The Vampire Diaries – WTF!

  7
  Oszd meg!

  Hogy az a kénköves, ezért utálom ennyire az évadzárós cliffhangereket. Mert aztán azon kapod magad, hogy szinte várod az őszt hogy láthasd a folytatást, pedig tisztában vagy vele, ősszel visszatér a suli, oda a pihenés meg a jó idő – amúgy nálunk épp esik ^^, – viszont, visszatérnek a nagy kedvencek, és kiderül hogy Elena túléli-e az estét, valaki vámpírrá változik-e vagy sem, avagy X és Y kapcsolatát sikeresen szétrobbantja-e ‘Z’ – és még ehhez hasonló érdekes kérdésekre várjuk a választ…. És igen, minden iróniát és viccet félretéve – spoilermentesen, legalábbis egy ideig – vegyük górcső alá a The Vampire Diaries első évadját.

  A pilot nagyon tetszett, a második már kevésbé és már azon voltam hogy abbahagyom, amikor is egyre jobbá vált a sorozat, a részek iszonyatos sebességgel kezdtek el pörögni. Imádom azt ahogy ábrázolják a vámpírok világát, ahogy mindig van valamilyen központi probléma, ami köré felépítenek részenkénti kisebb részeket, amik valahogy kiegészítik a város megmentésének a projektjét. Kétség sem férhet hozzá, hogy ez az egyik legjobb sorozat ami most a tévében fut, és nem csak azért mert dögös pasik és jó csajok rohangálnak benne, hanem mert remekül játszanak a színészek, a forgatókönyvírók pedig nagyon értik a dolguk. Kinyírnak bárkit ha úgy látják ez jót tesz a sorozatnak, nem törődnek vele hogy főbb szereplő vagy épp a közönség kedvence, ha úgy látják jónak hogy mennie kell, hát menjen. Ez első blikkre nem túl szimpatikus megoldás, de lássuk be, ez egy vámpírokról szóló széria, teljességgel hihetetlen lenne ha mindig túlélnék a körülüttök lévő élőlények a csatározásokat. És most SPOILEResen folytatom.

  Ettől függetlenül Anna megölését nagyon sajnálom, ő volt a kedvencem a sorozatból. Annyira imádtam ahogy belezúgott Jeremybe, ráadásul olyan szépek is voltak együtt. És nem igazság hogy Jeremy összes nőjét leölik…:s

  Az Elena – Damon – Stefan szerelmi háromszög remekül funkcionál, mivel a nézők egyre kevésbé képesek eldönteni, hogy ki illene jobban Elenához. Mert ahhoz képest, hogy az első részben Damon egy őrült pszihopatának tűnt, huszonkét résszel később már ő a viszonylagos jófiú. Ez a fajta pálfordulás nagyon pozitívum tud lenni egy sorozatban, imádom a karakterfejlődést. Ami Stefannal történik az is rendkívül érdekes. Mert a múltbéli emlékképek alapján az ember Stefan ugyanolyan mint a vámpír, attól függetlenül hogy a vér iránti vágy teljesen megőrjíti a férfit. És ilyenkor merül fel az emberben a kérdés, kié legyen Elena? Damoné, aki képes a változásra, a javulásra, aki tudja kontrollálni önmagát, vagy a jámbornak látszó Stefané, aki olyan mint valami rossz drogos, akinek nem hihetsz, mert nem tudhatod hogy mi motiválja tetteit. Nagyon érdekes problematikát vetettek fel az alkotók, és mindezt megsépekték Katherine behozatalával, ami még izgalmasabbá tette az egész egyveleget.

  A finálé végén nem is tudtam mit gondoljak, annyira gyanús volt Elena, aztán amikor levágta John kezét, akkor felkiáltottam, hogy vááááá! Mi lesz még itt? Lehet hogy Katherine lesz az ősi gonosz, az eleven rossz? Ráadásul, itt van a mi kis leendő farkasemberünk… Nagyon érdekes rész elé nézünk, és én nem bírom kivárni hogy mi lesz … Már csak pár hónap srácok. Kibírjuk. Kibírjuk?

  Értékelés: 9/10
  Ha a finálét nézem az simán 10 pont, de az egész évadra levetítve voltak gyenge részek, de még így is nagyon frankó volt a széria. Nem bánnám ha amnéziás lennék és újranézhetném az egészet. De tudjátok mit? Lehet hogy anélkül is megteszem :) TVD Forever!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here