Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Top10 az Évtizedből – High School Musical Trilógia

Top10 az Évtizedből – High School Musical Trilógia [2006 – 2008]

8
Oszd meg!

No igen, nem hiszem hogy bárki azt gondolta pont ez a trilógia marad majd ki a listáról. Akár tetszik akár nem, korszakalkotó filmet teremtett a Disney. Újfent bebizonyította hogy kis költségvetésből, ismeretlen főszereplőkkel lehet teremteni egy olyan márkát ami később nemcsak a mozikban, hanem a piac egyéb területein is megállja a helyét.

hsm

Ráadásul a HSM főbb szereplői azóta igazi szupersztárokká avanzsáltak. Ashley Tisdale és Zac Efron előtt ott a jövő, Vanessa Hudgens középszerűségének az eredeményeként sokáig a porondon maradhat, csak kerüljenek még elő olyan képek. A többiekre kár szót fecsérelni, a filmekben se volt túl sok szerepük. De tudjátok mit? Ez így van rendjén.

Hűen az eddigiekhez, próbáljuk meg számokban kifejezni a trilógia sikerét. Az első rész DVD eladásai 7 millió dollárt hoztak a Disney konyhájára, ehhez vegyük hozzá a 759 ezer eladott cd árát is, és máris nem lesz olyan szomorú Mickey bandája. A második rész máris sokkal szebb adatokat produkált, a dvd eladások 90,6 millió dollárt hoztak, a soundtrack pedig 2.5 millió példányban kelt el, csak az Egyesült Államokban. Ha ehhez hozzávesszük hogy 17 milliós nézettségével kábeles csúcsot döntött, nem meglepő hogy a trilógiát lezáró harmadik rész már a mozikba kopogtatott 2008 októberében. A filmszínházak bevételei meghaladták a 251 millió dollárt, a dvd eladások pedig közel 59 millió dollárt termeltek. Ehhez vegyük hozzá, hogy a hármas rész költségvetése mindössze 11 millió dollár volt. Úgy tűnik sikeresen daloltak Efronék…

8 Hozzászólások

 1. már megbocsáss de Vanessa nem azoknak a bizonyos képeknek köszönheti a népszerűségét… egyáltalán nem közép szű, és ha már itt tartunk, sokkal több felkérést kap, mint Ashley… (am semmi bajom Ashleyvel, de ez az igazság)

 2. Személy szerint nekem Ashley a szimpatikusabb. Tetszett a 3.rész,de meggondolnám,hogy felkerüljön-e az én Top 10-es listámra. De ez a te listád. :)

 3. Nálam az egész HSM-trilógia az “egyszer nézhető” kategóriába tartozik, de azt elismerem, hogy a színészek tehetségesek. Ashley nekem is szimpatikusabb, mint Vanessa és valószínüleg többre is fogja vinni. Ezzel nem Vanessa tehetségét vitatom, de az az igazság, hogy az emberek fele ennyit se beszélnének róla, ha nem lenne Zac barátnője, ráadásul azzal a két “véletlen” képadaggal a neten rengeteg ember tiszteletét elveszítette, és valljuk be, joggal…de ezt az Ashley-kontra-Vanessa meccset úgyis csak az idő fogja eldönteni, meglátjuk, ki lesz még sztár 5 év múlva is. :)

 4. Tibor!
  Nem kellett volna,hogy Imre meglássa amint karcsú s mezítelen tested rajtam nyugszik.Megcsalással gyanúsít engem.Kérlek,Tibor!Tégy valamit!Nem veszíthetem el Imrét,úgy tud közösülni,mint senki más!

 5. Köszönjük Béla az építő kommentet:) Színvonal ott is megvan.:)
  Gratulálok az életedhez:)

  ps.: GET A LIFE! :)

 6. Igen. Ez az ami szerintem kritikán aluli. Egyik részt sem bírtam megnézni. KB 10 perc után mindet kinyomtam. A számok is … Nem is folytatom. Az idióta szereplőktől és felkapottságuktól pedig a falnak megyek. Ashley az egyetlen kivétel…(De nem a hsm miatt hanem a Zack és Codi miatt. sőt mára azt is csak miatta nézem.) Szóval eddig szinte minden Top10eseddel úgyahogy egyet értettem. Most nem… (bár ez saját vélemény. másét elfogadom)

 7. Kendi: Hát, lehet hogy igazad van. De sajnos nekem annyira nem szimpatikus már ez a Vanessa…

  Jaszkaris: Nekem nagyon sokáig a HSM volt az “istenem”, egész egyszerűen imádtam a filmet, a dalait meg mindent ami ezzel volt kapcsolatos. Lehetetlennek tartottam a listán kihagyni ^^

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here