Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Pretty Little Liars

Pilotkritika: Pretty Little Liars

8
Oszd meg!

Számomra a Pretty Little Liars volt a nyár legjobban várt sorozata, ezt itt már ecseteltem is. A pilot múlthéten debütált, ma pedig a második rész veszi kezdetét. És igen, a sorozat első részét imááádtam! Annyira jó ez a volt, teljesítette az elvárásaimat.

Egyrészt az, hogy vegyítik a Gossip Girl és a Született Feleségek legjobb elemeit, és egy egésszé gyúrják össze, az egy pompás ötlet. Jó, persze, ez is egy könyvből megszületett széria, de annyira felfedezhetőek benne az imént említett két sikersorozat nyomai. És ez nem is baj, mármint, ha ezt a kettőt csípted, akkor a vegyítés sem okozhat különösebb gondot, és nekem nem is volt vele problémám. A négy főszereplő lány mind-mind külön jellem, és mindegyik érdekes a maga módján.

pll-pilot-02

A legjobb karakter persze Allison, amennyi eszük volt az alkotóknak rögtön őt nyírták ki az elején. Mert egy ilyen fajta karakter képes arra, hogy évekig elvigye a hátán a sorozatot. Nem csak hogy leszbikus hajlammal rendelkezik és apucikkal smárol, manipulatív, önző és úgy rendkívül simulékony, aminek segítségével olyan képet alakít ki magáról, amilyet ő akar. Ezek pedig remek konfliktuslehetőségek lennének akár évekre is, és úgy gyanítom túl sokáig nem húzható a “ki ölte meg Allisont?” nevezetű főrejtély vonal… Igaz, ez az én keresztem, mindig azon aggódom mit találnak ki a sorozatok alkotói…

A színészekkel kapcsolatban csak pozitív véleményeim vannak, Lucy Hale nem annyira édes mint a Privileged-ben, de itt is határozott a fellépése a képernyőn, és a karaktere is szeretni való. És igen, én imádom a tanár-diák szerelmi konfliktust, még akkor is ha teljesen nyilvánvaló hogy mire, hogy és meddig megy ki a játék… A szülők annyira de annyira királyak, el se hiszem hogy Holly Marie Combs és a csodálatos Laura Leighton egy sorozatban játszanak! Annyira király!

Értékelés: 8/10

Egy biztos, engem a pilot nagyon megfogott és nézem is serényen hetente, mert tényleg nagyon élvezetes egy sorozat. Persze, apróbb hibák még vannak, nem ártana nagyobb mélységet adni egy-két karakternek, és valahogy kevésbé tipikussá tenni a sorozatot, jobban örülnék ha a Született Feleségek irányába mozdulnának el, és hanyagolnák a “gazdag vagyok, szép vagyok, menő vagyok, I’am a Pretty Little Liar bitch” vonalat.

8 Hozzászólások

 1. Nekem nagyon bejött a pilot… remélem nem durvul be tiniszappan irányban az évad hátralévő részeiben.

 2. Már vártam, mikor írsz róla, nekem is nagyon tetszett, pedig általában nem vagyok oda a tinisorozatokért. A színészekkel meg vagyok elégedve és a sztori is érdekesnek tűnik, nagyon várom a következő részeket. Remélem, hogy nem megy át a szokásos tiniszappan-stílusba, amikor a tökéletes életű főhősök legnagyobb problémája az, hogy A fiút vagy B fiút válasszák, az ilyesmi engem soha nem kötött le, de ha a rejtélyes vonalra fókuszálnak, akkor továbbra is érdekelni fog. :)

 3. Kitana szinte pontosan azt írtad le amit gondolok. :)

  Nagyon jó volt az első rész, csak menjen át Gossip Girlbe, mindenki mindenkivel kavarósba :D

 4. hát igen…
  az előző bejegyzések táborát erősítem. a pilot nagyon jó volt, a vége volt a legjobb!
  az sms-es dolog kicist GG-s beütésű, de nembaj, kell ez ide.
  egyébként ha ilyen lesz a többi rész is, akkor hamar átveheti a GG-től a trófeát.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here