Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Gyerekkorom egyik kedvence: Pinokkió!

Gyerekkorom egyik kedvence: Pinokkió!

2
Oszd meg!

Körülbelül öt éves lehettem amikor először láttam. Mivel 1993-ban jártunk akkoriban, nem volt dvd, csak a jó öreg videókazetta. Én pedig anno annyiszor néztem egymás után a Pinokkiót, hogy végül beakadt a kazetta szalagja, és elromlott a készülék. Ez is azt jelzi, mennyire szerettem a mesét!

Olyan furcsa most, tizenhat évvel később visszanézni a rajzfilmet. Leginkább azért, mert imádom most is, bár ez nem meglepő. Ez a jó a klasszikus Disney mesékbe, hogy sok év távlatából is képesek ugyanazt az élményt nyújtani. Ráadásul Pinokkió lassan 70 éves lesz, és gyanítom hogy még 100 év múlva is nézni fogják. De szívből remélem hogy az eredeti verziót, nem a felújítottat.

Régen olyan szépen tudtak meséket csinálni. Nem kellett se spéci 3d-s szarság, meg ilyen-olyan számítógépes trükkcsoda. Pusztán szépen meg kellett rajzolni. No, ez az ami manapság nehezen megy, ugye?

pinokkio

1311 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. De jó néha nosztalgiázni egy kicsit! :) 20 éves “öreg” fejjel mondom, hogy sajnálom a mai gyerekeket, mert a mostani mesefilmek többsége kritikán aluli, történet semmi és az a semmi is tök bénán van megcsinálva. Persze vannak kivételek, pl. a Shrek-filmek, de igazából azt vettem észre, hogy ezeket a mi korosztályunk jobban élvezi, mert sok poén abból áll, hogy pl. rendes filmeket parodizálnak ki, ezt meg hogy érthetné egy kisgyerek, aki nem is látta még azt a filmet?

    Egy szó mint száz, jó volt a klasszikus Disney meséken felnőni! :)

  2. Ugyanezt akartam írni,mint Kitana :)
    A történetek,a zenék,a karakterek felejthetetlenek.
    Nekem eddig ez az egyetlen Disney mese,ami kimaradt. De igyexem pótolni. :)
    Btw,a Suzi és Tekergő nagyon édes mese,nézd meg minél hamarabb!!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here