Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Csillag Születik – Az elődöntő 2.

Csillag Születik – Az elődöntő 2.

27
Oszd meg!
Ez fájt, méghozzá nagyon. Eleve nehéz a dolga az átlag nézőnek, akinek nincsenek milliók a bankszámláján, hogy azt jutassa tovább aki szerinte megérdemelné. Mert lehet engem lehülyézni, de tiszta szégyen a mai továbbjutók fele:
Brasch Bence: Nekem tetszett a dala, a hangja is különleges, és mint látvány sem utolsó. Nem lettem volna szomorú ha kiesik, de nem is örülök különösképp a bejutásának, olyan semleges a dolog. Azért egy dolog mégiscsak pozitív a történtekben: Fekete Dávid kap egy “ellenfelet”, tinirajongó musicales témakörben, hisz a srácnak már weboldala is van. Bence-Web... Még mindig jobb, mint amit régen láttam, Dávid-Daily ^^
Kutyakölykök: Ez még mindig gáz volt. Nem láttam a koncepciót, a kitörési pontot, csak ott volt egy csapat életrevaló vidám fiatalember, akik ugrándoztak, meg táncikáltak … és ennyi. Ez meg nekem kevés.
Bad Boyz: Lehetnek akármennyire is dögösek, ha az előadásmódjuk nem fog meg. Az ő táncmozdulataikat jobban átjárta a megfontoltság és azon jegyek ami alapján mint csapat lehet értékelni a munkájukat, mégis a produkció önmagában kevés volt.
Tabáni István: Ezzel nagyon egyetértettem, nagyon drukkoltam neki és örülök amiért sikerrel járt. A mai estében leginkább az fájt, hogy arattak a táncos produkciók. Még mindig nem vagyok kibékülve a jelenlétükkel. Ne értsétek felre, kellenek a táncosok … az énekesek mögé. A legjobb példa erre Kovácsovics Fruzsina esete, aki mint előadó még mindig esetlen számomra, mégis a mögötte táncoló fiatalok feldobták az egész produkciót és maradandó élményt, egyfajta eredményezett ez a duplázás.

Én a Kávészünet kiesését nagyon sajnálom. Hogy miért? Mert tehetségesek voltak, és az előadásaik habár valamelyest egy síkon mozogtak, mégis képesnek ítéltettek arra amire annyi év tanári kísérlete nem. Megszerettetni az emberekkel a verseket. Eddig ezt a Petőfi József Attila költeményt korántsem értékeltem nagyra … és ezek után is mint egy “ja, ezt énekelték a műsorban” titulussal marad meg az emlékezetemben. És mégis, tudjátok mi a legjobb az egészben? Hogy legalább tudom melyik is ez a vers, mert engem a nagy magyar irodalom annyira hidegen hagy mint Beyoncé pucéran ha az ágyamon várna munka után. (igen-igen, az én szegénységi bizonyítványom, de vállalom).
Akit még sajnáltam az Kátya. Annyira színes egyéniség volt az a lány, és szívesen meghallgattam volna őt egy populárisabb műfajban is. Erre sajnos már nem lesz lehetőségem…

A többi kiesőért nem hullajtok könnyeket, sőt. A rúdtáncos nyanyának még örültem is hogy távozott, kész szerencsétlenség volt amit ott leművelt. A bűvészek pedig csak elsőre voltak izgalmasak, másodjára már csak untattak.
Akárhogyis, ma két táncossal lett gazdagabb az elődöntő, lesz kiket utálni, drukkolni a kiesésükért, “idegesnek” lenni amiért továbbjutnak és egyéb jó kis dolgok. Most meg kéne ezt köszönnöm nekik? Annyira azért nem fajulnak el itt a dolgok. Egész egyszerűen csak megrémítem őket: még visszatérek... ^^

27 Hozzászólások

 1. Szerintem nagyon gáz vagy, már bocs… az egész Csillag születik a táncosok, artisták, bűvészek, meg más produkciók miatt jó, nem pedig az énekesek miatt akik csak így vannak benne mellékesen… azok inkább menjenek a Megasztárba, odavalóak… Szóval nem tudom mért kell neked mindig kritizálni a táncosokat, ez ilyen betegség lehet.
  A másik meg az h nem Petőfi hanem József Attila a vers szerzője. ;) De ez alap, tudni is kéne…

 2. Én gáz? Ez nem kifejezés :)
  Egyébiránt mindenkinek megvan a maga favoritja, az a fajta előadásmód amit szeret. Nálam az az ének. És mivel nincs Megasztár, de szeretem a zenés produkciókat, nincslójóaszamár alapon, hajrá-hajrá énekesek :)
  Köszi a javítást, javítottam.

 3. Én nem “gázozlak” le, szíved joga nem szeretni a magyar irodalmat, én is sokáig utáltam, aztána pályaválasztásom szükségessé tette a felzárkózást, ma már megvagyok vele, a krémjét beveszem. Én például Petőfit gyűlölöm, akármennyire felszisszennek emberek ezen, ő egy költő, aki nekem nagyon ellenszenves, nem jön be, stb… Csak azért, mert valaki magyar, nem kell szeretnie a magyar irodalmat. Mindig így gondoltam. Más kérdés, hogy mondjuk ismerni illik, attól még, hogy esténként nem József Attila verseskötetével zárod a napot. Az ilyen ízléssel kapcsolatos dolgokon nem akadok ki, és nem is érdemes szerintem senkinek.
  Az énekesekkel kapcsolatos preferanciádat megértem annyiban, hogy valahogy ebben a Csillag Születikben jobb énekesek vannak, mint a Megasztár 4ben, nélkülük a műsor olyan olcsó cirkuszízű lenne számomra…
  Hála az égnek Tabáni továbbjutott (Freddie Tabani)! Legalább ennyi biztosan nagyon jó lesz a műsorban.
  Brasch Bencétől én ideggörcsöt kapok, biztosan koromnál fogva (25), de nekem semmilyen téren nem átütő. Sőt.
  A táncos produkciók felejtősek valóban.
  Viszont hogyha nem vagyunk elégedettek a felhozatallal és a produkciókkal, akkor ott a tévén az OFF gomb, ami nagyon hasznos. A szarért nem kell drukkolni, meg idegeskedni. Tehát ha nagyon elfajulnak a dolgok, ezrről az opcióról ne feledkezzetek meg :)
  Üdv: Zephyr

 4. Örülök,hogy Tabáni István továbbjutott,eszméletlen jó hangja van.A Bad Boyz energikus volt,de nem ütős.Bence továbbjutását csak én nem értem?:O Nem rossz a hangja,talán csak átlag.A piros ruhás “nem vagyok tökéletes” csajnak kellett volna talán helyette továbbjutnia.Sajnálom nagyon.

 5. Sylar, má’ bocs, de egy rúdon vonaglani nem tehetség… Legfeljebb karrier… :)
  Egyébként ízlésről nem szabad vitatkozni, de én is csalódtam, hogy Kátya nem jutott tovább.

 6. én nemtudom mivolt mult este de nekem nemigazán tetszett egyik produkcio sem..nemtudom a számválasztások vagy nemtistudom de nemnagyon nyügöztek le.Tabáninak énis örülök..a bad boyz se volt rossz de mintha u.a lett volna mint elöször..hmm.a bűvész tetszett :

 7. Hát, nekem speciel Tabáni István volt a kedvencem. De azt sajnálom, hogy egy nő sincs az eddigi bejutottak között. Ez a nyávogó Bence meg, jajj, sztem többnyire csak a tinilányoknak jön be. De kell nekünk még egy ilyen nyálasan romatikus énekespalánta, aki semmi újat nem tesz le az asztalra? Van belőle már egy tucat.

 8. A tucat egy kicsit túlzás itthoni viszonylatban,főleg musicalben,viszont egyáltalán nem lehet egy oldalon említeni Fekete Dáviddal,arról nem is beszélve a megasztárba ezzel a hanggal nem került volna be.

 9. Bocsi, de most kicsit esett a tekintélyed legalábbis az én szememben.. Egyrészt a miatt, mert szerintem az egy alapműveltség, hogy tudja az ember, hogy a ‘Mama’ nem Petőfi hanem József Attila vers. Másrészt – még mindig a versen vagyok fennakadva :D – ,hogy szerinted a Kávészünet produkciója jó volt. Már nem azért, de szerintem sokan egyet értenek abban, hogy amit ott műveltek az egy katasztrófa volt. József Attilának ebben a versében rengeteg mondanivaló és érzelem van, amit nem általános iskola 3. osztályában kéne tanítani, mint ahogy csinálják…

 10. Tabáni nagyon szimpatikus.Remélem nem sminkelik agyon, és az marad aki.Nehéz a különböző kategóriákat összehasonlítani.
  És nem “vonaglott” a rúdon Kátya.Ő egy igazi erőművész, szép kivitelezéssel.
  Tyukocska, a szemtelenebb fajtából-Akik vonaglanak, tudod hol lépnek fel!

 11. Ha az ember nem zereti az irodalmat, abból következik hogy nem is jegyzi meg a verscímeket, sem az előadókat. Annak idején mindet bemagoltam a suliban, érettségin már alig emlékeztem rájuk, mostanra meg totál elfelejtettem őket. És nem is bánom. Ha ettől műveletlen vagyok …. hát akkor higgyetek annak. Az a lényeg hogy olvassunk, heti két könyvet lenyomok, nem érzem magam surmónak, mert nem ismerem József Attila művészetét :)

  Matt: Komolyan azt hiszed hogy Bence ezzel a hanggal nem került volna be a Megasztárba? Emlékezz csak vissza Fekete Dávid “hangjára”, eltörpül Bencééhez képest.

  Szaguldokacaj: Örülök hogy egyetértettünk ^^

 12. Én nem értek egyet veled, Tibi. Ha szereted, ha nem, ha valamit jól megtanulsz, az megmarad. Én sem szeretem az irodalmat, de azért megjegyeztem belőle pár olyan dolgot, amit legalább általános 4.-ben tanultam, 6 éve. A másik, meg hogy ha heti két könyvet elolvasol, az még nem tesz műveltté, csak műveltebbé. Valamint József Attilát nem ismerni tényleg elég szégyen, lévén, hogy már huszonvalahány éve ebben az országban élsz. Szerintem azért az kicsit durva, hogy valaki a hazája egyik legnagyobb költőjét sem ismeri, arról nem is beszélve, hogy rendkívül jelentős a magyar irodalomban. Nem is csoda, hogy annyiszor átrágják az iskolákban. Most mondhatod, hogy neked ez nem gáz, és lehet, hogy a te nézőpontodat tartod valószínűnek, de ha bekerülnél egy tévés vetélkedőbe, mint pl. a Legyen Ön is Milliomos, akkor lehet, hogy egy ország röhögne rajta, hogy mit mondasz. És akkor máris nem a te nézőpontod lenne igaz. Csak gondoltam, erre figyelmeztetlek, néha nézd egy kicsit mások nézőpontját, ne csak egysíkúan lásd a dolgokat! Mellesleg az írás tetszett, de produkáltál te már jobbat is!

 13. Matt: ERre mondják hogy ízlések és pofonok

  Andris: Más az ha megtanulod és az is ha bemagolod ^^
  Kezdjük azzal, hogy nem jelentkeznék a Legyen Ön is Milliomosba, se egyéb műveltségi vetélkedőbe. Mert elbuknék rajta. Az hogy kit érdekelnek a költők&írók és kit nem, ezt egyéni látásmód dönti el. Az meg hogy mi szégyen és mi nem, szintén emberfüggő.
  Az hogy én nem szeretem a magyar költészetet szerintem nem szégyen. Nem is vagyok rá büszke (még ha úgy is tűnik), egész egyszerűen nem tartom hibának.
  Egyébként olyan sokan próbálták már velem megszerettetni ezeket a verseket, de senkinek se sikerült. Ráadásul ha József Attilára gondolok az jut eszembe hogy öngyilkos lett (vagy baleset volt, kitudja).

 14. Szerintem a szégyen szó sem emberfüggő, mert azért egy bizonyos tett is elérhet egy bizonyos határt, ami felett már szégyen az. Pl. tegyük fel, hogy van egy emberke aki nem tudja, hogy az egyik leghíresebb magyar verset nem X írta, hanem Y. Akkor ha egy egész ország megtudná, szerintem nevetnének rajta az emberek, hogy hogyan lehet az illető ennyire ostoba (ne haragudj, véleményem…). Meg az is megdöbbentő, hogy ezt valaki nem tudja. Most ne haragudj, akkor úgy mondom, hogy szerintem ha más nem tudta volna ezt az információt, akkor szerintem az szégyenében elásta volna magát. Legalábbis a 99,99%-az országnak, ha ez megtörténne az országban mindenkivel. De ha te vagy az az 1% aki nem szégyenkezik, akkor most kinek mi az egyéni látásmódja? Mellesleg nem baj ha nem szereted az irodalmat, én sem rajongok érte, de jogosan megvédem, mert része a hazaszeretetnek az, hogy tudj valamit róla. Meg tényleg nem szégyen ha nem szereted, de azért illene tudni róla 1-2 fontos dolgot. Meg ha csak az jut eszedbe József Attiláról, hogy öngyilkos lett, akkor tényleg ne legyél büszke az irodalomszeretetedre, mert ha ez jut róla eszedbe, nem a művei, akkor te sajnos nem tudod kiemelni a fontos dolgokat egy témából. Márpedig újságíró lévén ez igencsak fontos lenne. Elhiszem, hogy a halála egy fontos momentum, de nem csak azt kéne tudni.

 15. SOHA nem voltam büszke arra hogy szeretem az irodalmat. Sőt, nem is mondtam ilyet soha, ergo nemértem mire írod hogy “ne légy büszke az irodalomszeretetedre”. Olyan egész egyszerűen nincs, mármint ha a klasszikus irodalmat tekintjük alapul.

  A te kedvedért elismerem, tiszta szégyen hogy ezt nem tudtam, hogy ki írta a Mama c. borzalmat (szerintemaz).

 16. Ezt hívják ízlésnek kedves Andris :) Tudod, mint amikor azt mondják hogy 10 fogorvosból 9 ajánlja. Ebben az esetben 402 diákból 401nek tetszett :)

 17. – Kutyakölykök: Ez még mindig gáz volt. Nem láttam a koncepciót, a kitörési pontot, csak ott volt egy csapat életrevaló vidám fiatalember, akik ugrándoztak, meg táncikáltak … és ennyi. Ez meg nekem kevés.

  Szia Tibi!
  Nagyon furcsa, nem mindennapi ember vagy. Az ízlésed sem az. Amúgy szerintem a fentebb említett hetente 2 könyv amit lenyomsz, jobb lenne, ha nem Batman képregény lenne :P . Újságírónak készülsz? Szerintem a blikknél vagy a story magazinnál a helyed (semmiképpen sem az Élet és Irodalomnál)! :D A táncikálás ha te magyar vagy akkor a te hagyományaidat is feleleveníti és őrzi és továbbadja a következő generációknak. Az összes írásodat mérlegre helyezve azt kell mondjam, hogy te egy globalizált , betokosodott tökfej vagy. Amúgy az énekes favoritjaid mindannyian indultak a megasztár 4-ben, inkább kevesebb mint több sikerrel. Fentebb jól írja valaki, hogy csak mellékes átlagos kis tölteléknek vannak itt, ti meg itt a fórumokon gyakorlatilag semmihez sem értetek, csak inkognitóban beírkálva szeretnétek VALAKIK lenni a bárgyú ostoba beszólásaitokkal. Egyébiránt a koncepciót azért nem láttad, mert nem volt koncepció. A kitörés meg szerintem csak megtörtént, hiszen 12 között vannak. vagy nem?

 18. Kisskiss: Nem batmant olvasok (http://media-addict.freeblog.hu/categories/Konyvkritika/ ), de ha szerinted jók, talán kikölcsönzöm ^^
  Pont ott szeretnék lenni, engem a bulvár érdekel, sose tagadtam, mert felesleges is :)
  És nagyon egyetértek veled azzal kapcsolatban amit rólam írtál. Mert tényleg egy betokosodott globalizált tökfej vagyok, akit nem hoz lázba se a magyar néptánc se a (sokak szerint csodálatos) magyar irodalom. Nem vagyok rá büszke, de ez van, ezt kell szeretni.
  Azért annyit hozzáfűznék, hogy azért van az embernek blogja hogy leírja a véleményét. Ha azzal az előadók családtagjai/barátai/rokonai nem értenek egyet, az nem az én hibám.

 19. Nekem nem az a bajom, hogy nem hoz téged lázba, hanem, hogy egy csepp tisztelet sincs benned sem a magyar irodalom sem a néptánc sem semmi más iránt a bulvár kivételével. Ez nagyon ciki, mert köztudott, hogy a bulvár semmi más, mint kitaláció, fikció, ferdítés, túlzás, egyszóval ez lennél te. Amúgy gondolom a blogodban azért van fórum, hogy akárki, hangsúlyozom AKÁRKI (még rokon, barát, ismerős is) elmondhassa a véleményét, akármi is az, vagy nem? Szerintem akkor lesz belőled valaki, ha egy kis tiszteletet TANULSZ, amúgy csak konfrontálódni fogsz ahelyett, hogy értelmesen vitatkozz. Ne haragudj de elég műveletlennek tűnsz elolvasva a bejegyzéseidet.

 20. Igazad van kedves kisskiss, tényleg nincs bennem sok tisztelet sem a néptánc, sem a magyar irodalom iránt. Mármint, a régi írók iránt, az újakat nagyon szeretem, pl.: Sohonyai Edit munkássáért oda meg vissza vagyok, bár a legújabb könyve nem a legjobb…
  Azért azt nem mondanám hogy tiszteletem a bulvárt. Mondjuk azt hogy kedvelem. Ismerem a hibáit, a hátrányait de mégis szívesebben veszek a kezembe egy Hot! magazint mint a szifiliszes, alkoholista Ady Endre alkotását.
  Ettől lennék műveletlen? Valószínűleg igazad van.

 21. Kedves Tibi!
  Elolvastam egy két kommentedet, valamint ezt a magas röptű “kritikát” is, de bennem csak annyi maradt meg, hogy rendkívül műveletlen vagy annak ellenére is, hogy hetente magadévá teszed egy könyvtár komplett adatbázisát… Nos az, hogy a magyar történelem legnagyobb költőit fikázod arra hivatkozva, hogy téged nem érdekel az irodalom, igencsak szánalmas kapálózás, és igen, ettől vagy nagyon műveletlen, úgyhogy azt javaslom, hogy ragadj meg egy szeneslapátot és ásd el magad a tyúkudvaron jó mélyen, mert én a helyedben régen elkapartam volna magam… Részemről ennyi, csak hogy érezd, milyen egy “kritika”.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here