Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika 90210: Kritika a második évad első feléről

90210: Kritika a második évad első feléről

4
Oszd meg!

Idén producerváltás történt. Az új vezetés megpróbálta még trendibbé tenné a sorozatot, hogy afféle Gossip-Girl utánzatként legyen majd a nézők kedvence. Ezt nem kellett volna, mert egy cseppet esett a színvonal a tavalyihoz képest, de legalább néhány karakter teret kapott hogy megmutathassa mennyi tartalék rejlik bennük.

Az évad kedvence egyértelműen Annie. Szeptemberben ezt a felvetést vetettem fel a blogon: “A kérdés csupán annyi, Grimes kitud-e magából sajtolni annyi tehetséget, hogy elvigye az évadot a hátán“. Nos, összejött neki. Shenae Grimes volt a legjobb dolog ami a második évaddal történhetett. És ezt nem csak azért mondom mert itt olvadoztam a közte és Jasper között zajló szerelmi kalandról. Hanem mert tényleg nagyon érdekes volt a szála a második évadban.

90210-season-2

Ahogy Annie is mondta, “A poklon mentem át miattad Naomi“, és valóban így történt. Aztán végre megérkezett a szerelem majd a nem várt  csalódás… Amikor pedig az epizód végén Jasper odalökte a lánynak, hogy “te meg véletlenül ölted meg a nagybátyám” legszívesebben felkiáltottam volna, mekkora WTF pillanat már ez! Szóval, szerintem Shenea tökéletes alakítást nyújtott, de ne feledkezzünk el Zachary Ray Sherman-ről sem, amit ő adott az sem volt piskóta!

Annie mellett aki mindenképp említést érdemel az Silver. Jó ötlet volt kinyírni az anyját és összehozni Teddyvel, aki egész szimpatikus módon jellem fejlődött az elmúlt hetek alatt. Ráadásul az hogy Dixon újra megcsókolta Silvert, elég sok mindent elárul az évad hátralévő részeinek egyik legdinamikusabbnak ígérkező szerelmi háromszögéről.

A maradék női főhősök egész szánalmasak volt ezekben a részekben. Gondolok itt leginkább Naomira, aki annyira naiv és idióta lett, amit aztán igazán nem néztem volna ki belőle. Jen ellenben ütött rendesen, Naomi meg mintha egész gyorsan kiheverte volna a sokkot. Ez csak nekem furcsa?

A legszánalmasabb Adrianna volt. Újra drogozni? Minek kell megint eljátszani a tavalyi balhékat? Márcsak az kéne hogy terhes legyen. Na jó, erre nincs sok esély, hiszen a SPOILER-ek szerint leszbikus kalandba keveredik majd Rummer Willissel. Pont ez kellett ide, mi?

A srácok közül kénytelen vagyok kiemelni Matt Lantert. Most nem azért mert dögös, hanem mert jól játszik, és Liam karaktere is kezd visszatérni az első évados “imááádom” szintre. És ez igazán kellett, mert ott kedveltük őt meg igazán. Hiszen titokzatos volt és vagány, és nagyon szerelmes. Olyan édes ahogy próbálja titkolni az érzelmeit… :)

Igyekeztem kiemelni a pozitívumokat, de nagyon meg kellett erőltetnem magam. Ez már rég nem az a sorozat amit tavaly annyira megszerettem. Az új producerek nagyon átdeformálták a dolgokat, és meglehetősen negatív irányt vett a történet. Persze minden tinisorozatnak, a 90210-nek is nehéz az évek haladtával maradandó minőséget generálni, hiszen nincs más választás, a főhősöket össze-vissza kell egymáshoz boronálni, ráadásul úgy, hogy néha egy-egy mellékszereplőnek is kijusson a képernyőből…

Legyünk optimisták, ha tartják a 2.12. – Winter Wonderland színvonalát, akkor nagy baj nem lehet…

4 Hozzászólások

  1. nekem is egyértelmű volt hogy Jasper tudja, főleg mikor a megemlékezésen nézte ahogy sír. Meg ugye a nagybátyát használta ürügyként hogy közel kerüljön hozzá.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here