Főoldal Hírek Könyvajánló: Nicholas Sparks – Az utolsó dal

Könyvajánló: Nicholas Sparks – Az utolsó dal

2
Oszd meg!

Pár napja Magyarországon is megjelent Nicholas Sparks könyve, “Az utolsó dal” címmel. A fordítást Szabó Ágnesnek, a könyv kiadását pedig a General Pressnek köszönhetjük. A könyv kereskedelmi ára 2900 forint, interneten 2300 forint körüli áron lehet megrendelni.

Én személy szerint a könyv elolvasásával megvárom a filmet, nem szeretném előre lelőni a poénokat. A film megnézése után meg külön érdekes lesz azt ecsetelni mennyivel másabb, jobb netán rosszabb a könyv, mint a film. Ha már “Az utolsó dal“-ról van szó, az még mindig nem derült ki hogy Miley Cyrus új filmjét mikor mutatják be a hazai mozik.

az-utolso-dal

Egyébként én nagyon bízom abban, hogy amiért Miley és Liam rákerült a borítóra, ez majd több fiatalt ösztökél a könyv elolvasására, gondolok itt elsősorban a tizenéves Hannah Montana rajongókra, akik egyébként nem olvasnak könyveket.

Nicholas Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön. Mint a szerző annyi korábbi könyve, ez a mű is megihlette a mozgókép világát, Miley Cyrus és Greg Kinnear főszereplésével filmvászonra álmodva figuráit.

2 Hozzászólások

  1. Mint egy “random” Nicholas Sparks rajongó örülök a könyv kiadásának,nem,mint egy Miley fan. :)
    Ne aggódj,többen megveszik a könyvet már csak Miley miatt is. A filmkatalógus.hu-n valaki a Hannah Montana filmhez hasonlította a Last song-ot (szerintem nagyon nem kéne egy Nicholas Sparks regényéből készült filmet egy Hannah Montana-hoz hasonlítani…)

    Tibi,olvastad már a Dear John-t? Előbb olvasd el a könyvet,utána nézd meg a filmet. Ja,és nem érdemes hasonlítgatni,mind a kettő jó. :)

  2. @Detty Hihi tudtam hogy te szereted Nicholas könyveit. Bevallom én még egyet sem olvastam, de rákérdezek majd a könyvtárban van-e belőle.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here