Top10 az Évtizedből – High School Musical Trilógia [2006 – 2008]

  8
  Oszd meg!

  No igen, nem hiszem hogy bárki azt gondolta pont ez a trilógia marad majd ki a listáról. Akár tetszik akár nem, korszakalkotó filmet teremtett a Disney. Újfent bebizonyította hogy kis költségvetésből, ismeretlen főszereplőkkel lehet teremteni egy olyan márkát ami később nemcsak a mozikban, hanem a piac egyéb területein is megállja a helyét.

  hsm

  Ráadásul a HSM főbb szereplői azóta igazi szupersztárokká avanzsáltak. Ashley Tisdale és Zac Efron előtt ott a jövő, Vanessa Hudgens középszerűségének az eredeményeként sokáig a porondon maradhat, csak kerüljenek még elő olyan képek. A többiekre kár szót fecsérelni, a filmekben se volt túl sok szerepük. De tudjátok mit? Ez így van rendjén.

  Hűen az eddigiekhez, próbáljuk meg számokban kifejezni a trilógia sikerét. Az első rész DVD eladásai 7 millió dollárt hoztak a Disney konyhájára, ehhez vegyük hozzá a 759 ezer eladott cd árát is, és máris nem lesz olyan szomorú Mickey bandája. A második rész máris sokkal szebb adatokat produkált, a dvd eladások 90,6 millió dollárt hoztak, a soundtrack pedig 2.5 millió példányban kelt el, csak az Egyesült Államokban. Ha ehhez hozzávesszük hogy 17 milliós nézettségével kábeles csúcsot döntött, nem meglepő hogy a trilógiát lezáró harmadik rész már a mozikba kopogtatott 2008 októberében. A filmszínházak bevételei meghaladták a 251 millió dollárt, a dvd eladások pedig közel 59 millió dollárt termeltek. Ehhez vegyük hozzá, hogy a hármas rész költségvetése mindössze 11 millió dollár volt. Úgy tűnik sikeresen daloltak Efronék…

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here