Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Sorozatajánló: Aliens in America (Kakukktojás) – Egyszerűen tökéletes

Sorozatajánló: Aliens in America (Kakukktojás) – Egyszerűen tökéletes

3
Oszd meg!

Kevés az ilyen sorozat mint az Aliens in America. Mármint, egyszerre vicces és szórakoztató, ráadásul minden egyes rész alatt érkezik a kötelező tanulságot is, amivel az élet valamilyen szinten gazdagabbá válthat. Tudom, ez akkora közhely de igaz.

aliens-in-america-001

Én szeretem az ilyen tanítójellegű sorozatokat, üdvözletes dolog volt az is hogy bemutatott egy új kultúrát, egy más világot. Valszeg az az én szegénységi bizonyítványom, de fogalmam se volt róla hogy Pakisztán és India között nézeteltérések vannak. Hála a Kakukktojásnak ezt is megtudtam, ráadásul viccesen tálalva.

Bármennyire is szomorú, de a CW jogosan nem rendelte be a sorozat második etapját, hiszen az első rész nézettsége 2,3 millió volt, míg az utolsóé csupán 1,2 millió. Én ettől függetlenül szívesebben néztem volna tovább…

Szerintem a fő gond az lehetett, hogy az amerikai nép nem szívesen látja egy országos tévén a saját hibáit. Tudjátok, az Aliens in America nem volt rest az orruk alá dörgölni a külföldiekkel való szörnyű bánásmódot. A sorozatban remekül ábrázolták azt, mit kell elviselnie egy arab származású diáknak a szabadság országában.

aliens-in-america-002

Végig araszoltak a poénok a sorozatban, ha meg kéne neveznem a legviccesebb szitukat, talán azt említeném meg amikor Raja részt vesz a kezdő angol órán és a “cica” szót ismétli el, miközben Justin a narrációban bemondja, hogy Raja beszél a legválasztékosabban a suliban :)

Mielőtt lezárnám ezt az ömlengést fontos szót ejteni a minőségi szinkronról. Hihetetlen de igaz, Hamvas Dani sokkalta jobb volt mint Dan Byrd, egész egyszerűen feljavította Dan hibáit. A többiekkel sem volt gond, sőt esküdni mernék hogy a fordítás is jó volt. Persze ezen nem kell meglepődni, az HBO mindig is adott a sorozataira szinkronjára.

Ha egy olyan sorozatra vágysz ahol álompasik és csajok rohangálnak akkor ne ezt válaszd. Ha szeretnél jókat nevetni és valamilyen szinten megismerni egy másik kultúrát, akkor kérlek szépen nézd végig a Kakukktojás tizennyolc részét, garantáltan nem fogsz csalódni. Egy biztos, ha hamarabb megnézem, tuti beszorítom a Top10 az Évtizedből listámba. Mert ennek ott a helye!

3 Hozzászólások

 1. Két dologgal nem értek csak egyet. Az egyik a szinkron. Bár nem mondható rossznak, nekem nagyon fura volt megszokni néhány szereplő hangját. Bár Raja szinkronja nagyon jóra sikeredett. :)
  A másik, amit bár nem is említettél, de vártam volna, hogy nem volt lezárása a sztorinak. Oké, nem maradt annyira nyitott, hogy nem tudjuk, mi fog történni, de én pl. örültem volna egy vmilyen lezárásnak (Raja visszamegy / végleg marad, stb…).
  Illetve ez most jutott csak eszembe, hogy voltak gagyi elemek is, pl. amikor az apát (már nem emlékszem, hogy hívják) kirúgták, és vagy fél évig nem volt munkája (Egészen az évad végéig), senki nem dolgozott, mégis volt pénzük. Jó hely ez az Amerika.

  DE ezektől eltekintve valóban nagyon jó sorozat, és én is néztem volna még egy ideig.:)

 2. Hú, de örülök hogy nem csak én néztem :)

  Mi volt a gond a szinkronnal? Szerintem mindegyik szereplő profin hozta amit kellett.

  Nehéz dolog egy szitkomot lezárni, ezek direkt úgy készülnek hogy bármikor be tudj csatlakozni. Az én képzeletemben Raja még mindig ott van Amerikában :)

  Na igen, az a rész télleg gáz volt amikor munkanéküli volt Scott Patterson de simán megéltek. bár ha jóltudom Amerikában elég magas a munkanélküli juttatás összege, csak sokan szégyellik ha azt kapják és ezért húznak el dolgozni. Nálunk sajnos nem ilyen a helyzet :)

 3. Oh, nem is tudtam hogy ez a sorozat lement magyarul! Angolul akartam nekiesni, de annyira nem jó pasi Scott Patterson hogy belevágjak :P De így … :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here