Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Top10 az Évtizedből – Harry Potter Filmek

Top10 az Évtizedből – Harry Potter Filmek [2001 – ]

4
Oszd meg!

Természetesen mindenki tudja, J.K. Rowling könyvének a varázsát nem sikerült teljes mértékben a vászonra varázsolni, Harry barátunk kalandjai olvasva jobbak mint ha látja őket az ember. Ettől az apróságtól eltekintve azért azt el kell ismerni hogy a filmek minőségi darabok lettek, és jólesik őket a moziban látni. A legnagyobb ajándék talán az, hogy lecserélődtek képzeletünk Hermione-jai, már mindenki Emma Watsont látja maga előtt ha Hermione megszólal a könyvben. És ez így van rendjén.

A filmek sikerére kár is szót fecsérelni, elég annyi hogy a legsikeresebb HP movie 968 millió, míg a leggyengébben szereplő Azkabani foglyos rész 789.5 millió dolláros bevételt tudhat magáénak. Ezek után Rowling elmondhatja magáról hogy gazdagabb mint az angol királynő. Mert tutira nagyobb vagyonnal rendelkezik. Jó neki, de legalább megdolgozott érte.

4 Hozzászólások

  1. Kivételesen nem értek veled egyet! :)
    “…lecserélődtek képzeletünk Hermione-jai, már mindenki Emma Watsont látja maga előtt ha Hermione megszólal a könyvben. ”
    -> ez azért nem teljesen igaz, ha egy könyvet többször elolvastál még a film-adaptáció előtt, akkor a szereplőket már túl sokszor elképzelted ahhoz, hogy egyszercsak másképp lásd őket. Én persze csak a saját nevemben beszélhetek, de mivel éveken át mániákusan olvastam újra és újra a HP-könyveket, nálam Emma Watson nem sok vizet zavart, megvan az én saját Hermioném már vagy kilenc éve. :)

  2. Jó neked, nálam mindenki lecserélődött… Bár ne így lett volna, mert személy szerint úgy gondolom, hogy Emma rettenetes színésznő és Harry-n (mind e filmbéli szereplő, mind Daniel) kívül ő irritált a legjobban a filmekben :)

  3. Emmát én egy egyszerűen szép csajnak tartom, szóval, ha ránézel megállapítod, hogy igen elég jól néz ki, minden a helyén van, a bájos mosolyától a göndör szőkés-barna fürtjeiig, de ugyanakkor szerintem egy fia Hermione nincs benne a vásznon. Mármint az első két részben lett nagyon jól hozva még kisgyerkőcként a tudálékos figura, aztán így később valahogy ez kiveszett belőle, szerintem.

  4. Én úgy gondolom, hogy az a szereplő, akit nagyon eltaláltak az RON!!! Nálam őt nem is kellett lecserélni, mert annyira hasonlított a képzeletmben élőhöz, hogy összeolvadtak:D
    Emma nálam se zavar túl sok vizet, Daniel-től meg egyszerűen rosszul vagyok már, szerintem nem jó Harry… Még kisgyerekként, az első két részben elhittem róla, jól állt neki, de már nem…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here