Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Top10 az Évtizedből – A gyűrűk ura Trilógia

Top10 az Évtizedből – A gyűrűk ura Trilógia [2001 – 2003]

3
Oszd meg!

Nos, nem hiába volt az a sok filmes díj, valóban lenyűgöző alkotás született. Olyannyira, hogy a Gyűrűk Ura filmek az egyedüliek, amik jobban tetszettek mint maga a könyv. Valljuk be, Tolkien regénye csodálatos, mégis nehéz olvasmány. A film viszont csodálatosan mutatja be nekünk Tolkien zseniális fantáziájának szüleményét. A tájak egész egyszerűen magával ragadják az embert, a számítógépes technikával pedig még a csatajelenetek is izgalmassá és egyedivé válhattak.

Annak idején nagyon nagy siker volt ez a trilógia, sőt az sem véletlen hogy a Titanic (1997) és az Avatar (2009) után a Gyűrűk ura – A király visszatér című harmadik rész $1,129,219,252 dolláros bevételével a harmadik helyen áll a nemzetközi mozijegybevételek sorrendjében, legalábbis az IMDB listája alapján.
Egyébként, sok színész köszönheti a Gyűrűk Urának azt hogy a térképre került, bár az már más kérdés hogy egyedül Orlando Bloom tudott élni a lehetőséggel, bár neki alaposan besegített a Karib Tenger Kalózai trilógia főszerepe is.
Egy szó mint száz, szerintem mindhárom film csodálatos lett, és az én számomra felülszárnyalják a könyveket is, ez pedig nagy szó. Nagyon nagy.

3 Hozzászólások

  1. A világ legjobb filmje(i) <3 Imádom. Viszont azzal nem értek egyet, hogy csak Orlando Bloom tudott élni a lehetőséggel ... vegyük például Viggo Mortensent, aki mindig is nagy színész volt, s azóta is voltak jó filmjei, mint ahogy idén is a Road c. például.

  2. Én is imádom az egész triológiát, gyönyörű a környezet, jók a színészek, magával ragadó a történet és fantasztikus a filmzene, a mai napig nem untam meg!
    És egyetértek abban is, hogy felülmúlja a könyveket, ami valóban nagyon-nagyon ritka dolog!

  3. “Túlszárnyalja” a film a könyvet? Azért azt ne felejtsük ki, hogy Tolkien nemcsak megírta a GYűrűk Urát, de mitológiáját, történelmét, földrajzát és nyelvrendszerét is megalkotta. Pörgősebb, eseménydúsabb lehet a film, de nem tartom jogosnak, hogy ettől már jobb is, mint a könyv.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here