Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Vampire Diaries – Az első tíz rész

The Vampire Diaries – Az első tíz rész

4
Oszd meg!

Tudjátok jól, az első részek nemigazán nyerték el a tetszésem. Pont az 1.03.nál hagytam abba a sorozatot, pedig a negyedik résztől indulnak be igazán a cselekmények. Nem lep meg hogy perpillanat ez a CW legnézetebb sorozata: remekül megírt forgatókönyv, izgalmas jelenetek és kitűnő stáb áll a The Vampire Diaries mögött. A színészekről pedig nem is ejtettünk még szót. Valahogy mindenki megvan itt aki kell: Nina Dobrev az ártatlan, Paul Wesley a jófiú, Ian Somerhalder a badboy, a nagyon dögös Steven R. McQueen az eltévelyedett és a legizgibb, a kis boszorkányunk, Katerina Graham. Nagyon össze lett téve az egész, profi sorozattal van dolgunk. A kép alatt, az “elolvasom“ra kattintva spoilerekkel folytatom.

The Vampire Diaries - Ian Somerhalder, Nina Dobrew and Paul  Wesley

Akkor döbbentem le igazán amikor megtudtam hogy Elena változtatta át a Salvatore testvéreket vámpírrá. Ezt tetézte a tény, Elena még mindig él, huszonhat kiéhezett vámpír társaságában, egy templom rejtekébe zárva. Zseniális megoldás, több évadra biztosított a történetmennyiség. Ráadásul ahogy keverik ezt a boszorkányos szálat, az méginkább borzolja a kedélyeimet, hiszen ez a rész már a Buffyban is nagyon bejött (énkicsiWillom).
A szerelmi háromszögek prezentálása is a produkció erőssége. Gondolok itt azokra a pillanatokra amikor szinte látjuk Elena szemében hogy mennyire küzd az ellen, hogy a Damon iránt táplált (elfolytott?) érzelmei felszínre törjenek. De az is lehet hogy csak én képzelem bele (nemhiszem). Akárhogyis, nagyon aranyos a kis Stefannal is. Vicky halálánál picit besokalltam, annyira jól mutatott szegény Jeremy mellett. De legjobban Lexie megölése fájt, Arielle Kebbel olyan profin keltette életre a karaktert….
Csak önmagam tudom ismételni, ez egy profi sorozat. Az első tíz része nagyon meggyőző, ha bárkinek kimaradt volna eddig az életéből pótolja. Nem fogja megbánni :)

4 Hozzászólások

  1. Nekem az elejétől bejött. Annyira, hogy az első 6 részt egyhuzamban néztem meg és most is nagyon várom a folytatást. Ian Somerhalder pedig az új kedvenc pasim lett :). Valami istenien hozza a rosszfiú figurát és valahogy csak neki tudok drukkolni. Bár a gyengéim mindig is a vámpírok voltak a sorozatos pasik között. Love Angel!!!

  2. másik legjobb új sorozat Glee mellett <3
    imádom a fantasyt, a természetfeletti dolgokat és nagyon jó a történet is, a szereplők, minden.

  3. Nem Elena, hanem Katherine változtatta át őket vámpírrá. Csak a csaj vmilyen oknál fogja nagyon hasonlít Elenára.

  4. örülök h tetszik!!Egyik kedvencem sorozatom.A 4.résztől kezdve annyira jó!!és végre folytatódik!!!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here