Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika The Jerk Theory – Bunkó vagyok, így hódítok (2009)

The Jerk Theory – Bunkó vagyok, így hódítok (2009)

2
Oszd meg!

A címe alapján sejteni lehet milyen típusú filmre lehet számítani. És valóban, nincs semmi meglepetés, csak a szokásos kliséhegyek törnek elő. Itt valahogy … működött a dolog! Pedig a történetben semmi bonyolult nincs: Adam (Josh Henderson) egy jólelkű és aranyos srác, akit azért dob a barátnője mert túl kedves, és nincs semmi izgalom a kapcsolatukban. Adam ezek tán felveszi  “rossz fiú” imázst, ami addig működik tökéletesen amíg fel nem figyel a bájos Mollyra (Jenna Dewan), akinek elege van a rossz fiúkból… Klisés? Igen. Átlagos? Igen. Szórakoztató? Naná!
A legjobb poén a film elején köszönt be, amikor Adam randira megy, és első ízben megfuttatja a csajt mert nem áll meg a kocsival rendes helyen, aztán van pofája benzinpénzt kérni. A lány meg? Ott vigyorog és élvezi a helyzetet :) Annyira paraszt dolog ez, mégis ott röhögtem rajta. Amúgy alapjában véve nem volt túl sok vicces jelenet, és ha jobban belegondolok volt néhány átgondolatlan rész, de nem hiszem hogy lenne tökéletes tinifilm, hibák mindenhová kellenek.Ami még tetszett a filmben, hogy tele volt zenével. Josh Hendersonnak nincs túl jó hangja, de azzal a kevéssel amivel rendelkezik elég jól tud bánni. És ez a lényeg végső soron, Britney Spears és Madonna sem az énekhangjáról ismert :)

The Yerk Theory - Josh HendersonAmúgy a rosszfiút alakító Abraham Taylor nemcsak szerepelt a filmben, de ő írta és részben rendezte is. Azért ez ritka dolog azt hiszem :)
A magyar címmel kapcsolatban, szerintem semmi gond nincs vele. Az eredeti jelentése “A bunkóság elmélete“, ehhez képest a “A bunkó vagyok, így hódítok” valamelyest jobban kifejezte a film mondanivalóját. Általában nem szeretem ha egy filmcímet nem szószerint fordítanak, itt azonban nincs gond az eltéréssel.
Mindent összevetve, egy átlagos tingli-tangli tinifilm, aminek vannak jó pillanatai. Azt hiszem erre mondják azt, hogy vasárnap délutáni film… Mellesleg az HBO Comedy mostanság is adja, ha valakinek ingerenciája támadna a “kritika” olvasatán :)
Értékelés: 7/10

1603 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Nem azért, hogy kötekedjek, de az nem Jerk lenne a címben? Mert az jelenti azt, hogy bunkó. Ráadásul a borítón is ez van. Gondoltam szólok! :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here