Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – Végre, visszatért a minőség!

Glee – Végre, visszatért a minőség!

3
Oszd meg!

Kereken egy hónapja tért vissza a Glee, és ennyi idő kellett ahhoz is, hogy egy teljesen profi epizódot kapjunk a készítőktől. Megérte a várakozást, köszönjük szépen. Mielőtt halára dicsérném a részt, egy gyors kirohanás: miért pont 2009 legjobb dalát kellett hamisan előadni? Most komolyan, annyi gagyi tingli-tangli szám van, miért pont a The Climb-bal kellett így kitolni? Dammit!

Igaz, még mindig nagyon erőltetik a Rachel-Finn szálat, de gondolom ez így is marad legalább az évad végéig, szóval ideje lesz hozzászokni a ‘főszerepükhöz’. Ami viszont pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy ebben a részben végre valami érdekes is történt velük. Annyit kacagtam azon ahogy Rachel elvesztette csodálatos hangját, és amikor megkérdezte Finntől, hogy mit ér a hangja nélkül, az egyszerre volt drámai és vicces pillanat. Viszont, ami az ő történetrészükben történt ebben az epizódban, az lebilincselőre sikeredett. Igen, a Sean részletre gondolok. Annyira meghatódtam az egészen, és Lea Michele színészet tantárgyból ötösre vizsgázott, legalábbis nálam. Élvezet volt látni ahogy megilletődik a látványon, és valóban, bennem is ez zajlott le. Aztán az epizódvégi közös éneklésük után több másodpercig libabőrös lettem. Az a részlet pedig egyszerre volt szomorú és tanulságos, amikor Sean elemezet azt, hogy miket vesztett el a balesetnek köszönhetően, de milyen új tapasztalatokat, ismereteket nyert ezáltal.

Nem hittem volna hogy Kurt-ből sikerül helyes pasit designolni, egy olyan srácot akinek nincs a homlokára tetoválva hogy “I’m Gay”. Ne értsétek félre, bírom Kurt-ot, mert haláli jópofa karakter, ez inkább csak egy érdekes megjegyzés volt. Ráadásul rájöttem hogy Chris Colfer dögös is tud lenni, ha nincs úgy felöltöztetve, mintha a Lakatos Márk lenne a stylist
Viszont az szomorú volt hogy Kurt milyen célból vált át dögös pasiba. Colfer nagyon jól hozta a karaktert, örülök a happy end-nek.

A többiek szála bár kevésbé pörgött a részben, azért érdekes volt ez a Mercedes/Puck párosítás, és alleluja ennek köszönhetően énekelhetett Santana is egy kicsit. Annyira örülök hogy több teret kap a két pompom lány, Brittany fejein mindig röhögök, annyira szőkenős képet tud vágni néha :) Azt viszont sajnálom hogy Tina, Artie és Quinn ennyire háttérbe szorulnak, remélem előbb-utóbb velük is történik valami…

Értékelés: 10/10
Nagyon Glee volt ez a rész.

3 Hozzászólások

 1. A visszatéréstől, meg szerintem egyébként is, ez volt az egyik legjobb Glee rész.
  A vége pedig… hát az.. egy agyon dicsért “Madonnás rész” jelenete sem ért fel hozzá.
  Ezért Glee a Glee, és ezért lesz itt még jövőre is, meg azután is. És ezért nem fogom megkérdőjelezi magam, amiért hétről hétre megnézem.

 2. Bocsi hogy ide irok de miert nem irsz a szuletett felesegekrol? A 6. evad elejen tok jo volt , volt minden reszrol kritika.
  Nem azt mondom hogy irj minden resz utan , de az utolso kritika ota lement 12 resz.:) remelem a vasarnapi evadzarorol lesz valami:)

 3. @lara Nézném én, ha lenne rá időm. Dolgozom, tanulok, jóformán még az oldalakra sincs időm, tévére meg aztán pláne… Majd júniustól pótolok mindent. Hidd el, tök szar érzés, úgy nézném a kedvenc sorikat, de első a szakvizsga letétele.

  @defiszon Ámen :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here