Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Akeelah and the Bee – Betűvető (2006)

Filmkritika: Akeelah and the Bee – Betűvető (2006)

0
Oszd meg!

Nagyon rég volt már szerencsém egy ilyen megindító és gyönyörű filmhez, mint a Betűvető. Egész egyszerűen magával ragadott az alkotás, már akkor tudtam hogy imádni fogom, amikor elolvastam a dvd-n a tartalmat. Ennyire figyelemfelkeltő ez a film.

Akeelah and the Bee

Amilyen egyszerű a Betűvető története, annyira nagyszerű a kidolgozás. Akelaah egy szegénynegyedben élő fekete lány, akinek a családja szenved az apa elvesztése miatt. Akelaah nagyon okos és értelmes, erre pedig a tanárai is felfigyelnek. Egy betűzési versenyen kiderül mennyire tehetséges, és egyre magasabbra jut a verseny fordulóin belül, olyannyira hogy akár az országos bajnoki címre is esélyes.

Azonban ahhoz hogy nyerhessen, szüksége van édesanyja támogatására, azon emberek segítségére akik közel állnak hozzá, a tanára útmutatására és leginkább önmagára, hogy rátaláljon arra a plusszra, amitől esélye nyílik kitörni a nyomorból, aminek segítségével rádöbben, a tehetség nem elég, a szorgalom az, amivel leginkább fejleszthetjük önmagunk…

Akelaah szívszorító történetének főszereplője Keke Palmer, az ifjú Nickelodeon sztár – ott fut ugyanis egy sorozata, – de ismerős lehet a Disney által gyártott Jump In! – Ugorj be, Corbin Bleu oldalán, – c. filmből is. Bevallom utóbbit még nem láttam, de Keke miatt megnézem azt is. Hihetetlen milyen tehetséges ez a lány. A többi szereplő is hozta a megszokottat, Angela Bessett elegáns játéka pedig nagyon megfogott.

Egy élmény volt, méghozzá azért, mert imádom a nyomorból kitörő fiatalok történetét, amik újra és újra bizonyítják, ha küzdesz és harcolsz, akkor van esélyed arra, hogy másként alakuljon az életed és a sorsod.

Persze, mint minden filmben itt is voltak sablonos dolgok, azonban mindezek az átlagosnak tűnő dolgok, – mint a mogorvának tűnő tanár valódi személyisége, – a film végére megértették velünk, mennyire fontos pozíciót szántak minden egyes karakternek az alkotók. A film utolsó jelenetei pedig egy hatalmas WTF pillanatot takartak…

Értékelés: 10/10

– A szó: tökéletes
– Kérem, definiálja a szó jelentését, értelmezését.
– Mint a “Betűvető” c. film. Többek között azokra az alkotásokra használjuk ezt a kifejezést, amik érdemesek arra hogy többször is megtekintsük, amik érdekesek és megindítóak, amik nem azért jók mert tele vannak hollywoodi sztárokkal, hanem mert egy jó sztorit úgy adnak elő, hogy az emberközelivé váljon.
Köszönöm szépen. Tökéletes: T – Ö – K – É – L – E – T – E – S. Tökéletes.
Igen, a válasz helyes. (Ez a film) Tökéletes.

1434 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here