Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Samantha Who? – A finálé

Samantha Who? – A finálé

3
Oszd meg!

Samantha Who? + Nem ér a nevem + Christina ApplegateEljött ez a nap is, megnéztem a Samantha Who? utolsó részét is. Hiányozni fog ez a sorozat, én nagyon megszerettem. Bevallom őszintén először csak Christina Applegate miatt adtam neki esélyt… A Nem ér a nevem alaptörténete amennyire primitív, annyi lehetőség rejlik benne. Adott egy egoista és törtető nő, akit egy verőfényes szép napon elüt egy autó, ő pedig elveszíti az emlékezetét. Az eddigi gonosz énje hopp, tovatűnik és Samantha megpróbálja élni az életét, de a régi énjének a hibái folyton visszaköszönnek az életében…

Az ABC egyik legjobb vígjátéksorozata, aminek ritkán voltak röhögős pillanatai, ennek ellenére végig kellemes szórakozást nyújtott a tévénézőknek. Az epizódokban megvolt a kötelező tanulság, emellett pedig mindig új dolgot tudtunk meg Samantha múltjából, amik valami különös oknál fogva mindig pikánsabbá tették a jelent. A sorozat nagy előnye a központi szerelmi szál volt: azért drukkoltunk hogy Samantha és Todd végre összejöjjön, afféle Rachel & Ross módira folyton összehozták majd szétrobbantották őket az írók. Mi pedig vártunk és vártunk és lám … innen spoilerekkel folytatom :)

Billy Zane and Christina Apllegate in Samantha Who

és lám … sajnos összejöttek. Miután már sokadjára jöttek össze, és úgy tűnt minden happy, akkor megkapta Todd azt az angliai munkát és elfogadta. Elhagyta Samanthát. Ekkor kezdtem el igazán megkedvelni Winston Funk-ot. Az i-re a pontot azok a gyönyörű levelek tették fel, amiket Samantha megtalált a számítógépen. Igen, Funk valamilyen szinten aljas módszerrel szabadult meg Toddtól (titokban angliai munkát szerzett neki), azonban hogy Funk is mondta, Todd döntése volt hogy elmegy vagy marad. És ő elment… Nagyon örültem amikor az utolsó részben Samantha igent mondott Funknak, aztán lehervadt a számról a mosoly amikor rájöttem hogy ő bezony Toddhoz megy… Kíváncsi vagyok mi lett volna a harmadik évadban, jó lett volna Samanthát végleg Funk karjaiban látni.

A többiek sorsát egész jól elrendezték, de azért nem kellett volna az utolsó rész utolsó percét nyitva hagyva elcseszni az élményt. Most minek kellett szétrobbantani a Regina-Howard párost? Andrea is meglepett hogy otthagyta az álmait… Bár, talán nem is lett volna túl Samantha Who?-s ha happy enddel zárul a széria.

Jennifer Esposito

A színészekkel kapcsolatban nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak, Christina Applegate elvitte a hátán az egészet, a végére pedig még Sánta Annamária is belejött a szinkronizálásba. Jennifer Esposito lett a második kedvenc, azok a beszólások ahh, haláliak voltak. Az egész gárda úgy ahogy volt tökéletes passzolt, Barry Watsonból nem néztem volna ki ennyit, annyi Hetedik Gennyországgal (igen, genny) a háta mögött.

Ha esetleg lenne valaki aki még nem látta ezt a remekművet sürgősen pótolja. Sajnos csak két évados, összesen 35 * 20 perc, ennyi szerintem bárkinek belefér. Higgyétek el, imádni fogjátok!
Értékelés: 8/10 (team Funk!)

3 Hozzászólások

  1. Nekem is tetszett, de tényleg kár volt szétrobbantani Sam szüleit a végén, tökre bírtam őket, bár a kedvencem Andrea volt a szarkasztikus dumái miatt. A szülők dolgát leszámítva jó volt a befejezés, pláne mivel én végig Todd-nak drukkoltam, az a kölcsönös “leánykérés” a repülőtéren olyan aranyos volt… :)

  2. Nekem is nagyon hiányzik ez a sorozat. Nagyon szerettem, amíg ment… A színészeket is jól összeválogatták ide, bár a második évad eleje kicsit tényleg gyengébb volt, így sajnos értem a kaszát.

  3. @Kitana Andrea dumái tényleg oltáriak voltak :) Jó, Todd sem rossz, tényleg aranyosak Sammel, de azért nekem Funk a nyerő :)

    @”xoxo ivett” A nézettségesés oka az volt (ha jól rémlik) hogy már nem a táncika után adta az ABC. Ha nem pakolja el onnan, szerintem még most is mehetne…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here