Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Szex és New York 2. (2010) – Samantha diadala

Szex és New York 2. (2010) – Samantha diadala

7
Oszd meg!

Azt hiszem rájöttem valamire. Én … utálom Carriet. Jó, ez így egy cseppet hülyén van megfogalmazva, mondjuk inkább azt, hogy nem kéne mindenáron őt a középpontba állítani. Az első filmnél még okés volt, végül is, ott jól megírták a dolgokat, ráadásul a nagyjelenet a templomból való ‘meneküléssel’ és az utána következő depresszió tényleg remek volt. De most, a második részre nem tudtak kitalálni semmi értelmeset.

satc-carrie

Azon ment a sopánkodás több mint két órán át, hogy Big szeret tévézni és pihenni ahelyett hogy 8-12 órás munka után elmenne egy puccos partira, amikor másnap reggel korán kell kelnie azért hogy beérjen a melóba? Látszik hogy Carrie egy picsa aki – a sorozat alatti – életében nem dolgozott még keményen, és fogalma sincs arról mi az igazi munka. Félreértés ne essék, írni és alkotni se egyszerű folyamat, de…

A film egyébként semmiről se szólt. Most őszintén, milyen ‘tragédia’ történt a négy gráciával a film alatt? Charlotte attól félt hogy megcsalja őt a férje (ez valahol jogos), Mirandának semmi kínja nem volt, mert felmondott, otthon meg minden rendben. Samantha életének fő gondja a hormonjai elvesztése volt (azok a poénok! ^^), Carrie meg … nos … no comment.

Kicsit úgy éreztem végig, hogy mi a francnak ülök én itt, miért nézem ezt, és egyáltalán, szól ez valamiről? Persze, a készítők próbálkoztak, a végén valahol vicces volt amikor a közel keleti nők felfedték hogy ők is ugyanolyanok mint a New Yorki picsák, de ők jól titkolják. Az is valahol funny volt ahogy ábrázolták a közel keletet, de összességében egy nagy rakás unalom volt ez a film.

satc

Akkor mégis miért néztem végig? Miért nem kapcsoltam le? Sokszor meg akartam tenni, de ekkor eszembe jutott mennyire imádtam a sorozatot, mennyire profi volt. Hinni akartam hogy majd a film kibillen az unalmas tengelyből és hirtelen tetszeni fog. És láss csodát, a végén sikerült is. Ahogy Samanthát börtönbe zárták majd kiengedték, ahogy a csajok ott sikítottak hogy 1 óra alatt nem tudnak bepakolni és társai, dőltem a röhögéstől.

A legviccesebb az volt, amikor Samantha a közel-keleti vallásos férfiak előtt, rövidnadrágban és alig takaró ingben térdelt, felszedte a földről a kottonokat, majd felállt, a kezébe fogta őket és pörögve, hangosan kezdett üvöltözni, hogy “igen, kotton, nyaljatok ki, igen, kotton“.  Szokás szerint Samantha volt a film csúcsa, ő mentette meg az egész alkotást.

satc-samantha

Nem értem miért kell mindig Carriet erőltetni, amikor az ő karaktere már rohadtul kifáradt a sorozat és az első film alatt. Persze, a harmadik rész bizonyára a babavárás körül fog forogni, esküdni mernék hogy Carrie terhes lesz. Pedig ha én dönthetnék, Samantha narrálná az egészet, Samantha lenne a főszereplő és Kim Catrall lenne minden plakáton. Sokat akarok? Tudom-tudom. Nyihhahaha Sarah Jessica Parker = Szex és New York. Mindenki így gondolja? Remélem nem :)

Értékelés: 5/10

Carrie die – mondanám ha kemény akarnék lenni. Így csak azt mondom, hogy kaptunk egy gigantikus hosszúságú unalmas filmet, ami sok mindenről akart szólni de végül nem szólt semmiről. Ha moziban néztem volna meg, a pénztárnál követeltem volna vissza a jegyem. Mivel itthon tettem, kérem vissza azt a pár órát az életemből. Oh, Miley Cyrus egy perce nagyon funny volt, akárcsak Liza Minelli rövidke szereplése.

3223 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

  1. @Olga Én is olvastam ilyet, de a Szex és New York nagy márkanév, és még mindig sokan szeretik. Nem kell más, csak egy normális forgatókönyv.
    Szerintem lesz 3. rész is

  2. Teljesen igazad van! Az egész film egy nagy szar volt :/ A sorozatot szerettem, de ez a film…Elvileg mind a négy nőnek ugyanannyi szerepet kéne kapnia vagy legalább legyen 4 film és mind a négyben más legyen egy kicsit jobban a középpontban, de így, hogy az összes csak Carrie-ról szólt, szól és szólni is fog, igazság szerint nagyon nem szeretem a harakterét és lehet, hogyha Samantha (nemkem [is] ő a kedvencem) lenne a középpontban az összes filmben, akkor nem nyavajognék az “egyenjogúságért”, de akkor is…Sajnos soha nem az áll a középpontban akit én szeretnék, vagy esetleg pont azért szeretem, mert nem ő avn a középpontban? :D mindegy is, nem írok itt tele mindent…

  3. Én pont ma voltam megnézni a filmet és hasonló véleményen vagyok. Egyszerűen nem bírtam rájönni, hogy miről szól az egész. Voltak jelenetek, amik egész jónak ígérkeztek, aztán semmi nem jött ki belőle. Voltak vicces részek, de erre nem lehet alapozni egy filmet, így visszagondolva az egész egy nagy szenvedés volt.

  4. @Adél Samantha rajongói egyesüljenek :)

    @Scarlet Na én ezért nem mentem el rá moziba. A kritikák meggyőztek hogy ne tegyem :s

  5. Én is teljes mértékben egyetértek a kritikával. Semmiről nem szólt a film, egyedül Samantha vitt egy kis színt a filmbe. Olyan uncsi volt egyébként, hogy mikor másfél óra után láttam, hogy még vissza van egy óra, akkor leállítottam és abbahagytam…

  6. egyetértek a kritikával, én már a sorozatban is rühelltem Carrie karakterét, (egyedül a spinoffban nem, mert ott annasophie robb valami istenien visszaadta, mellesleg nem hiszem el hogy elkaszálták 2 évad után :S) olyan idegesítő, egoista és önző. Samantha tényleg vitte a prímet, remélem – ha lesz egyáltalán – a harmadik részben visszahozzák Smith-et mert ők ketten bombajók, de jó lesz sietni mert sajna Kim Catrall sem lesz fiatalabb.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here