Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Fiúk a klubból – Az első évad

Fiúk a klubból – Az első évad

12
Oszd meg!

Egy ilyen remek sorozattal mint a Fiúk a klubból igazán gyorsan lehet haladni, legalábbis ha darálásról van szó :)
Az első évadtól azt kaptam amit vártam: valamilyen szintű reális ábrázolását a meleg életnek, hála a David – Michael párosnak a néző számára is világossá lett, milyen nehéz egy férfi-férfi párkapcsolat, a nők terén pedig Melanie és Lindsay bizonyították, milyen buktatókkal lehet tele egy homoszexuális kapcsolat….

Tetszik ahogy a leszbikus szálat kezelik, mármint, Melanie és Lindsay annyira szimpatikus karakterek, és a vak is látja hogy együtt sokkal jobbak mint külön-külön. Az pedig hogy közösen nevelik a kis Gus-t még színesebbé teszi az egészet. Az elején ódzkodtam attól, hogy leszbikusok is teret kapjanak, de végül rácáfoltak az aggályaimra: remek ellenpontjai a többi szereplő elbaltázott szerelmi életének.

Justin és Brian. Hihetetlen, de a szöszi fiúnak összejött. Mármint, rámenős volt és nem adta fel, és bumm, annyira tisztán látható volt a finálén hogy Brian már tényleg érez iránta valamit. Az a tánc a szalagavatón zseniális volt – és valahogy sajnálom hogy én nem tettem hasonlót annak idején, bár ki tudja, hátha nálunk is lett volna egy őrült Chris…
Az már az első részben nyilvánvaló volt hogy Justin nemcsak elfogadja a ‘másságát’ de képes kezelni is azt, mégis, azok a megpróbáltatások amik a családja és a közössége irányában érintették, nagyon valós ábrázolásmódja volt a realitásnak, ez tényleg ennyire nehéz. A Justin vonalból a nagy kedvencem Daphne, annyira tündéri az a lány, és Bodgányi Titanilla is annyira hozza a figurát!

Apropó, szinkron: kevés az ennyire profi és dinamikus szinkront a tévében. Damu Roland és Zámbori Soma valami istenien nyomják, annyira szeretem a hangszínüket, és azt ahogy a karakterekkel bánnak. Meglepetésemre Előd Álmos is hozta Justin figuráját – pedig az ő hangját nem is kedvelem annyira. Örülnék ha több minőségi szinkron lenne a tévében, így az ember szívesebben nézne magyarul sorozatokat. Most nem azért, de Justin beceneve – ‘Aranyom’ – már elég régóta ugyanaz, tehát még a részletekre is figyelnek. Azért ez cool dolog.

Visszatérve a sorozatra, tetszik ahogy az összes főszereplővel történik valami. Azok a részek, amikor Emett megpróbált ‘hetrová változni’ a vallás miatt, különösen felkeltették a figyelmem, hiszen sokan hiszik azt, hogy aki más, azt Isten nem szereti. Szerintem ez hülyeség, és amit a sorozatban mondtak a témáról méginkább rácáfolt a valóságra.

A pilot alapján Ted annyira antipatikus volt számomra, de később egyre szimpatikusabb lett a karakter. Persze, nehéz egyből szimpatizálni egy olyan szereplővel aki folyton kesereg és hülye helyzetekbe hozza magát, de idővel kialakult egy bizonyos fanyar humor, ami időnként elég vicces tud lenni. Ráadásul a Blake – Ted kapcsolat különösen jó volt. Mármint, totálisan érthető, hogy egy Ted-féle pasi mennyi mindent meg tud bocsátani egy olyan helyes srácnak mint Blake. Remélem még feltűnik a srác :)

A Michael – David vonal is nagyon bejött, annyira drukkoltam kettejüknek, hogy összejöjjön. Nagyon logikusan és pontosan építették fel kettejük kapcsolatát, a csábítástól kezdve az együtt élésig. Annyira remekül összepasszoltak, már szinte túl tökéletes volt az egész, és amikor David félrelépett, annyira ledöbbentem. Persze, ez semmi volt ahhoz képest, hogy az évad végén viselkedett Michaellel, úgy kezelte mintha egy nő lenne, ez pedig nagyon deragáló egy homoszexuális kapcsolatban. A végén örültem hogy szétmentek.

Értékelés: 9/10
Mindent összevetve pazar első évadot kaptunk, remek karaktereket és jó történetszálakat. Már a második szezon közepénél járok, hamarosan arról is írok!

1964 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

12 Hozzászólások

 1. Én is szerettem ezt a sorozatot, de személy szerint nekem a 3-4. évad a kedvencem. Addigra kiforrnak a karakterek és a drámai szálak is erősek lesznek (persze ez szubjektív és nyilván most is történtek már durva dolgok).
  Viszont fura, de így, hogy én is meleg vagyok, eléggé kijelenthetem, hogy az én életemtől a bemutatottak nagy része azért elég messze áll. Lehet, hogy Amerikában teljesen más életmódot folytatnak (viszonylag szabadabban), de nekem még így is eléggé eltúlzottnak tűnik néhol (bár az is igaz, hogy a legtöbb helyszín egy homoszexuális lakónegyedben található a sztori szerint). Ellenben egy rakás más problémát viszont teljesen életszagúan kezelnek (önmagunk elfogadása, coming out, AIDS, párkapcsolat, emberi jogok…). Ez viszont pozitív (igazából nekem a Sírhant Művek meleg vonala is tetszett, ott is felmerültek hasonló problémák, ha jól emlékszem). És bár a szexualitást az első évadban teljesen öncélúnak éreztem (főleg az elején), úgy a későbbiekben vagy én szoktam hozzá vagy normalizálódott a helyzet ezügyben.
  Amúgy Michael és Brian nagy favoritok (egyébként a színészek előtt is le a kalappal, hogy ezt bevállalták, mert úgy tudom, hogy egy jó részük még csak nem is meleg).

 2. @qwe Épp most fejeztem be a harmadik évadot és egyet kell hogy értsek, tényleg az volt eddig a legjobb :)

  Én is úgy vagyok vele mint te, én se élek olyan “durva” életet mint a fiúk a klubból (:d), de ez szerintem azért is van, mert nem lakunk melegek lakta környéken, hanem elvegyülünk a társadalomban.

  Szerintem a színészekben van valamilyen szintű biszexualitás, nem hiszem hogy csak színészi kihívás miatt smároltak 5évig pasikkal, és feküdtek rajtuk szinte pucéran…

 3. Énis újrakezdtem a sorozatot,és még mindig a 3.évad a kedvencem. :)
  Pár éve hatalmas QAF fan voltam,de még így újranézve is ér meglepetés. Szerintem az egyik legzseniálisabb,legmerészebb sorozat.

 4. @Detty Én is pont most fejeztem be a harmadik évadot, tényleg zseniális lett :)
  Egyébként, engem első blikkre meglepett hogy lányok is nézik a QAF-ot, első blikkre ez egy rétegsorozatnak tűnt, amit csak melegek néznek :d
  De most hogy nézem, megértem hogy téged is elvarázsolt ^^

 5. @Tibi Abszolút elvarázsolt. :) Nekem rengeteg nő ismerősöm van,akik szintén QAF rajongók, vagy most kezdenek ismerkedni a sorozattal. Azt hiszem, a True BLoodon kívül nincs más sorozat,amely ennyire elvarázsolt volna.

 6. @qwe Ahogy én még anno olvastam, Randy Harrison (Justin), Peter Paige (Emmett), Michelle Clunie (Mel) és a Ben-t alakító színészek melegek.

 7. Pont ezért írtam, hogy a nagy részük nem az (na jó, ez kissé túlzás volt), de róluk én is olvastam…:)

 8. Brian akkor ébred rá szereti a justint amikor meg lincselik nem tudod mit van amíg el nem veszted :D eleinte még jó hogy ilyen volt vele csak gyerek volt meg be volt állva stb kicsit más kép csináltam volna justin karakterét imádtam a kis csávót olyan beszólásai elégé fel van vágva a nyelve … :D akkor válik biztos hogy szereti amikot ethan miatt el veszti …be pánikolt az érzéseitől és hát magának is félt el ismerni de amúgy első évadban is meg volt neki párszor fura mi :D én nem nézem újból csak a kedvenc részeimet :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here