Top10 az Évtizedből – Transamerica [2005]

  5
  Oszd meg!

  Az egyik legmerészebb témát választotta film, amivel valljuk be igencsak profin borzolta a kedélyeket. Adott egy férfi aki nővé akar válni. Már a műtétsorozata utolsó szakaszában van, amikor megjelenik a fia… Egész egyszerűen zseniálisan tálalta a témát, olyannyira hogy szinte kezdem megérteni miért akar valaki férfiből nővé válni. Persze elfogadni máig nem tudom (mondja az aki meleg), mégis így érzek. Ettől függetlenül hálával tartozom a filmnek hogy toleránsabbá tett a transzvesztiták transszexuálisok irányába.

  Felicity Huffman zseniális alakítása Oscarért kiáltott, és bármennyire is szeretem Reese Whiterspoont, nem érdemelte meg A nyughatatlan főszerepéért. Felicityé kellett volna hogy legyen. Rajta kívül Kevin Zegers bizonyította itt a nagyérdeműnek hogy milyen tehetséges – és dögös – férfivá érett az egykori gyereksztár. Kevin ráadásul igencsak durva jelenetekben bizonyított, hiszen az álatala alakított Tobey-nak az volt az álma hogy pornószínész legyen. Meleg pornószínész. Emellett mellékállásban pedig kurválkodást is vállalt. Szóval elég merész váltás volt ez attól a sráctól akire a világ úgy emlékszik mint a csodakutya gazdája.
  Persze a merész témaválasztásnak köszönhetően nemigazán bizonyult nyerő befektetésnek, hiszen a mozik bevételei 15 millió dollár, míg a dvd eladások 4 millió dollár körüli árakon stagnáltak.
  Ha még nem láttad ezt a filmet nézd meg. Ismétlem, a téma igencsak merész, mégis ebben nyílik a vonzereje. Olyan jeleneteket ábrázol amik alapján jobban meg lehet érteni az emberek cselekedeteit.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here