Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 1.15. – Madonna ereje!

Glee 1.15. – Madonna ereje!

5
Oszd meg!

Ez az epizód nagyon kétértelmű érzéseket váltott ki belőlem. Egyrészt bennem szunnyad a hatalmas Glee rajongó, aki elé szinte bármit benyomhatnak, úgy fogja élvezni mint sivatagban kóborló a jéghideg colát… De mégis, valahogy nem voltam annyira szomjas, és feltűnt hogy a cola szavatossága egy ideje lejárt, és hiába hűti le a torkom és enyhíti a szomjúságom, valami nincs rendben az egésszel… Ezen rövid (és idiot) hasonlat után csapjunk is a lovak közé.

Madonna. Tetszik, nem tetszik, ő a pop nagyasszonya. Rohadtul kiérdemelte, régóta a palettán van, ráadásul úgy, hogy hangja tulajdonképp nincs is. Mégis, eladta magát, a zenéjét és nincs olyan ember a föld kerekén aki ne gondolja róla valamit, az hogy az jó vagy rossz tök mindegy. Örülök hogy a kedvenc sorozatom adózott a díva emlékének, mert Madonna az a nő aki megérdemli ezt. Az epizód dalválasztásaival is elégedett voltam, bár itt született meg a sorozat történelmének legrosszabb előadása, igen, a fiúk ‘dalára’ gondolok itt. Azonban azt sajnálom hogy a kedvenc Madonna dalom, a Don’t Cry For Me Argentína nem került be. Mégis, enélkül a zenei csoda nélkül is ütős volt a srácok összes előadása, respect nekik.

A zenés részeket kitöltő jelenetekkel azonban most először gond volt. Kezdjük a jóval, a rosszat úgyis eldugom a “tovább” mögé, bízva benne hogy kevesebben látják meg keserű tapasztalataim.
Ez a Jesse St. James gyerek egyre szimpatikusabb. Jó, valszeg egy nagy kavarógép lesz, de az a jelenet amikor csatlakozott a New Directions-höz, és elmondta Rachelnek hogy csak és kizárólag a ‘szerelmük’ érdekében, hát az annyira romantikus volt :) Remélem megmarad a karakter a második szezonra is.
Végre-valahára kaptunk a többi szereplőből is valamit. Örülök Tina és Artie románcának, olyan édesek együtt. Végre, Sue hátteréről is megismertünk valamit, csak reménykedni tudok hogy nem hazudott és az igazat mondta. Srácok, ne nézzetek rám csúnyán, Sue-ról beszélünk :)

Azt hiszem ennyi pozitívum jut hirtelen eszembe, ha valaki nem akar a rosszról olvasni az ne kattintson tovább…

A sorozat kezd beleesni a Hősök csapdájába. Túl sok a főszereplő. Az hogy Quinn a két rész alatt szinte meg se szólalt, Terri meg csak egy apró jelenetben volt benne, az számomra dühítő. Igen, az, mert Rachel és Finn uralják végig a képernyőt. Ráadásul, a dalokat is. Ideje lenne másnak is szólót adni… Bármennyire is imádom a hangjukat, vannak még olyan jó előadók a bandában mint ők. Erre bizonyíték a Like a Virgin előadása. Naya Rivera fogta magát, és leénekelte Lea Michele-t, azt hittem rosszul hallok, vagy belement valami a fülembe, de nem, Santana volt az, és nem Rachel… Apropó, Like a Virgin. Milyen dolog már, hogy Jayma Mays ott tátogott, de egy szóló sort se kapott? Menjenek vissza anyuba hogy így szórakoznak velünk. Ráadásul elegem van abból is, hogy jönnek ezekkel a képzelt jelenetekkel. Épp az különböztette meg a High School Musical-től a Glee-t, hogy ott nem volt ilyen… Már csak az ‘hiányzik’ hogy az egész iskola elkezdjen táncolni és a lépcső tetejéről szaltózzanak a kőbunkó trió…

Ráadásul a bakikra is odafigyelhetnének. Most Quinn elvetélt vagy mi? Mert kínosan ügyelnek arra hogy a pociját ne mutassák, de banyek, az egyik dal előadásában vékonyabb volt mint Lea Michele. Egyébként is, etessék már meg Dianna Agront, félő hogy összeesik…

Még mindig a Glee a legkedvencebb sorozatom az összes közül, de végre le tudom venni a rózsaszín szemüveget és látom a hibákat, amiből akad bőven. Ideje javítani, nem akarom hogy egy ekkora sorozat ellaposodjon, és csak a zenék miatt nézzem… Ráadásul az, hogy érkezik a sok-sok híres sztár (Kristen Chenoweth, Oliwia-Newton John, Neal Patrick Harris…) mind-mind a többi szereplő kárára fog menni… Mert bármennyire is örülök a felvonuló sztárgárdának, ideje lenne Rachel, Finn és Will életén kívül a többiekébe is betekintést nyernünk.

5 Hozzászólások

 1. És és majd jön a Britney epizód is. :D
  Egyébként a túl sok a szereplő problémakörrel egyetértek.
  Jayma meg valószínűleg azért nem énekelt mert nem tudott.
  Nyilván nem lehet minden héten egy verseny és éléggé beszűkülne az írók tárháza ha csak próbákon énekeltethetnék a szereplőket.
  A rész egyébként szerintem nem volt kiugróan rossz, bár több “mai” Madonna slágert is tehettek volna bele… vagy esetleg kicsit eloszthatták volna még a dalokat az évadban mert ez így kicsit tömény lett.

 2. Szerintem is inkább az a jó szó, hogy túl tömény lett.
  Amúgy a legnagyobb bajom az az utóbbi két résszel kapcsolatban, hogy jött ez a Jessie gyerek (akinek nyilván fontos, hogy kavarjon meg minden, de) aki rettentő ellenszenves. Nemrég még épp azon gondolkodtam, hogy de rég volt már olyan sorozat, amiben senkit nem utáltam (talán a Jóbarátok ugrik be), de ezt az új srácot… na őt nagyon. És nem a jóféleképpen, mint mondjuk a csírlídörök edzőjét.
  Amúgy eddig is voltak képzelt jelenetek a sorozatban, nem is kevés alkalommal. Többek között az a jelenet is az volt, amikor Quinn hasa “eltűnt”. Szerintem az nem volt baki. Egy képzelt jelenetben megtörténhet. (Amúgy azt is erősen kétlem, hogy ez lenne az egyetlen különbség a sorozat és a HSM között… Persze ez nyilván szubjektív. Viszont az biztos, hogy az egyiket imádom, a másiktól meg rámtör a sikítófrász :D )

 3. @Laci A Britney epizódnak örülök, akárcsak Madonnánál, nála is elmondható, végre valakik jól eléneklik majd azokat a jó számokat :)
  Jayma tud énekelni, Could I Have a dance valamit ő énekelte, amikor az esküvői ruháját próbálta fel, és táncolt Williammel.
  Oké, akkor énekeljenek a könyvtárban ahogy az előző részben, vagy akár a réten öt szivárávny alatt, de ne képzelődjenek már….

  @qwe Oh, nekem pont Jessie a szimpatikus :)
  Nekem nem rémlik sok képzelt jelenet, csak a Hello-tól kezdődően. Várj, korábbról beugrik kettő, az egyik Quinn borzalmas éneklése asszem a nyolcas részben, meg ugyebár Mercedes kocsiablaktörős tánca. Más nekem nem rémlik hirtelen.

  Az a dal pont nem képzelt jelenet volt ahol eltűnt Quinn hasa, mert a fiúk ott (próbáltak) tapsolni az előadás láttán. Ha elképzelik, tuti óriási tapsorkán tört volna ki, nem? :)

 4. Szerintem pont képzelt volt, mert Rachel felállt abban a kis teremben, elkezdtek zenélni mellette a zenészek is és hirtelen már full más ruhában voltak a lányok a színházterem színpadán, és ezt nehéz lenne máshogy megmagyarázni, kivéve, ha mindannyian Clark Kent törvényen kívüli gyermekei:P De ezen nem veszünk össze.

 5. Mármint úgy képzelt, hogy tényleg énekeltek, de nem a színházterem színpadán… Nem tudom, mennyire volt érthető, de ilyen jelenetből egy csomó van. Mercedes is egy ilyen közepette tört ablakot.
  (Bocs a kettőzésért.)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here