Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika “V” – 1.01.-1.04.

“V” – 1.01.-1.04.

2
Oszd meg!

Nem hittem volna hogy egy ilyen ufós-scifi sorozat bejöhet nekem, de mégis sikerült elvarázsolnia, úgy nézném még tovább. Erre azonban Március 30-ig várni kell, akkor tér csak vissza a V. Egyébként hogy tudtak ilyen idióta sorozatcímet kitalálni neki? Az csak egy dolog hogy könnyű megjegyezni, viszont pl.: a netes keresést eléggé megnehezíti a dolog, meg egyébként is, mekkora hülyeség már ha csak egyetlen mássalhangzóból áll egy sorozat címe. Ettől függetlenül maga a tartalmi rész az jó, arra aztán nem lehet panasz. És ez a lényeg nem? :)
A történet röviden annyi, hogy egy szép napon hatalmas űrhajók jelennek meg a föld huszonkilenc nagyvárosa felett, arról nem tudni hogy Budapesti Parlament felett is lebeg-e valami, erről a számunkra fontos információról nem számoltak be. Megtudtuk viszont azt, hogy ezek az ufók tulajdonképpen gonoszak, a vezetőjük Anna pedig különféle módszerekkel manipulálja a közvéleményt annak érdekében hogy elfogadják őket. Persze ahogy azt illik, az ufók célja a föld elfoglalása, de ők okosak, ahelyett hogy egyszerűen lerohannának minket, beépülve az emberek közé – “emberiálruhát húzva” – különböző aknatevékenységeket végezve gyengítenek minket…
A legjobb a sorozatban, hogy az “ellenállás” mellett bemutatják a földönkívülieket is valamilyen módon, és olyan érdekes fordulatokat vetnek be az írók, olyan kérdések fogalmazódnak meg bennem amikre tudni akarom a választ. Kicsit a Lost-hoz hasonlítanám, attól eltekintve hogy ez jó, míg a Lost az … Lost.

Annyira de annyira örülök hogy sikerült Elizabeth Mitchell-t kimenekíteni a Lost gárdájából. Egy ilyen tehetséges és szimpatikus színésznő keresve sem találhatott volna jobb szerepet mint Erica Evans. Ráadásul azáltal hogy az idegenek pont az ő fiát választották ki valamilyen ‘magasztos’ célra mégi nkább megdobja Erica karakterét. Apropó, a fia. Logan Huffman-t most látom először, és annyira cuki a srác, ráadásul felső nélkül jobban fest mint ruhában :) A Lisát alakító Laura Vandervoort-nek talán meg is bocsátom hogy elhagyta a Smallville fedélzetét, habár Kara-ként jobban kedveltem, de Lisa karaktere is elég érdekes. A negatív oldal főhőse Anna egy nagyon érdekes és titkokkal teli nő (ufó^^), az őt alakító Morena Baccarin pedig az egyetlen nő akinek jól is áll a rövid haj. Szerintem még Alyssa Milano-nak se vált be az a fazon, ellenben Morena nagyon csinos benne ;)
A sorozatra visszatérve, eddig négy epizódot adott le az ABC, a folytatás pedig Március 30-án érkezik. A “V” első részét 14 millióan látták, a negyedikre pedig csak 9 millió néző volt kíváncsi, így nem hiszem hogy lenne második évad, bár úgyis a tavaszi részek nézettsége dönt. Mindenesetre elég nagy kitolás egy sorozattal ha négy rész után kap négy hónap pihenőt. Ezt még a Glee sem élné túl, nemhogy a “V”.
Azért reménykedjünk, ha nem csökken a színvonal szívesen nézném tovább. Ha pedig az ABC a kaszálás mellett dönt, legyen benne annyi tisztelet a nézők iránt hogy lezárják a sztorit valahogy…
Értékelés: 8/10

2 Hozzászólások

  1. Ízlések és pofonok, bár a Lost első évadát nagyon szerettem, a V-ből meg csak négy rész ment le, szóval bármi lehet még :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here