvős rész, bejött a képbe Victoria, és szép lassan elkezdtem kedvelni. Az i-re a pontot az évadzáróban lezajló esőtánc tette fel – ennek dacára még mindig Ted az utolsó a stáblistán. (Lilly-Barney-Marshall-Robin-Ted -> az én listám :d)

Azért hogy valami rosszat is mondjak: ebben a sorozatban senki se dolgozik keményen? És honnan van pénzük folyton arra hogy taxizzanak, szerenádokat adjanak, állandóan bulizzanak és társaik… Vagy, megölné a televíziózást ha a nézők “turkálnának” a sorozat szereplők zsebében? Apropó, valaki megírná kommentbe hogy mi is Barney munkája? :d

Azt hiszem örülök hogy ilyen sokáig kimaradt az életemből a sorozat. Srácok, van még kábé 80 rész amit nem láttam. Komolyan, azt hiszem irigyelnetek kéne – mint ahogy én is irigylem azokat, akik most kezdik el a Glee-t vagy épp a Gilmore Girls-t… :)

Értékelés: 7/10

Igen, Ted. Hiába hogy megkedveltem, idegesít hogy ő van ennyire a középpontban, amikor Lilly a legnagyobb király. Még akkor is ha lelépett az évadzárón és felbontotta a jegyességet.

4 Hozzászólások

 1. Örülök, hogy tetszik, tényleg sok rész van még hátra, bár sajnos az utolsó évad nagyon gyenge lett, de az első 3-4 évad nagyon jó! :) És egyetértek, szerintem is Ted a leggyengébb karater, sokszor idegesítő, bár időnként vannak jó jelenetei. Barney, Lilly és Marshall viszont nagy arcok! :D

  Azt pedig, hogy mit is dolgozik Barney a bankban, nemhogy a nézők, de még a többi szereplő sem tudta meg a mai napig… :D

 2. Barney munkájáról 5 év alatt nem derült ki semmi, csak annyi, hogy a Góliát Nemzeti Banknál van.

 3. @Kriszti Akkor ez is olyan “rejtély”, minthogy ki is Gossip Girl ^^ Remélem kiderül majd valamikor ^^

  @Kitana Az ötödik évadban van egy éneklős rész nem? Asszem azt külön meg kéne nézni :)

  Ohh, már egyre kevesebb részem van. Most tartok a 2.09-nél, ilyen tempóval jövőhétre be is érlek titeket :(

 4. igen az 5. évadban van pont a 100. rész :) az nagyon jó lett :P
  Barney-t ha kérdezik mit dolgozik csak egy come on a válasz :D és éppen ezért imádnivaló :D
  amúgy ezt a sorozatot nem úgy kell nézni h hú most Ted rátalál az igazira hanem csak egy 20 perc kikapcsolódás :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here