Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika A hercegnő és a béka (The Princess and the Frog) – 2009

A hercegnő és a béka (The Princess and the Frog) – 2009

0
Oszd meg!

Thttp://media-addict.hu/wp2//wp-content/uploads/2010/02/hercegno1.jpgEz tényleg annyira jó volt mint vártam. Végre egy igazán klasszikus Disney mesét kaptunk! Nem győzöm hangsúlyozni, én az ilyen disney meséken nőttem fel, számomra a Hófehérke egy alap rajzfilm volt kiskoromban, a törpék nevét pedig máig simán feltudom sorolni. És ti? ^^  Szóval, a Hercegnő és a béka visszatért az alapokhoz, és ebben rejlett zsenialitásának a kulcsa. Kaptunk egy klasszikust, amire harcminc év múlva azt mondják majd a gyerekek hogy “mégegyszar apa, csak mégegyszer hagy nézzem meg“…

A legnagyobb előnye a rajzfilmnek az, hogy a gyerekeknek készült. Teljes mértékben a kicsiket szólította meg, és ezáltal a felnőtteket is el tudta varázsolni. Mintha a nézése közben te magad is gyerekké változtál volna, és az ujjaidat egymáshozbilincselve drukkolnál szegény Tianának hogy elérje az álmait, megnyithassa azt az éttermet és még a szerelmet is megtalálja. És mint minden disney mesének, sikerült!
Azt tudtátok hogy Tiana a Disney első afro-amerikai hercegnője? Na jó, igazából nem is volt valódi hercegnő, de végül azzá vált :) A kikacsintás egyébiránt nagyon tetszett, hogy a klasszikus Hercegnő és a béka mesével indítottak, sőt ez adta meg a sava-borsát az egésznek, hiszen minden alap bonyodalom innen indult ki. Ami még nagy előnye volt a mesének az a zene. Más Disney mesékben nem is igazán szoktak Jazz betéteket használni, itt pedig szinte csak olyan zene szólt. No igen, mégiscsak New Orleans-ban játszódott a sztori.

http://media-addict.hu/wp2//wp-content/uploads/2010/02/herc2.jpg

Én magyarul néztem meg, de kötelező lesz majd angolul is megtekinteni hogy halljam az eredeti dalokat és szinkronszínészeket, de a magyar verzióval sem volt gond. Hősnőnk hangja a csodálatos Vágó Bernadett lett, míg Naveen herceget Pál Tamás szólaltatta meg. A legnagyobb meglepetést mégis a Barátok Közt sztárja, Kardos Eszter okozta Charlotte szerepében, annyira jól megszólaltatta a csajt. Apropó, Charlotte.
A kritika végére ejtsünk egy szót a kedvencemről a filmben. Nem a szentjános bogárra gondolok, bár az is nagyon aranyos volt. Engem a kis szőke csaj nyűgözött le, már ahogy gyerekként ott ugrált. A kis hiperaktív önjelölt hercegnőről, Charlotte-ról beszélek. Tök jópofa karakter volt, ráadásul dacára annak hogy mekkora gazdagságban élt, azért még jólelkű tudott maradni. Nem bánnám ha kapna jövőre egy spinoff filmet, ne kelljen már szegénykémnek kivárni míg Naveen herceg öccse felnő. Vár már így is eleget hogy igazi hercegnő legyen :)
Értékelés: 10/10

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here