Főoldal Oldal Színészek A-Z “TVD Week” – Ian Somerhalder

“TVD Week” – Ian Somerhalder

0
Oszd meg!

Ismerkedjetek meg a TVD jóképű rosszfiúját alakító Ian Somerhalderrel! A következő frissítésben pedig Paul Wesley-t mutatom be nektek közelebbről :)

Ian Joseph Somerhalder 1978. December 8án született a Lousiana állambéli Covingtonban. Édesanyja Edna, apukája Robert Somerhalder építkező. Testvére Bob profi kerékpáros volt, a nővére Robin pedig újságíró. Tizenhárom éves korában Ian szülei elváltak, a fiú az édesanyjával maradt. Az anyukája előnyben részesítette a keleti gyógyászat és az ökológiai élelmiszerek használatát, ezáltal Ian egészéges élelmiszerek fogyasztásával nőtt fel, a napi étrendje többek között a cukrot és a fehér kenyeret is teljesen mellőzte. Ennek hatására Ian a gyors kajától egyenesen rosszul van, minden nap halat eszik.
Ian még csak tíz éves volt, amikor az édesanyja meglátta a fiában rejlő lehetőségeket, így elég korán elkezdhette a modellkedést. Többek között a Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Gucci és a Versace termékeit is reklámozta, de dolgozott nagymenő New Yorki és Ausztráliai modellügynökségeknek is.
A modellkedés után egyenes út vezet a televízióba, 1997-ben a “The Big Easy” c. sorozatban kapta első szerepét. 2000-ben a “Young Americas” c. széria kapcsán figyeltek fel rá leginkább, ahol nyolc epizódon keresztül játszott. Ezt követően több filmben és sorozatban is megjelent, mígnem szerepet kapott a Smallville harmadik évadjában. Szerepe szerint Adam-et alakította, aki a női főhőssel, Kristin Kreukkel is közelebbi kapcsolatba került.

A 2004es év egyébként is kiemelt szerepet kapott Ian életében, ugyanis ekkor kapta meg a Lost c. sorozat egyik főszerepét, ahol Boone-t alakította. Bár az első évad végére kiírták őt a szériából, visszatérő szereplőként néha-néha felbukkant a rejtélyes szigeten. A forgatások alatt egyébként összejött a testvérét alakító Maggie Grace-cel, össze is költöztek majd különváltak útjaik. 2009-ben kapta meg Damon Salvatore szerepét a People Choice Awards díjas sorozatban, a The Vampire Diaries-ben, ennek kapcsán ismertsége újra az egekbe nőtt.

Ian több filmben is kiemelt szerepet kapott, 2006ban Kristen Bell oldalán játszott a Mezsgyében, a következő esztendőben a nagyszabású Marco Polo c. tv-filmben kapott kiemelt szerepet. Idén mutatják be a mozik a How to Make Love to Woman és aCradlewood c. filmjeit, amikben főszerepet játszik.
Végezetül pár érdekesség Ian-ről, ezeket talán még te sem tudtad :)

  • 2006 Májusában Ian egy választáson bekerül a Top10 férfi modellek közé
  • A “Tell Me You Love Me” c. sorozat egyik epizódjában egy teljesen pucér jelenetet vállalt Michelle Borth színésznő oldalán. Ideje lenne beszerezni azt a részt, nem?
  • A Dawson és a haverok spinoff sorozatában, a Young Americans-ban főszerepet kapott, de a széria hamar mebukott.
  • 2005ben jelölték a Legáttörőbb TV-s bemutatkozás díjára a Lost kapcsán, az elismerést végül Jesse Metcalfe kapta meg a Született Feleségek kapcsán.
  • Az egyetemen focizott és baseballozott is.
  • Ian egy katolikus iskolában végezte tanulmányai nagyrészét.
  • Vezetékneve a Somerhalder az örökbefogadó dédapjától sármazik.
  • A tizenegy a szerencseszáma, de egyébként is elég babonás :)
  • Somerhalder nagyon szeret főzni
  • A producerek elsőként őt válogatták be a Lost-ba, érdekes hogy ennek dacára hamar megváltak tőle.
873 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here