Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Top10 az Évtizedből – Transamerica

Top10 az Évtizedből – Transamerica [2005]

5
Oszd meg!

Az egyik legmerészebb témát választotta film, amivel valljuk be igencsak profin borzolta a kedélyeket. Adott egy férfi aki nővé akar válni. Már a műtétsorozata utolsó szakaszában van, amikor megjelenik a fia… Egész egyszerűen zseniálisan tálalta a témát, olyannyira hogy szinte kezdem megérteni miért akar valaki férfiből nővé válni. Persze elfogadni máig nem tudom (mondja az aki meleg), mégis így érzek. Ettől függetlenül hálával tartozom a filmnek hogy toleránsabbá tett a transzvesztiták transszexuálisok irányába.

Felicity Huffman zseniális alakítása Oscarért kiáltott, és bármennyire is szeretem Reese Whiterspoont, nem érdemelte meg A nyughatatlan főszerepéért. Felicityé kellett volna hogy legyen. Rajta kívül Kevin Zegers bizonyította itt a nagyérdeműnek hogy milyen tehetséges – és dögös – férfivá érett az egykori gyereksztár. Kevin ráadásul igencsak durva jelenetekben bizonyított, hiszen az álatala alakított Tobey-nak az volt az álma hogy pornószínész legyen. Meleg pornószínész. Emellett mellékállásban pedig kurválkodást is vállalt. Szóval elég merész váltás volt ez attól a sráctól akire a világ úgy emlékszik mint a csodakutya gazdája.
Persze a merész témaválasztásnak köszönhetően nemigazán bizonyult nyerő befektetésnek, hiszen a mozik bevételei 15 millió dollár, míg a dvd eladások 4 millió dollár körüli árakon stagnáltak.
Ha még nem láttad ezt a filmet nézd meg. Ismétlem, a téma igencsak merész, mégis ebben nyílik a vonzereje. Olyan jeleneteket ábrázol amik alapján jobban meg lehet érteni az emberek cselekedeteit.

5 Hozzászólások

  1. Nem kötözködés, de a transzvesztitizmus és a transszexualizmus nem ugyanaz. Az jó, ha a transzvesztiták iránt toleránsabb lettél, de én egyre sem emlékszem a filmből…:P

  2. A filmválasztással tökéletesen egyetértek. Számomra is egy meghatározó film,Felicity pedig bebizonyította,hogy igenis egy nagyon jó színésznő.

  3. Én is csatlakozom Atterhez, pont azt akartam írni, hogy Felicity itt transzszexuálist játszott, nem transzvesztitát. :)

    Amúgy nem csodálom, hogy a DVD-bevétel nem jött össze, amikor én 99 Ft-ért (na jó, mivel csak ezt vettem, és kerekíteni kell: 100 Ft-ért) hoztam el a Tescóból pár éve. :)

  4. Atter: Teljesen igazad van, át is írtam a dolgot. Összekevertem :)

    Chris: De mákos vagy, bár én jártam volna így… használt dvd boltban találkoztam a filmmel, 1500 forintért nem érte meg :)

  5. huh igen hát jó film azt megkell hagyni.Felicity bámulatos.itt bebizonyitotta hyog ö nem csak egy született feleség karakter.csodásan játszott.érdekes film :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here