Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Top10 az Évtizedből – Dreamgirls

Top10 az Évtizedből – Dreamgirls [2006]

1
Oszd meg!

Annyira gáznak tartom ha egy film érdemeinél azzal kezdik hogy Oscar díjat nyert. Az amerikai filmakadémia legtöbbször furcsa döntéseket hoz, de úgyérzem Jennifer Hudson nagyon megérdemelte azt a díjat.  Meg persze a Golden Globot is meg a kitudja hány szakmai kitüntetést amit Effie White szerepének köszönhet.
Ez a film egész egyszerűen zseniális
. És itt nem csak a dalokról beszélek, hanem magáról a történetről is. Mert kevés az olyan musical ahol a dalok közötti részek is izgalmasak tudnak maradni. Itt pedig igazán pörögtek a dolgok. Leginkább az tetszett ahogy bemutatták hogy használja ki az amerikai zeneipar a színesbőrű előadók zenei tehetségét, saját céljaik elérése érdekében. Annyira hiszem hogy ilyenek még most is vannak.

És azok a dalok, ohh… A legjobb természetesen a Listen, Beyoncé csodálatosan adta elő. Hallgassátok meg egyszer a spanyol változatát, az mindent visz.
Egyébként a produkció igencsak sikeresnek tekinthető. Nem csak azért mert kitűnően szerepelt a díjátadókon, hanem mert igencsak magas profitot termelt. A mozibevételei meghaladták a 154 millió dollárt, a DVD eladások majdnem 54 millió dollárnál tartanak, míg a Soundtrack majdnem 800 ezer példányban kelt el. Ilyen egy giazi siker történet!

1 hozzászólás

  1. Ez a film mindent visz ezt mindenkinek látnia kéne.a zenék isteniek és jenifer hudson hangja mint egy angyal…Edddie murphy karaktere is nagyon jo.a végén totál bebög az ember.A one night only pedig jennifer elöadásában a kedvencem.csodás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here