Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika The Twilight Saga: New Moon – Újhold (2009)

The Twilight Saga: New Moon – Újhold (2009)

15
Oszd meg!

New Moon Poster - The Twilight SagaAnnyira nem szívesen mondom, de ez gagyi volt. Pedig az utóbbi hetekben nagyon megszerettem a Twilight Saga-t, ezért is “fáj” leírnom hogy ez nem tetszett. Ahogy olvasom a kritikákat az alkotásról, rá kell hogy döbbenjek, nem vagyok egyedül. Mit ronthattak el?
Az is lehet hogy mi támasztottunk túl nagy elvárásokat a film irányában, és végül ennek nem volt képes megfelelni. Ez is lehet nem? Hogy MI vagyunk a hibásak? A történet adott volt a könyvet pedig szerettem, mégis a forgatókönyvbe vitele valahogy gyengére sikeredett. Talán az volt a gond, hogy annyira hirtelen volt ez a Jacob-Bella szál, és nem is mutatta be valójában azt, mennyire is fontosak ők egymásna… Akárhogy is töröm a fejem, nemtudom megmondani pontosan hogy miért nem tetszett annyira mint az első rész. Tudjátok mit? Inkább nézzük azt ami jó volt :)
“Még mindig nemtudom ki a helyesebb, Taylor vagy Robert…” Biztos emlékeztek, itt vetettem fel a kérdést. Azóta számomra is egyértelművé vált, Taylor Launter a tuti. Ne értsétek félre, Robert Pattinson arca egész egyszerűen gyönyörű. De … ruhában sokkal szebb, a teste enyhén szólva is … korántsem emlékeztet arra az Edwardra aki a könyvekben feszít, és Bella nemegyszer a Dávid Szoborhoz hasonlítja. Taylor viszont arcilag is helyes, ráadásul testileg is nagyon tuti… :) Jó, csak 17 de akkor is, letojom. Jacob is megmondta a könyvekben, lehet hogy 17éves de legalább 25nek néz ki. Elhisszük neki, jó?

Jacob (Taylor Launter) & Bella (Kristen Stewart) a New Moon - Újhold c. filmben

Kristen Stewart most is odarakta magát rendesen, annyira elhittem neki hogy depressziós. Jó, lehet hogy az is közejárszott, mennyire életunt feje van a legtöbb filmjében, ellenben a valóságban nemegy rendezvényfotón annyira unszimpatikus…
A legjobb mégis Ashley Greene volt, akárcsak a könyvben, itt is ő a favorit. Azt nagyon sajnáltam hogy a Volturi olyan kevés teret kapott, ellenben Dakota Fanning gonoszkodása mindent megért… Annyira jól nyomatta a karaktert, még azt is elnézem neki hogy öreg Jane szerepéhez :)
Ami még feltűnt nekem, hogy mennyivel jobb az alkotás szinkronnal. Az eredeti hangok nemigazán jöttek be, tutibb ez magyarul. Amint lesz magyar hang újranézem és kitudja, talán pozitívabb véleménnyen leszek ^^
Értékelés: 7/10

2394 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

15 Hozzászólások

 1. Én még nem láttam a filmet de az előzetesből ítélve nem lett valami fényes. Nekem nem a tipikus Edward-Bella párositás jön be hanem Alice és Jasper. Én mindkettő könyvet imádtam és az első filmet is. És abban igaza van h Robert Pattinson teste..hát..mit is mondjak nudli-budli…xD Taylor ezerszer jobb nála:)

 2. Alice én is A/J fan, vagyok, Edwardékból már elegem van xD A Cullen család alig szerepelt, szóval nekem sem jött be annyira a film, de azért jól megcsinálták, ahhoz képest hogy pasi rendezte.
  Taylort enm bírom, de Robot túlszárnyalja az tény :D

 3. H mennyire igazad van!! Nekem már a tököm tele volt azzal a csöpögős maszlaggal h “szeretlek Edward….” meg hasonlók xD

 4. Tibi, még mindig Taylor Lautner és nem Launter. Először azt hittem elírtad, de a címke nem erről árulkodik.

  A film legnagyobb problémája az volt, hogy végig szerepelt benne Edward, holott a könyv lényege pont a hiánya. Persze a fanok igényeinek megfelelve muszáj volt szerepeltetni, és ez be is tett a filmnek.

  Kristen tényleg jobb volt, mint a Twilightban, itt azért már sikerült valami érzelmet is kicsikarnia a karakteréből, nemcsak ugyanazt a fapofát vágta végig.

  A legjobb természetesen Taylor volt, és nem, nemcsak a teste miatt. Amit nagyon hiányoltam, hogy a vérfarkassá válás után szinte rögtön jött a volterrai út.. :S Az igazán lehetett volna részletesebb.

  Bellát meg mág itt megutáltam (előtte olvastam az Eclipset is, szóval már tuti, hogy gyűlölöm XD)

  A Twilightnál jobb volt, de nem felelt meg az elvárásaimnak.

 5. Ja a hanghoz meg még annyit, hogy a Twilightot csak szinkronnal láttam, és Edward meg az 1-2 fahang kivételével nekem bejövős volt (Alice,Carlisle, Jacob nagyon jók voltak szinronnal), de így eredetiben.. hááát.. Kristennek meg Robnak kinyitni a száját, h a mormogáson kívül lehessen érteni vmit.. az luxus.. :P Meg Alicenek is olyan hülye hangja van eredetiben, vagy az emberszereplők közül pl. Mikenak. Ha lehetne olyan, én vegyíteném a szinkront az eredetivel. xD

 6. hát pedig király volt és kész :D főleg azoknak akik nem olvasták a könyvet és nem élt bennük folyamatosan a tipikus összehasonlítgatási kényszer.. ja mondjuk persze számomra is ez a legroszabb epizód így sztori szempontjából, de hát tetszett és megnézném újra és szóval na. várom a következő részeket :)

 7. lexie, tudod, pont az a baj, hogy azért tudja az ember, hogy mit akart bemutatni a film, mert olvasta a könyvet… annak hiányában pl. át se jött volna a Jacob-Bella közti nagy és mély barátság.

  Gábor, a trailereket még mindig leszinkronizáltatják az első jöttment hangokkal, attól még a filmben lehet ugyanaz a hangja… főleg, hogy még el se kezdték a munkát.

 8. Noha még nem láttam a filmet, én is jóval több negatív kritikát kaptam vele kapcsolatban, mint jót, és ez az idő elteltével csak kíváncsibbá tesz. Egyetértettem a leírtakkal, és arra gondoltam, hogy a Jacob-Bella-féle szál mélységét és milyenségét sokkal jobban visszaadja a harmadik könyv, persze, arra a filmre is várhatunk még jódarabig. Nekem Kristen már az első részben sem volt szimpatikus, és nem is tudtam ezidáig rendesen megfogalmazni hogy miért, de azt hiszem, ezt te meg is tetted most helyettem, mert nekem is az arckifejezéseivel, meg úgy alapjárat, a kisugárzással lenne néhány problémám. Vagyis, nem is problémák, egyszerűen csak nem szimpatizálok vele. Én is többet tudnék mondani, hogyha már a film után írnék ide

 9. Alice: Én is kedvelem az Alice-Jasper vonalat, sajnálom hogy nem bontják ki őket igazán sehol :S

  Rileey: Uff, télleg totál elnéztem a nevét… :s Majd valahogy kijavítom a címkéket :s
  Ha belegondolsz, nem lehetett kikerülni Edwardot. Mármint, a könyvben Bella egy csomószor látta a halucinációiban.

  Dana: Szerinted?

  Lexie: Nem nevezném összehasonlítási kényszernek, egész egyszerűen szeretném(nk) azt látni amit olvastunk. A HP meg is felel az elvárásaimnak, meg anno a Gyűrűk ura is :)

 10. Tibi, kicsit benézted, mert nem látta, hanem HALLOTTA. Azért nem mindegy… a filmbe meg belerakták képileg, hogy Rob többet legyen, így meg pont nem jött át a lényeg, hogy nincs ott…

 11. Tibi, kicsit benézted, mert nem látta, hanem HALLOTTA. Azért nem mindegy… a filmbe meg belerakták képileg, hogy Rob többet legyen, így meg pont nem jött át a lényeg, hogy nincs ott…

 12. hát igen…Oké h Edwardról meg Belláról szól a story de azért lehetne másokat is előnyben részesiteni….Én nekem ők a kedvenceim..Jasperben az tetszik h olyan kis úriember és világfájdalmas képű szöszi xDxD Aliceben pedig minden megfogott…A stilus meg minden remélem a kövi részekben többet fognak foglalkozni velük

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here