Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Modern Family – Brr, Sofia Vergara

Modern Family – Brr, Sofia Vergara

8
Oszd meg!

Valami különös oknál fogva a Modern Family sikeres lett. És ami a legfurcsább, hogy kibírtam tizenvalahány részt, képes voltam rá hogy annyi részt végignézzek. És most jön a legeslegfurább rész: amint véget ér az első évad a maradék részeket is meg fogom nézni. Pedig nem is olyan vicces, sőt, ez az ABC szerdájának leggyengébb darabja. Mégis miben rejlik sikerének a kulcsa? Fogalmam sincs…
Annyi idegesítő dolog van benne, de leginkább Ed ‘ONeil familiája zavar. A legborzasztóbb maga Sofia Vergara, a csaj azzal az akcentussal több mint szörnyű. Idegesítő a kis Sofia ahogy van, pedig a Men in Trees-ben és a Dirty Sexy Money-ban még annyira szimpatizáltam vele. Az ABC-nél biztos azt hitték Sofia lesz majd Eva Longoria 2.0. hát… nagyot tévedtek. Ed O’Neill sincs már igazán elemében, a karaktere meg aztán pláne. A sorozat egyharmada miattuk nézhetetlen.

A meleg pár egész érdekes, a kis Lilly meg annak dacára hogy ázsiai tök édes teremtés. Ráadásul a poénok amiket Cameron és Mitchell egész jók. Csak azt sajnálom hogy Eric Stonestreet és Jesse Tyler Ferguson korántsem dögösek. Dehát…
Most jön a sorozat legjobb része, ami miatt tulajdonképpen nézem a sorozatot. Julie Bowen egész egyszerűen isteni, ráadásul Ty Burrell akkora poénokat belök hogy dőlök a röhögéstől. A gyerekek se semmik, sikerült Sarah Hyland-nek megszerettetnie magát velem, holott a Rúzs és New York után azt hittem sose fogadom szívembe a leányzót. A Luke-ot alakító Nolan Gould pedig egy aranypofa, tök édes az a srác.
A sorozat egyébként nem szól semmiről, és mégis sokat mond. Egy család köré szerveződik az egész, ahol a nagyapa beújított egy fiatal (és idegesítő) feleséget Kolumbiából, a fia (és annak a pasija) Ázsiából szerzett gyereket. A hagyományos vonalat nagyapa kicsi lánya képviseli, akinek a családja egy külön spinoffért kiált. Minden rész olyan mintha három különálló sorozatot néznél, csak éld túl Sofia nyavalygását és máris kezdődhet a nevetés. Persze a sorozat elkezdése nagyon nehézkes, az első három rész holt unalmas, ráadásul Sofia ott vihog a legtöbbet… Viszont a negyediktől kezdenek beindulni a dolgok, és néha még mosolyt is csal az arcodra.
Persze korántsem olyan jó a Modern Family hogy megérdemelje a Golden Globe jelölést mint legjobb komédia sorozat. Egész egyszerűen van benne valami ami miatt továbbnézed, csak vannak olyan zavaró tényezők (Sofia Vergara) akiket ki kell bírni, ilyen egyszerű az egész.
Értékelés: 6/10

8 Hozzászólások

 1. Kezd olyan érzésem lenni hogy elfelejtitek hogy egy ilyen blog lényege az, hogy az ember elmondja a véleményét arról amit látott.
  Szerintem a Modern Family nyomába se ér a The Middle-nek vagy a Cougar Town-nak.

 2. nem felejtem el, de te nem véleményt mondasz, hanem úgy beszélsz a dolgokról, mintha azok TELJESEN úgy lennének ahogy te mondod, sőt az sugárzik a posztokból hogy te teljesen biztos vagy abban, hogy ezek objektíven megitélve is hasonlóak. pedig nem, mert általában olyan szempontok szerint “elemzel” egy-egy filmet vagy sorozatot, mint a dögös pasik, vagy az ismert színészek szimpatikussága.

  és szerintem ezért kötekednek sokan kommentekben, köztük én is.

 3. Matt: És szerinted ez hogy lehetne elkerülhető? :) Ha az ember kritikát ír, alap hogy “szerintem ez és szerintem az”. Most írjam oda minden mondat elő hogy szerintem? Vagy a fejlécen csak ennyi szerepeljen hogy SZERINTEM – Media-Addict.

  Egy hírportál dolga az hogy objektív legyen. Ha riportot írnék, akkor valamilyen szinten szükség lenne az objektivitásra, de ez kritika, az pedig az “író” szabad véleményén alapszik, akárcsak a glossza, kommentár vagy a jegyzet.

  Mindenkinek más dolog ragad meg egy sorozatból. Mivel nem látok be a kulisszák mögé, nem írhatom bele hogy jó volt-e a fényképezés, a jelenetek ideális sorrendben követték-e egymást vagy az aláfestő zenék/zajok mennyire segítettek a nézőnek az élmény befogadásához.

  Én csak arra támaszkodhatom ami engem megfogott. És nem hiszem hogy csak arról regélnék hogy x vagy y milyen dögös volt 1-1 részben, hanem az is gyakorta szóba kerül hogy miért tetszett az egyik rész, és miért nem, hogy mi volt szimpatikus és mi nem.

  ———————————————

  Ivett: Az első rész nekem se tetszett (még ennyire se mint a többi:D) de kb. a 4.résztől élvezhetőbb.

 4. “nem írhatom bele hogy jó volt-e a fényképezés, a jelenetek ideális sorrendben követték-e egymást vagy az aláfestő zenék/zajok mennyire segítettek a nézőnek az élmény befogadásához”

  Szerintem ezeket pont, hogy lehet boncolgatni, méghozzá egész hosszan, bár nem kötelező elem. Ha az ember nem filmkritikusnak készül, akkor legfeljebb a móka kedvéért fog egy imádott filmet vagy sorozatepizódot szénné elemezni.

 5. nekem személy szerint nagyon bejön a sorozat. Minden egyes szereplője tetszik. Nagyon sokat szoktam röhögni rajta.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here