Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Accidentally on Purpose – Szerencsés véletlen

Pilotkritika: Accidentally on Purpose – Szerencsés véletlen

2
Oszd meg!

Gyakran hallom hogy van női és férfi sorozat, meg olyan is amit csak gyerekeknek vagy tiniknek ajánlanak, de eddig az egész dolgot letojtam, afféle “ne mondja meg nekem senki hogy mit nézhetek és mit nem” felkiáltással. De ahogy nézegettem a Accidentally on Purpose első részét a FEM3-on, valahogy kezdem megérteni. Mert ez annyira egy női sorozat, ráadásul leginkább 30 fölé céloznak.

szerencses-veletlen-01

Adott egy 37 éves nő (Jenna Elfman) aki annyi keresés után végre megtalálja álmai férfiját (Grant Show). Azonban a milliomos lovag nem akarja elkötelezni magát, mivel túl van egy váláson. Hősnőnk ezt zokon veszi és szakítanak. Pár héttel később egy éjszakás kalandba bonyolódik egy fiatal csődörrel (Jon Foster), akinek a teljesítménye annyira megtetszik neki, hogy ezen együttlétek egyre gyakoribbá válnak. Enne persze következménye is van, hősnőnk teherbe esik, kezd beleszeretni fiatal kanjába, ráadásul a milliomos is rájön, hogy itt az ideje elkötelezni magát…

Ez egy zseniális sztori … de NEM egy sorozatra. Szinte látom, milyen jó romantikus komédia lehetne ez, szigorúan másfél órában. Még a szereplők is maradhatnak, nem velük volt a gond.

Az ugyanis már kiderült, hogy ez egy női sorozat, de az még mindig nem világos hogy komédia, dráma, romantikus komédia vagy dramedy. Mert igazából egyik kategóriába se sorolnám, egész egyszerűen csak úgy jellemezném: tömör unalom.

szerencses-veletlen-01

Az, hogy egy ekkora lehetőségekkel és poénarzenál lehetőségét rejtő sztoriból, egy unalmas, lassú és vontatott, és minden poéntól mentes valamit tegyenek a nézők elé, maga a pofátlanság. Nem is lep meg hogy 18 rész alatt kaszálták, csoda hogy ennyit is megért.

Pedig tényleg nagyon sajnálom, mert az alapötlet tényleg zseniális, a színészeket jól válogatták ki, de a megvalósítás pocsék lett. Szomorú, hogy Ashley Jensen ezért hagyta ott az Ugly Betty-t a negyedik évadra…

Értékelés: 4/10
Lesz ez még jobb? Érdemes tovább nézni, és reménykedni benne hogy megszületik pár poén és érdekes karakter? Vagy a pilot volt a sorozat ‘legjobb’ része?

1446 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Háát nem a legjobb komédia az életemben, de nekem mint komédia tetszett… bár igaz, hogy angolul néztem és majd csak később kezd beindulni és akkor sem megy át brutáljóba, de nem lesz unalmas.

  2. Nem emlékszem már pontosan az első részre, de ha a 18 részt egyben jellemzem, akkor azt biztosan elmondhatom, hogy nem tömör unalom, szóval szerintem adj még neki egy esélyt. :) Egyébként a történet szempontjából jó, hogy 18 részt élt meg, mert így csak azt a 9 hónapot láthatjuk, amíg a nő terhes, így a végén nincs hiányérzetünk, és lezártnak tekinthető az egész sorozat is, nem csak az évad.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here