Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Fiúk a klubból – A 4. évad

Fiúk a klubból – A 4. évad

6
Oszd meg!

Azt hiszem egyre komolyabb hangszínt üt meg a sorozat, ami még érdekesebbé és egyedibbé teszi az alkotást. Az első részekben leginkább a szex volt a központi szerepben, most eljutottunk odáig, hogy már az érzelmek és a kapcsolatok dominálnak, a megkomolyodás és az igazán felnőtté válás dinamikája mozgatja a szálakat. Azt hiszem eddig ez volt a legdrámaibb szezon, minden szempontból…

Ó, drága Em, ebben a szezonban is nevettem rajtad eleget. Viszont, ahogy összejött azzal a dögös Drew fickóval, ahogy a férfi egyre komolyabb érzelmeket táplált a srác iránt, nem volt túl hiteles. Mármint, valahogy jobban be kellett volna mutatni azt, hogy egy olyan férfi aki megpróbál hetero lenni, hogy kezd el beleszeretni (?) egy olyan srácba mint Em. Annyira hirtelen volt ez a hirtelen fellángolás mint a második évadban az Em és George vonal. Még mindig azt hiszem hogy az írók nem tudnak teljesen mit kezdeni Emmel, ez pedig valahol dühítő.

Michael és Ben egyre jobban untat, jó lenne ha történne valami érdekes is az életükben. Jó, az esküvő és a Hunter körüli balhék néha szórakoztatóak, de…

Eddig nem igazán csíptem Ted-et, de most nagyon megszerettem. Ahogy felvette a harcot a problémájával, ahogy harcolt azért hogy kijusson a gödörből, egész egyszerűen zseniális volt. Szinte azért néztem a részeket hogy lássam mi lesz vele, és sikerül-e a Blakkel való kapcsolata. Amikor a srác megcsókolta, és megvolt az aktus, fellégeztem, szinte elhittem hogy itt a boldogság. Ohh, hogy mekkorát tévedtem, az élet nem egy Disney film, és attól hogy drukkolunk a szerelmükért még nem válik valóra. Sajnos. Mindenesetre, ahogy Ted visszailleszkedett a társadalomba, ahogy elfogadta és harcolt a drogproblémájával, zseniális volt.

A Justin szál is érdekesen alakult, és sok igazság volt abban az eszmében, amiben Justin és ‘csoporttársai’ hittek. Remekül prezentálja a sorozat azt a sok hátrányt, megkülönböztetést és kirekesztettséget amit a melegeknek át kell élni. Gondolok itt arra, hogy néha egy meleg párnak jól esne kézenfogva végigmenni az utcán, netán akkor megcsókolni a másikat amikor az neki jól esik. Ettől – még? – nagyon távol áll a mai társadalom, és ezzel talán nincs is baj, mármint, ötven éve sokkal súlyosabb volt a helyzet…
Visszatérve Justin kis ‘bandázására’, az ahogy kiprovokálták az agressziót és élvezték a fájdalom okozást, nagyon élethűre sikeredett, és elrettentő példaként is szolgált. Örültem hogy sikerült megszüntetni a dolgot.

Lindsay és Melanie, váááá. Nem hiszem el hogy szakítottak! Annyira akarom hogy újra összejöjjenek, már csak a születendő baba, és persze Gus miatt is. Az egész széria alatt ők voltak a “Lindsay és Mel”, annyira hihetetlen hogy az ő stabil párkapcsolatuk így szétesett, mindez egy férfi miatt…. Amúgy, csak nekem tűnik úgy, hogy Sam pont olyan mint Brian? No nem külsőre, hanem habitusában és a viselkedés tekintetében.

A negyedik évad nem múlta felül a harmadikat, de sokkal drámaibb lett, ami jó pont. Hihetetlen, már csak 13 rész van hátra a sorozatból (amikor e sorokat írom már csak 7), és véget ér a Fiúk a klubból. Tudtam hogy meg fogom szeretni, de nem hittem volna hogy ennyire…

6 Hozzászólások

  1. jajj most tudom mit érzel,én egy hét alatt néztem meg az 5 évadot és ráeszmélni h vége..nagyon nehéz.Nagyon megszerettem ezt a sorozatot,amúgy teljesen egyetértek az összefoglalóddal.Nagyon örülök h megszeretted és kitartás az utolsó részekhez:)

  2. Egyetértek. Hiába jobb évadról évadra,akkoris a 3.évad a legjobb. Sajnálom,h “csak” 5 évadot élt meg a sorozat.

  3. @Detty Kivégeztem, csak még nem volt időm/energiám/kedvem ((nagyon nyár van^^)) írni róla… De a héten biztos bepótolom!

    @simber Írj egy e-mailt az r_tibi@citromail.hu címre, szívesen válaszolok a kérdéseidre!

  4. Na, ez az a sorozat, amire azt mondtam, hogy: WOW! Amikor belekezdtem, csak tanulmányozni szerettem volna a melegek életét, de nem hittem, hogy egy ilyen szuper sorozatot kapok! Imádtam az egészet. Oké, nem vagyok leszbikus, de szerintem a legtöbb nőnek tetszik az, ha két vagy több félmeztelen helyes pasit lát egymás mellett. Nekem nagyon bejött, függő is lettem rendesen. Nem tudnám megmondani, melyik évad a kedvencem, mert számomra szinte minden rész hozott valami újat. Brian és Justin mellett nekem Ted volt az egyik kedvencem, mert annyira kis nyomi:) De végül csak révbe ért, és amikor megműttette magát, sikerült Brian helyébe lépnie.

    Mel és Linds esete, na, igen, nem lehetett elkerülni még egy ballépést, de ahogy annak idején Lindsay, most Melanie bocsátott meg. Az ötödik évadban az viszont nem tetszett, hogy tényleg elköltöztek! Váá..

    Szóval imádom a sorozatot, kösz, hogy te is írtál róla!:):)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here