Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Felicity – A pilot

Felicity – A pilot

3
Oszd meg!

Néha az ember ráérez már előre, anélkül hogy bármi különöset is tudna a sorozatról. Ránézel a képekre, az IMDB-n megnézed a szereposztást, elolvasod a rövid szinopszist, és tudod hogy egy csodára bukkantál. Persze, a Felicity esetében a lehető legjobb ajánlólevél nem Kerri Russel volt, hanem a gyártó, a WB műhelyéből ugyanis nemigazán került ki nézhetetlen alkotás, vagy csak én nem találkoztam meg olyannal… :)

A Felicity c. sorozat a felnőtté válás folyamatáról szól. A fiatal Felicity életét a szülei előre megtervezték: Stanford, és végül az orvosi hivatás. A lány sokáig nem is mer ellenkezni, csak titokban álmodozik a jóképű Benről. Aztán a ballagáson, valami történik. Egyetlen megmagyarázhatatlan pillanat csupán, de a lány leszólítja a srácot, aki az évkönyvébe olyan mondatokat ír, aminek hatására Felicityben feléled a remény. Követi Bent New York-ba, és ő is ott tanul tovább. Később a lány felfedezi, Ben csupán egy kifogás volt arra, hogy a kezébe vegye a sorsát, és saját maga döntsön az életéről. Már elmúlt 18 éves, a gimnázium véget ért… ideje felnőni!

Elég nehéz dolga van egy olyan sorozatnak, ahol egyetlen központi karakter köré építik a szálakat. Nincs kire hagyatkozni, a mellékszereplőkre nehezen apellálhatnak, csupán a főhősön áll vagy bukik a sorozat sorsa, ha Felicity valakinek unszimpatikus, nem fogja tovább nézni a sorozatot. Szerencsére, ezen sorozat esetében nem fordulhat elő az, hogy valaki nem szimpatizálna a gyönyörű Kerri Russel-lel. Olyan ez a ő mint Katie Holmes, a lány a szomszédból, akire ránézel és egyből meg akarod ismerni, te akarsz lenni a legjobb barátja, vagy arra vágysz hogy a szerelmed legyen. Kerri Russel lenyűgöző, elegáns és nagyon tehetséges, azok a mélyreható tekintetek pedig szinte a lelked mélyéig hatolnak. Igen, Kerri a szemével is legalább úgy fejez ki érzelmeket mintha beszélne, erre pedig kevesen képesek.

A sorozatot körbejárja egyfajta drámaiság, mai szemmel mondhatnánk azt is hogy lassú, de mégis, minden egyes momentum és pillanat fontos, elengedhetetlen részét képezi a történetnek. Az a fajta laza elegancia ami jellemzi az egészet, kiemeli a sorozatok világából, egyfajta különleges, egyéni stílust teremtett JJ Abrahams ezzel – és a producernek már meg is bocsátottam hogy létrehozta a Lost-ot. Az aki megteremtette Felicityt, nem lehet szerencsétlen tuskó. Alig hiszem el hogy a Lostért és ezért a drága kincsért is ugyanaz az ember felelős…

Csak nézed és nézed, és rádöbbensz hogy nem elég. Az órára pillantasz és látod hogy vége is. Felicity nem ereszt, a rabjává válsz. Pedig ezt a sorozatot nem lenne szabad darálni, annyira különleges hogy minden egyes rész után el kéne hogy gondolkodj rajta, értelmezni a párbeszédeket és a jeleneteket, keresni azokat az apró momentumokat, amiket talán félreértettél.
De nem megy. Felicity nézeti magát, és képtelen vagy leállni. Egy ideig dacolok, harcolok, de úgy is tudom hogy behódolok. Felicity, nyáron az enyém leszel. Kerri Russel, ősszel találkozunk a Running Wilde c. Fox pilotban!

Értékelés: 10/10
El se hiszem hogy eddig kimaradt az életemből. Hihetetlen hogy itthon be sem mutatták. Nem mondom hogy nézzétek meg a pilotot, mert felesleges, akit érdekel úgyis megteszi. Aki meg nem … hát az az ő baja, ő veszít vele. Nem is keveset…

1266 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. @defiszon Na igen, én is alig találtam a szavakat a csoda prezentálására, de végül összejött :)
    Örülök hogy tetszik egyébként ^^

  2. Tényleg tetszik, mindjárt végzek az első évaddal :)
    Olyan nyugodt az egész sorozat, szeretem az ilyet :D
    És Greg Grunberg! XD Nah meg Jennifer Garner vendégszereplése is tetszett :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here