Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Fiúk a klubból – 1.01.

Fiúk a klubból – 1.01.

13
Oszd meg!

Igen, a Fiúk a klubból tipikusan az a sorozat, amit csak a meleg pasik és a nők tudnak élvezni, a hetero fiúk kerüljék messziről, utálni fogják. És tudjátok mit? Egy homofób embernek se mutatnám meg egy részét sem. Mert úgy gondolom – legalábbis a pilot alapján, – hogy a sorozat messze nem azt mutatja be, hogy milyen egy átlagos meleg srác élete, bár, ki tudja, lehet hogy Amerikában más a megszokott. Az, ahogy az első részben ábrázolják a dolgokat – csak szex, és más semmi – csak a meleg társadalom egy kis szegmensére igaz, mindazonáltal elismerendő a tény: nálunk is vannak olyanok akik csak az élvezetekre hajtanak és semmi másra…

Visszatérve a sorozat első részére, megkaptunk egy remekül felépített bevezető részt, amiben a szereplők egy részét közelebbről megismerhettünk. Felvázolták azt, hogy kik a főbb szereplők, mely irányba kívánják elvinni a szériát. És, őszintén szólva a karakterek nagy része tetszik, a nagy kedvenc Michael, leginkább pedig a könyvelőt nem kedvelem, neki még a nevét se sikerült megjegyeznem. Emett a tipikus meleg, bár gyanítom fog ő még meglepetést okozni. Direkt a végére hagytam a mi kis ‘Gale Haroldunkat‘, Brian remek karakter, számos lehetőséggel, én pedig drukkolok hogy a Justin – Brian vonal haladjon. Szerencsére, kaptunk két leszbikust is, érdekes ellenpontja az ő kapcsolatuk a többi karakter által favorizált egyéjszakás kalandokénak, bár, van egy olyan sejtésem hogy ők se maradnak örökké együtt :)

Igen, a Fiúk a klubból egy olyan sorozat ami teljesen ledönti a korlátokat, ami megpróbálja azt, ami lehetetlen: bemutatni egy alternatív világot, ami igenis létezik, aminek a tagjai nap mint nap úgy szembejönnek veled az utcán, hogy nem is gondolnád, hogy előző este nőnek öltözve táncolt egy bárban. Persze, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy vannak teljesen átlagos melegek is, akik csupán abban térnek el a többiektől, hogy hazaérve a munkából nem egy nő, hanem egy férfi várja őket otthon….

Értékelés: 8/10
Talán kicsit elfogult vagyok a magas pontszámmal, de nekem tetszett a nyitány, és azóta megnéztem a második részt is, ami szintén elnyerte a tetszésem. Szóval, évadonként jövök majd egy kritikával, nem akarom hogy ezzel legyen tele a blog – pedig megérdemelné ^^

2233 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

13 Hozzászólások

 1. wow te még csak most kezdted el nézni?

  IMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDOM <3 örök kedvenc.

  amúgy ezen én is gondolkoztam, hogy Amerikában ez van vagy mi? Mert én azért nem hinném, te még csak két részt láttál, de tényleg elég durva dolgok vannak benne és túlzások is szerintem, de nagyon szeretem.

  • túlzások szerelem próba tételiíről szól …. hogy mennyire szeretik egymást … hogy mi mindent ki bír a szereleem barátságról …. ez neked túlzás ? jó van benne drog meg igen intim részek de b**us ez sororzat és sok igazság van benne

 2. bár ez nem idetartozik de ez a legfrissebb post…

  tegnap taliztam (+kép autogram) Selena Gomezzel, Leighton Meesterrel és Katie Cassidy-vel :)

 3. Uhh régen mikor adták aa Coool-on minidg néztem.lehet majd letöltöm énis aztán nézem megint.Nagyon birom énis a sorozatot.semmibajom nincs melegekkel bár a sorozat kicsit erősen mutatja be a dolgokat de nekem tetszik :)

 4. Szerintem tetszeni fog, és valóban lesznek benne meglepetések itt-ott ;)
  Bár valóban némileg lesarkított, eltorzult és leszűkített képet ad a meleg kultúráról.

 5. @Vero Hű, ha vannak képek, és gondolod szívesen kirakom a blogra :) Tök buli lenne. Egy élménybeszámolóval 1ütt. Gondold meg :)
  Egyébként, azok a gondok amik a soriban – pl.: a monogámia hiánya, – sok helyen úgy van, de az nem jelenti azt, hogy minden meleg nyitott kapcsolatban él :) Szóval, a problémák megvannak, de a sorozat picit eltorzítja azokat.

  ———

  Már a 10. résznél vagyok :)

 6. Tibi: igen, vannak képek, okés meggondolom, most még pihenek még mindig mert államvizsga után rögtön húztam Pestre, hogy láthassam őket, azóta se aludtam még ki magam XD …

 7. Bár hetero vagyok, de nekem mindörökké kedvenc, lassan 10 éve, ráadásul 14 évesen kezdtem el nézni, de sose volt fura, és szerintem nagyban hozzájárult hogy mára teljesen mellszélességgel támogatom a melegek jogait ha arra kerül a sor.
  Nem tudok nyilatkozni a meleg életfilozófiáról, de nekem tetszett hogy nem az a tipikus “otthon melege” feeling- lett belőle, úgy meg se néztem volna. Számomra az összes karakter szerethető volt, kivéve Michaelt, Őt képtelen! voltam elviselni, akár egy idegesítő nyafogó szerelemgyereke egy piócának és egy ötévesnek aki folyton Brianen csüng mit valami pókmajom. Ben érkeztével Ő azért javul egy kicsit, úgyhogy összességében ki lehet bírni.
  A zenei rendezőnek külön piros pont jár, fenomenálisak az összeállítások :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here