Főoldal Kritika és Értékelés Könyvkritika Sarah Dessen – Figyelj rám!

Sarah Dessen – Figyelj rám!

0
Oszd meg!

Figyelj ramSzeretem azokat a sorozatokat/filmeket ahol valamilyen központi rejtély uralja a szereplők érzéseit a jelenben. Mint például a Veronica Mars vagy a Született Feleségek, ahol mindig valamilyen rejtélyt derítenek fel a szereplők.
Sarah Dessen könyve is ehhez hasonlított.

A hősnőnk, Annabell Green egy gyönyörű modell, aki nem kapja meg a megfelelő figyelmet a családjától, az iskolában pedig szajhának tartják, a munkáját pedig ki nem állhatja. Ez a jelen, de a könyvből folyamatosan kiderül a múlt is, visszaemlékezések formájában. Ahogy odaértem a százötvenedik oldalhoz idegesen vettem észre, hogy még mindig nem derült ki, miért változott meg ennyire Annabell élete, amikor régen egy menő csaj volt, tele barátokkal. Aztán paff, jött a megoldás és mindent megértettem.

Annabell új élethelyzetében megismerkedik Owennel, a kapcsolatuk kialakulása pedig istenien meg lett komponálva. És ahogy sikerült belevinni a zenét, azt is ügyesen megoldották, noha az előadókről akikről szó volt a könyvben, számomra ismeretlenek. Bár, az is lehet hogy csak Sarah Dessen elméjének szüleményeiről van szó.

Ezt a könyvet ajánlom mindenkinek, mivel rettentő jó olvasmány, nem tudtam letenni a kezedből, ráadásul a kivitelezés, a megszerkesztés is elsőosztályú.

SPOILERESEN FOLYTATOM: Ahogy kiderült, Annabell-t majdnem megerőszakolták, az zseniális megoldás volt az írónő részéről. Owen reakciója pedig, annyira emberi volt. Tetszett nagyon ez a rész, és igazán hihetően írt erről a szörnyű eseményről.

Értékelés: 8/10

1594 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here