Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika I’am a Legend – Legenda vagyok (2007)

I’am a Legend – Legenda vagyok (2007)

5
Oszd meg!

Ha Will Smith, akkor ‘Kaliforniába jöttem‘, ezért is nagyon furcsa őt ilyen szerepekben látni. De el kell ismerni, profi színész ő, megbirkózik minden karakterrel. Ez a film pedig zseniális volt. Adott egy gyógyszer, ami megállítja a rákot. Igen ám, de a szövődményei által az emberek átváltoznak vérevő mutánsokká, és meg akarják enni azt a kevés embert, aki életben maradt. Will Smith egy közülük, de ő nem egy akármilyen túlélő: ő immunis a zombik harapására, ráadásul nem csak katona, hanem tudós is, aki azért harcol hogy megtalálja az ellenszert, illetve azért is, hogy ne őrüljön meg – szar dolog ha New York-ban laksz, és te vagy az egyetlen ember, aki nem lett zombi…

Bizonyos részeinél majd be tojtam, miközben néztem a filmet. Például amikor levette a leplet a patkányos dobozról, és a kis rágcsáló támadni készült, ahh az zseniális volt. Vagy amikor ott lógott a kötélen, és egyre inkább sötétedett, és a zombikutyák (olyanokisvoltakám) nekirontottak… Ekkor el is morzsoltam egy szimbolikus könnycseppet, szegény Sam, olyan szép kutya volt…

Nagyon profin kivitelezett alkotás volt ez, teljes mértékben át lehetett érezni a ‘világvége’ hangulatot, és az a legrosszabb, hogy ilyenkor velünk is bármikor előfordulhat, mármint a valóságban. Nem arra gondoltam hogy zombi leszek és megeszek mindenkit (vagy ti engem^^), hanem egy jó nagy járványra. Itt van a h1n1, a sertésinfluenza meg kitudja még mi… Akárhogy is, ha netán egy napon zombivá válok, bemutatkozom mindenkinek személyesen is, ok? :)

A film vége egyébiránt zseniális volt. Mert ennyi komor hangulat után kell a happy end. Igen, kell, mert enélkül nincs értelme egy katasztrófafilm-akárminek. Bár nem minden úgy alakult ahogy kellett volna, a lényeg megtörtént: az emberiség megmenekülhet, alleluja. Láttam ám az alternatív befejezést is, alleluja hogy nem az került bele a filmbe. Az eredeti sokkal tökösebb és szimpatikusabb volt… :)

Értékelés: 10/10
Majd bepisiltem mire véget ért, úgy drukkoltam a főhősnek. Ritkán van ilyen… Nagyon profi egy film volt, le a kalappal Will Smith előtt.

1893 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

 1. Nekem is tetszett, az ilyen vírus-világvége-túlélő-típusú filmek amúgy is bejönnek, na meg Will Smith nagyon jó színész. Egyedül Sam halála nem tetszett, én valahogy mindig a kutyáknak drukkolok leginkább a filmekben…

  Amúgy tényleg fura belegondolni, hogy milyen lenne, ha tényleg jönne egy ilyen vírus, amitől mindenki zombi lesz…én tutira felpakolnék egy rakás stukkert és nekiállnék hősködni, szóval ha esetleg zombi leszel, csak óvatosan azzal a személyes bemutatkozással! XD

 2. Nagyon jó film szerintem is! Kíváncsi voltam, milyen lesz olyat megnézni, amiben egyetlen ember van, de nagyon jól megoldották, Will Smith simán végigvitte a filmet, egy percig sem unatkoztam.

  Nem találtam félelmetesnek, de azért volt egy hangulata olykor-olykor! :) Külön tetszett, ahogy bevágásonként mutatták be mi is történt a családjával.

  És Sam, jaj, hát ott én is szomorú lettem… nagyobb dráma volt, mint mikor Will Smith halt meg. XD

  Mi volt az alternatív befejezés?

 3. @Kitana Hahha, majd találkozunk :) Amúgy a világvége filmek mindig jók :)

  @Rileey Annyi az egész, hogy a végén Will Smith nem hal meg. A zombikirály ügye majdnem betöri az ajtót, de kiderül hogy ők a zombikirálynőért mentek, a csajért akivel WS kísérletezik, akin megtalálta a gyógymódot. WS ordibál eszeveszetten hogy “megvan a gyógymód, ne bántsatok kérlek” és a zombikirály ezt megérti (naná), és nem eszi meg senki WS-t, hanem elviszik a zombikirálynőt. Aztán reggel van, WS meg a csaj meg a gyerek boldogan autózik, glom a menedék felé. Ennyi :)

 4. Hát igen ez nem semmi film.Kaliforiába jöttem.uhh azt énis nagyon biirtam.Hát will nem a semmit hajtja nemtom Tibi a Hét életet,és a Boldogság Nyomábant láttad e tőle.azis 2 nagyon nagyon jó film.totál elbögtem magam rajtuk.ha még nem láttad érdemes azokat is :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here