Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Varázslók a Waverly Helyből – R.I.P.

Varázslók a Waverly Helyből – R.I.P.

0
Oszd meg!

Hogy én mennyire haragszom a sorozat alkotóira. Az első évad tök vicces részei és jelenetei után kaptunk egy ultra erős második évados kezdést, majd aztán szép lassan arra lettem figyelmes, hogy szétesik a sorozat. Szinte önmaga paródiájába csapott át az egész, mindez a harmadik évad elejére pedig odáig fajult hogy szinte kedvem sincs megnézni az új részeket. És ne magyarázzuk azzal a minőség csökkenését hogy gyenge a szinkron, mert nem a magyar fordítók írják a forgatókönyvet, és nem ők a készítői a sorozatnak. Ők annyiban hibásak, hogy az “I Like You“-t úgy fordítják “szeretlek“, és a félreferdítések következtében elveszik néhány poén. Igen, az utóbbi is nagy hiba, de maga az alap se túl jó. És igen, leírom még akkor is megköveztek: szarból nem építünk várat.

A legnagyobb baj a forgatókönyv következetlenségeiből fakad. Azok után hogy Alexet és Harpert meg akarja enni két vámpír, odarohannak a szüleik, és minden happy, nem haragszik senki a másikra, kiengesztelésül pedig vámpírék meghívják a varázslókat egy kiadós vacsorára. Mi a franc ez? – kérdem én. Egyáltalán minek kell ennyire belevinni a szörnyeket meg a mumusokat meg a szellemeket, a vámpírokról nem is beszélve. Annak aki nem nézi – és ne is tegye, mert pórul jár – elárulom, a sorozat vámpírjai is örökké élnek, a fokhagyma helyett a sütőtöktől rettennek meg, hatos szintű szörnynek állítják be őket, testüket átjárja a rothadás bűze, utóbbit vanília illattal leplezik. Oh, és a legjobb hogy a fiatal vámpírok vegetáriánusok, az öregebbeknek meg szokásuk, hogy zöldségekkel etetik a ‘vacsorájukat’, hogy egézségesebb és finomabb vért igyanak. Ha eddig sikerült visszatartani a röhögést gratulálok, ha nem engedd ki, és csak aztán olvass tovább…

Nem is értem, minek kellenek szörnyek egy Disney sorozatba. Látszólag kedves, ártalmatlan lényeknek ábrázolják őket, olyannak aki miután majdnem megesz kajával kínál, és eleve nem eshet bántódásod. Akkor mégis minek rá vadászni? Csak mert szörny? Gyerek legyen a talpán aki felfogja ezt, mert még nekem se sikerült. Az pedig a pofátlanság netovábbja, hogy a szörnyekre milyen jelmezt adnak, komolyan mondom a sarki farsangi kosztümöstől szerezték be a kellékeket, a profizmus látszata sem merül fel a nézőben.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a három évad alatt a színészek a karaktereikkel teljesen azonosultak, egyre jobban játszanak és a három főszerelő közötti összhang zseniális. Mégis, nehezed veszed észre, mert arra gondolsz milyen rossz a díszlet, mennyire gáz a forgatókönyv és eleve, miért ilyen unalmas az egész?

Értékelés: 4/10
És még azt hittem ez lesz a Hannah Montana utódja. Egy nagy francokat. Nagyon elbarmolták az egészet, remélem lesz javulás a harmadik évad hátralévő részeiben. Mert ez így nagyon gyenge…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here