Top10 az Évtizedből – Dreamgirls [2006]

  1
  Oszd meg!

  Annyira gáznak tartom ha egy film érdemeinél azzal kezdik hogy Oscar díjat nyert. Az amerikai filmakadémia legtöbbször furcsa döntéseket hoz, de úgyérzem Jennifer Hudson nagyon megérdemelte azt a díjat.  Meg persze a Golden Globot is meg a kitudja hány szakmai kitüntetést amit Effie White szerepének köszönhet.
  Ez a film egész egyszerűen zseniális
  . És itt nem csak a dalokról beszélek, hanem magáról a történetről is. Mert kevés az olyan musical ahol a dalok közötti részek is izgalmasak tudnak maradni. Itt pedig igazán pörögtek a dolgok. Leginkább az tetszett ahogy bemutatták hogy használja ki az amerikai zeneipar a színesbőrű előadók zenei tehetségét, saját céljaik elérése érdekében. Annyira hiszem hogy ilyenek még most is vannak.

  És azok a dalok, ohh… A legjobb természetesen a Listen, Beyoncé csodálatosan adta elő. Hallgassátok meg egyszer a spanyol változatát, az mindent visz.
  Egyébként a produkció igencsak sikeresnek tekinthető. Nem csak azért mert kitűnően szerepelt a díjátadókon, hanem mert igencsak magas profitot termelt. A mozibevételei meghaladták a 154 millió dollárt, a DVD eladások majdnem 54 millió dollárnál tartanak, míg a Soundtrack majdnem 800 ezer példányban kelt el. Ilyen egy giazi siker történet!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here