Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Avatar (2009)

Avatar (2009)

6
Oszd meg!

Végre, én is megnéztem minden idők legsikeresebb filmjét. Igen, az Avatar időközben átvette a vezetést a Titanictól, máris több bevételt termelt mint a süllyedő hajó.
Én idióta nem a moziban néztem meg. Válság van, de nagyon, de ez se magyarázat erre. Sebaj, legalább kijött egy nagyon jó minőségű dvd rip, szóval a látvány azért ott volt, ha nem is annyira mint kellett volna. A táj egész egyszerűen elképesztő volt. Hihetetlen mire képes a mai modern technika, a látványtervezők kreativitása nem ismer határokat! Az is nagyon tetszett ahogy minket embereket úgy ábrázoltak amilyenek vagyunk, kapzsik önzők és gonoszak, a hatalom olyan emberek kezében van akik döntésképtelenek, akik olyan emberek bábjai akiktől félnek és rettegnek, ergo a gonosz irányít, jelen esetben az a csúnya katonabácsi… Ahogy bemutatták a navik ragaszkodását a természethez, és az életüket, annyira azzá akartunk válni. Jó lenne kétméteresnek lenni és egész nap ugrálni a fákon, repülni a madárizéken vagy lovagolni a lóizéken. Az is tetszett hogy a vallásukat bemutatták nekünk, itt legalább lett bizonyíték arra hogy az ő istenük él, a miénk meg … öhm,ebbenemenjünkbele.

Akármennyire is csodálatos volt minden, azért az látszott hogy mekkora sablonokkal operál a történet. Az Avatar egy és ugyanaz mint a Pocahontas, csak az indiánok helyett a navik rohangálnak, arany helyett valami követ keresnek… Még az a jó hogy itt volt happy end, nagyon nem tetszett volna ha anélkül hagynak minket. A tábornok bemutatása is annyira sablonosra sikeredett. Mégis tudjátok mit? Minden apró hibáért kárpótolt a látvány, ez pedig igazán sokat jelentett a számomra. Meg egyébként is, manapság nehéz olyan történetet megírni amit valaki nem írt volna meg korábban, bár néha ez is sikerülhet.
Ohh, azért volt egy kényes pontja a filmnek ami érdekelt volna: hogyan szeretkezett Jake és Neytiri? Vajon a hajukon lévő bigyóval egyesültek? Hú tudom ez akkora ‘perverzség’ de nemondjátok hogy bennetek nem ötlött fel a kérdés :)

Színészi alakításokról most nemigazán tudok nyilatkozni, engem legjobban Sigourney Weaver nyűgözött le, annyira jól játszotta Grace-t. A másik nyerő a Lost Ana Luciája volt Michelle Rodriguez. Hihetetlen mennyire pörgött a karakter, ráadásul Kéry Kitti is odarakta magát rendesen :) A szinkron egyébként is ütött, jó hogy a mozifilmeknél (még?) figyelnek a minőségre!
Egy szó mint száz, ez egy csodálatos film, majd hetek múltán muszáj leszek mégegyszer megnézni. Alig várom a második részt, 2013-ra ígérte Cameron. Mennyi is van még addig? Jobb ha bele se gondolunk :)
Értékelés: 10/10

1726 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here