Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika The Cheetah Girls: One World – A párduclányok 3. (2008)

The Cheetah Girls: One World – A párduclányok 3. (2008)

0
Oszd meg!

Nehéz dolga van egy musicalnek, egyre jobban kezdek rájönni. Azért nehéz, mert egyszerre kell jó zenékkel rendelkeznie, jó koreográfiát felépíteni, ráadásul mindezt úgy, hogy valami története is legyen akkor, ha épp nem énekel senki. Úgy tűnik az alkotók két módon döntenek: a dalokra koncentrálnak, és átkötő résznek tekintik azokat a jeleneteket amikor nincs zene, vagy éppen fordítva, a hangsúly a történeten van, a zene pedig csak egyfajta plusz pozitívum, aminek alapján vidámabban kelünk fel a tévé elől. Azt hiszem a Párduclányok 3 forgatókönyvírói köztes megoldást választhattak. Mert tény hogy a dalok nagyon jól sikerültek, a történet már kevésbé. Persze ez nem a Párduclányok hibája, hanem a Disney musicalek népbetegsége, egész egyszerűen képtelenek mindenre odafigyelni, és a dalok/koreográfia vs. történet csatában mindig az utóbbi veszít.

cheetah

Miért kell az összes Párduclányok filmben ellőni azt, hogy “jujj, szétválunk“. A másik kedvenc részletem az, hogy “csak egy dobásunk van, sztárrá kell válnunk“. Hogy még vidámabb legyen az egész, most még be is hozták a “leérettségiztünk, főiskola, jujj” problematikát is, mintha nem ezzel foglalkozna minden egyes tinikről szóló film vagy sorozat.

Az indiai és amerikai kultúra vegyítése telitalálatnak bizonyult, és nem érdekel hogy minden Bollywoodi film erről szól, én ugyanis még egyet sem láttam, és igazából nem is tervezem pótolni ezen hiányosságom. Szerencsére a Párduclányok nem az indiai szegények nyomorát hanem az ország szépségét és zenei kultúráját állította középpontba, mindezt csodálatos jelmezekkel vegyítve. Meg kell hagyni grandiózus lezárása volt ez a trilógiának, és ha a történet nem is volt annyira erős, a frenetikus táncos betétekkel megvettek kilóra. És igen, azóta is a dalokat hallgatom :)

Azt nagyon sajnálom hogy Raven Symoné nem vett részt a filmben, az ő karaktere volt a kedvencem az első két részben. A hivatalos indoklás szerint Raven akkor vette fel negyedik albumát, és akkoriban forgatta a Tan-Túra c. mozifilmjét. Akárhogyis, a többiek is jól mutattak a kamera előtt. Michael Steger szerepe pedig nagyot ütött, jó volt a 90210 Navidját más szerepkörben látni :)

A szinkronnal kapcsolatban, a Disney ismét “kitett” magáért. Ha a cím Párduclányok, miért kell folyton benne hagyni a szinkronban azt hogy “Cheetah Girls” és “cheetah“-minden… Most nem azért, de ez a “mi vagyunk a cheetah lányok” leírásban se hangzik jól, de akkor mondjuk ki hangosan: “mi vagyunk a csita lányok”. No igen, remélem leesett mindenkinek. Mert úgy tűnik a film fordítóinak nem. Ideje lenne a Disney Channel-nek több pénzt fordítania a szinkronra, ugyanis egyre süllyed a színvonal.

Értékelés: 8/10
Ha abbahagyták a táncot és nem szólt a zene néhol hiányérzetem volt és unatkoztam, ráadásul a központi probléma – ki lesz a film sztárja – a végére mintha semmissé lett volna, révén végül mind a három lány benne volt a produkcióban…

3653 <- Az összes oldalletöltés 4 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here