Főoldal Oldal Színészek A-Z Chad Michael Murray

Chad Michael Murray

3
Oszd meg!

chad Michael MurrayChad Michael Murry 1981. Augusztus 24.én született, Buffalo-ban. Az édesapja Rex Murray, aki légiforgalom irányítóként kereste a kenyerét. Miután befejezte a középiskolát elnyerte a buffaloi modellügynökség ösztöndíját, és Orlandoban részt vett egy modelleknek rendezett versenyen. Szerencséje volt, egy ügynök felfigyelt a külső adottságaira, és Hollywoodba vitte őt. Kezdetben modellként kereste a kenyerét, de hamar lecsapott rá az álomgyár. Első szerepét az Undressed c. MTV produkció kapta, majd 2000ben elérekzett a nagy kiugrás: a WB szerződtette őt Tristin Dugray szerepére, a Szívek szállodája c. sorozatban. Tizenegy epizódon keresztül volt jelen, majd csatlakozott a Dawson és a Haverok-hoz, ahol Charlie Todd-ot alakította. Az igazi áttörést a Tuti Gimi (One Tree Hill) c. széria hozta meg számára, ahol Lucas Scott-ot játszotta, kereken hat esztendőn át.
Filmes karrierjére is büszke lehet Chad, játszott Lindsay Lohan oldalán a Nem férek a bőrdöbe c. filmben, de elcsábítothatta Hilary Duff-ot a Losangelesi Tündérmesében Háborús filmben is szerepelt, a Bátrak hazája című alkotásban. Jövőre mutatják be a Paradi$e című filmjét, amiben Brandon-t alakítja.
A Tuti Gimi forgatásán szeretett bele partnernőjébe, Sophia Bushba. 2005. Április 16.án fényűző szertartás keretében összeházasodtak, de öt hónappal később Sophia beadta a válókeresetet. A hírek szerint Chad megcsalta őt Paris Hiltonnal, akivel a Viasztestek c. filmben játszotta eggyütt. Nemsokkal később Murray összejött Kenzie Dalton-nal, aki szintén a Tuti Gimiben szerepelt, egy noname pompomlányt alakított. 2006. Március 24.én össze is házasodtak.

Chad Michael Murray

Érdekességek – Amiket talán te sem tudtál!

 • A kedvenc sorozata a Simpson Család
 • A hobbijai közé tartozik a foci, a baseball és a tornatermi gyakorlatok.
 • Esélyes volt Ryan Atwood szerepére a Narancsvidék-ben, végül a Tuti Gimi mellett döntött.
 • Karrierje kezdetén a Tommy Hilfigier, a Gucci és a Skechers modellje is volt.
 • 10 éves volt, amikor az édesanyja elhagyta őt és testvéreit.
 • Apropó, testvérek: Rex, Nick, Brandon, Tyler és Shannon a testvérek nevei :)
 • A kedvenc labdarúgó válogatottja a Buffalo Bills
 • Kedvenc könyve a “Catcher in the Rye“, JD Salinger tollából
 • Négyszer nyert Teen Choice díjat, egyszer 2008ban és 2004ben a One tree Hill-ért, másodszor pedig 2005ben, a Viasztestek főszerepéért, valamint 2004ben a Los Angelesi Tündérmese kapcsán.

 

1137 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

 1. LOL dejóó végre egy ismerös arc kedvenc sorimból :):)
  De kenzivel még nem házasodtak össze..még mindig jegyesek..számtalan interjuban kérdezték chadet de nem beszél rola mikor veszi el és ég minidg jegyesekként emlitik öket..

 2. Catcher in the Rye = Zabhegyező.
  Egyébként kicsit klisé ezt a könyvet mondani, amerikában ez olyan mint nálunk az Egri Csillagok. Nah jó, mondjuk elhiszem, hogy attól még lehet a kedvenc könyve, csak… mindegy :)

 3. @defiszon Kitudja, lehet hogy az neki a kedvence :) Bár tényleg klisének tűnik ^^

  @kanka Hmm … ahogy látom elég sok most a szabadideje, beleférne egy esküvő is :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here