Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika The Jane Austen Book Club – Jane Austin Könyvklub (2007)

The Jane Austen Book Club – Jane Austin Könyvklub (2007)

10
Oszd meg!
Bevallom őszintén, ez a film különösen kedves a számomra. Leginkább azért, mert a legjobb barátomtól kaptam ajándékba a dvd-t, és egy cseppet lelkifurdalásom volt, amiért csak most tudtam megnézni. Tudjátok milyen az, ha kaptok egy dvd-t. Kiteszitek a polcra, rohadt jólmutat, aztán a megnézés valahogy várat magára. Nos, én egy voltam a Jane Austin Könyvklubbal. De aztán – VÉGRE! – belenéztem :)
Az első indokom természetesen Kevin Zegers volt. Annyira AKARTAM hogy ő legyen a főhős, hogy jósokat láthassam őt a képernyőn. De sajnos ezt buktam, keveset szerepelt, de azokban a jelenetkben amikben feltűnt, nagyon jól nyomta a srác. Bár, ideje lenne levetkőzni a gimnazista szerepeket, de gyanítom pár évig még ebben nyomatják majd őt. Bár, lehet hogy a Bonnie & Clyde film lesz a nagy kiugrás. Meglátjuk :)
Soha nem olvastam Jane Austin könyvet, sőt, teljesen kimaradt az életemből, még a Büszkeség és Balitélet is. Mégis, ez a film meghozta a kedvem a könyveihez és a filmekhez is. Azt hiszem ideje lesz ellátogatni a könyvtárba. Ti melyik kötetét ajánljátok?

Visszatérve a filmhez, picikét lassú mederben folytak a történetszálak, túlságosan kiszámítható volt végig, mégis rendelkezett egy olyan bájjal, ami előre vitte a cselekményt anélkül hogy meguntad volna. Persze ebben közrejátszott Marc Blucas csodás teste, no nem mintha Hugh Dancy játéka – és látványa – hidegen hagyott volna. Nő fronton is erős volt a felhozatal, Maggie Grace bedobása mint leszbikus karakter külön nagyot dobott az egészen. Szerencsére a DVD-n rajta voltak a kivágott jelenetek is, így még komplexebb lett az amit láttam. Például Allegra jól megbosszulta "szerelmét"…
Összeségében egy jó filmnek tartom, délutáni habkönnyű szórakozás. Mostanság agyba-főve nyomatják a Cinemaxon, ha van egy kis fölös időtök, nézzetek bele. Nem fogtok csalódni :)
Értékelés: 9/10

1937 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. Nekem személy szerint az Emma a kedvencem, aztán a Mansfieldi kastély.. (L) Egyébként, ha mind a hat Jane Austen regényt elolvasod, sokkal jobban érted majd magát a filmet; a beszélgetéseket, a vitákat, a történetmenetet, és persze a hősnők életét :)

 2. Akkor azt hiszem az lesz, hogy időrendi sorrendbe kéne elolvasni, ahogy írta Austin. Utána pedig újra megnézni a filmet. :)

 3. Amy Brenneman miatt meg akartam nézni, de sajnos lemaradtam róla. Viszont ha ilyen jó véleménnyel vagy róla hamarosan bepótolom!

 4. Szerintem az Emma a legjobb. És annak a filmváltozatai közül az a legjobb, amelyikben Kate Beckinsale a főszereplő, tehát az a Gwyneth Paltrow-féle változat amit te láttál fele olyan jó sincs, mint a másik:)

  Egyébként most gyorsan átnéztem néhány írásod, és azt vettem észre, hogy fiú(?) létedre mindig arról írsz, hogy melyik pasi szexis, ami egy kicsit unalmas. Nem attól lesz valami jó, hogy van benne jó pasi, már bocs :D

 5. Laci: Amy elég gagyi karaktert kapott benne, nekem a film 80%ában irritáló volt a jelenléte :d

  Pingi: Nekem a Gwyneth-es is tetszett, de amúgy is birom a nőt.
  Egyébként fiú vagyok, a “Tibi” legalábbis ezt sejteti szerintem. Attól hogy tele van dögös pasikkal egy film nem lesz automatikusan jó, de ha netán gyenge lenne a forgatókönyv meg a színészi játék, a külső feldobhatja az egészet :)

 6. Én is a napokban láttam a filmet, az elejéről lemaradtam, de fel van véve. Régóta szerettem volna megnézni és nem csalódtam benne nagyot. Szerintem is jó volt, ahogy fent is írtad, nem több egy “délutáni habkönnyű szórakozás”-nál, de annak tökéletes. :)
  A kérdésedre válaszolva, bár még nem olvastam az összeset, a kedvenceim a Büszkeség és Balítélet valamint a Meggyőző érvek. Ahogy a filmben is említették, a Klastrom titkát én sem ajánlom elsőnek, mert ott még nem volt annyira kiforrott az írónő stílusa, én unalmasnak találtam.

  A filmre visszatérve nekem fel sem tűnt, hogy Marc Blucas is játszik benne, bár csak a buffyban láttam, ott felfigyeltem rá. :)

  Végezetül csak még annyit szeretnék írni, hogy helyesen Jane Austen, E-vel, kiejteni kell i-vel.

 7. omg, az csak nem marc blucas? istenem, de jól néz ki itt :O bezzeg a buffyban hogy utáltam szegénykét ^^

 8. omg, az csak nem marc blucas? istenem, de jól néz ki itt :O bezzeg a buffyban hogy utáltam szegénykét ^^

 9. Oh, ha Jane Austen akkor Büszkeség és Balítélet, Emma, Értelem és érzelem. Ebben a sorrendben :D Aztán jöhet a kevésbé jó Klastrom titka, Mansfiel park és Meggyőző érvek. A “kevésbé jó” alatt azt értem, hogy nem olyan jó, mint az első három amit írtam, de attól még jó :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here