Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Supernatural – 3. évad

Supernatural – 3. évad

8
Oszd meg!

Wow. Nem is igazán találom a szavakat, alig pár perce ért véget a szezon fináléja. Legszívesebben már nézném is tovább… :) Nem is tudom hol kezdjem, de azért próbálkozok :)

Na de térjünk vissza magára a sorozatra. Ami a legjobban tetszett a harmadik évadban, hogy tisztán láttuk mi a cél: Dean megmentése. Minden rész “monster of the week” volt, de egyfajta átkötő szálként ott lebegett a cél, ami miatt valamennyire szerializálttá vált a formátum, majdnem úgy ahogy én szeretem :)

Az évad tele volt izgalmas részekkel, legjobban a hallhatatlan emberes epizódnál izgultam és borzongtam, leginkább az epizód vége rázott meg, élve eltemetni valakit, brrr kiráz a hideg! Mégis, a finálé volt a legjobb, nagyon összeszedték magukat az írók arra a részre. Az hogy a fődémon egy ártatlan lány képébe bújva jelenjen meg, zseniális húzás volt. Ráadásul az, hogy Sam képes lett volna megölni a gyermeket, szintén egy nagyon jó ötlet, ez is bizonyította hogy mennyit változott a karaktere az első rész óta.
Az évad elején, a “The Kids All Right” c. epizód is nagyon jó volt, tetszett a gondolat hogy Deannek lehet egy saját gyereke, ráadásul egy olyan vicces és jóf ej srác mint Ben. Mielőtt elfelejtem, a balszerencsés résznél dőltem a röhögéstől, de amikor időhurokba kerültek, ott is jókat derültem azon hogy Dean milyen fura módokon hal meg, a legjobb a kutyás volt :)

Keresem a negatív momentumokat, de jóformán nincs is, egy résztől elszámítva. Ghostfacers. A sorozat legostobább, legidiótább epizódja volt, aminél nem is tudtam hogy sírjak vagy nevessek, szinte megalázónak éreztem a Supernatural színvonalához ezt a valamit, amit a nézők elé dobtak. Még Dustin Milligan jelenléte sem tette vonzóbbá ezt a részt. Pfujj, már bánom hogy nem kapcsoltam ki öt perc után.

A második évados kritikában hibaként róttam fel hogy a srácok nem csinálják túl jól a szomorú jeleneteket. Nos, úgy tűnik más is így gondolhatta a rendezők közül, hiszen a harmadik évad szomorúbb jelenetei profira sikerültek, a srácok e-téren nagyon sokat fejlődtek színészi szempontból. Az évadzáróban amikor Sam magához ölelte halott öccse testét, majdnem eltört a mécses nálam is.

Katie Cassidy. Annyira isteni volt itt ez a lány! A Melrose Place-ben is imádni való a csaj, de Ruby karaktere egy igazi ajándék lehetett a számára. Azok a frappáns beszólások, az érdekes múlt, ahh, annyira sajnálom hogy lecserélték Katiet a negyedik évadra. Nagy kár érte.
A szezon másik fontos női szereplőjét, a Bellát alakító Lauren Cohan is csúcs volt, sajnáltam is őt amikor meghalt. Uh, nagy kár hogy csak egy évadot maradtak, Lauren és Katie nem csak külsőre, de karakteri szempontból is érdekesek voltak.

Frenetikus egy évad volt, tele vagyok kérdésekkel. Leginkább az érdekel kiszabadul-e Dean, mi lesz vele, és mennyire változik meg Sam viselkedése. Ráadásul mi az a titokzatos erő amit birtokol, mihez kezd vele? Számtalan kérdés ami csak válaszra vár. De nem tolok ki magammal, folytatom a sorozatot. Csak egy dolog zavar: az utolsó két évadhoz nem készült szinkron. Én pedig félek az eredeti verziótól, mert annyira megszoktam a magyart. Sőt, én szeretem is. Nehéz lesz felülmúlni…

Értékelés: 9/10
Ghostfacers, ahh még mindig haragszom magamra amiért végignéztem azt az okádék részt. Amúgy nagyon rendben volt az évad, eddig ez tetszett a legjobban a háromból.

8 Hozzászólások

 1. Teljesen egyetértek az összefoglalóddal!!!A Ghostfacers rész tényleg pocsék volt.Én bevallom 10 perc után kikapcsoltam…
  A 3.évad még mindig a kedvencem.A 4.évaddal vegyes érzelmeim vannak,nem mondok egyelőre semmi konkrétat.

 2. @Ági Én is sokat gondolkodtam azon hogy kikapcsoljam vagy nézzem, de valahol abban bíztam hogy meg tudunk valami fontosat a Dean-mentő akcióról, de hát tévedtem… :)

 3. Én is bíztam a Ghostfacers részben, de hiába. Egyébként ne félj a szinkrontól, szerintem az eredetit még mindig nem lehet felülmúlni. Ritka az, amikor a magyar szinkron jobb, de itt szerencsére mind a kettő jobb.

 4. @Andris Tényleg ritka ha a szinkron jobb mint az eredeti, de pl.: a Született Feleségek ott van mint kivétel, az szerintem élvezhetőbb magyarul. Bár valószínűleg elfogult vagyok, imádom Liptai Claudia szinkronbéli munkásságát :)

 5. Jensen és Jared tényleg sokat fejlődnek színészileg évadról évadra, mondjuk ezt az egyre komolyabb szálakon futó történet is megköveteli tőlük. Szerencsére felnőnek a feladathoz, de azért azokat a depis és sírós jeleneteket két ilyen imádnivalóan idióta srácnak nem lehet könnyű összehozni… :)

  Végre valaki, aki bírta Bela karakterét rajtam kívül! :D Szinte mindenkintől csak azt hallottam, hogy mennyire utálták, de én tökre sajnálom, hogy meghalt. Olyan jópofán oltogatták egymást Dean-nel (részben ezért lett a “Red Sky In The Morning” a kedvenc részem az évadból), legalább egy éjszakára összehozhatták volna őket… :P

  Katie Cassidy szerintem is szuper volt Ruby-nak, nagy kár, hogy lecserélték! Habár az utódja, Genevieve Cortese biztos nem panaszkodik, mivel mostanra már Jared felesége… :)

  Az egyetlen, amivel nem teljesen értek egyet, az a “Ghostfacers” ilyen szintű lehúzása, szerintem annyira azért nem volt rossz, bár tény, hogy az egyik leggyengébb rész a sorozatból.

  Amúgy nem tudom, meg szoktad-e nézni az évadok után a bakiparádét youtube-on, ha nem, mindenképpen pótold be, érdemes! :D

 6. Hát tibi ujra scak nagy pacsi neked XD
  Totálisan 100%ban egyetérteka kritikáddal.olvasol a fejemben?hmm XD XD
  a 4évad nagyoon izgi lesz.nagyon jó évadrol évadra egyre jobb.sam képessége szerintem áállati izgi és olyan sötéten szexi :) XD majd meglátod :) elöször énis nagyon féltem az eredeti hangtol de 10 perc után megszoktam Jensen hangja eredetiben állat.. a poénok ugy szolnak igazán.hamar megszokod :)

 7. Ne félj az eredeti hangoktól! Én is szinkronnal néztem végig az első három évadot és úgy voltam vele, hogy kibírom, amíg elkészül a szinkron a többihez. Viszont én szívesen elolvasom, hogy mik fognak történni az elkövetkező részekben és amit megtudtam a negyedikről az teljesen izgatottá tett, úgyhogy neki is ültem. Nem bántam meg. Szerintem a negyedik évad ütött eddig a legjobban, és ami az első rész végén kiderült az rendesen fordított egyet a sorozaton. Ütött. Ráadásul feltűnt az azóta már egyik kedvenccé vált szereplőm. Szóval nosza. Azóta nézem realtime a sorozatot. Mostmár a szinkronos részek tűnnek furcsának, annyira eltérőnek tűnik a fiúk személyisége az eredeti hangok ismeretében (Sam-nek kissé nyámnyila a szinkronja). Tényleg gyorsan hozzá lehet szokni (nekem kb. pár perc volt).
  Szóval hajrá! Az ötödik évad is nagyon jó, de ott már erős a színvonal-különbség az egyes részek között (bár ez nyilván szubjektív).

 8. Nekem már a negyedik évadnál is voltak bajaim a színvonallal, bár messze kevesebb az ingadozás mint az ötödikben. Sőt, a felütés valami kegyetlen! Napokig meséltem az angy…Spoiler, sry :P Én az elejétől kezdve angolul nézem, egyszerűen nem tudom elviselni Dean hangját a szinkronban! Olyan életidegen…
  Oh, erről jut eszembe: “Sam magához ölelte halott öccse testét”. Régen láttam az évadot, de Dean-t, nem? Csak mert akkor bátyja, nem öccse :)
  Egyébként melyik ez a Ghostfacers epi? Jaj, már tudom… én kimondottan szeretem amikor így kinyúlnak a darkos stílusukból :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here