Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The Vampire Diaries

Pilotkritika: The Vampire Diaries

7
Oszd meg!

Nem vártam sokat a pilottól, hiszen annak idején az Alkonyat se jött be annyira, ráadásul mindenki ahhoz hasonlította a sorozatot. De ez … ez bizony sokkal jobb. Persze, mivel ez egy sorozat, nagyobb lehetőség nyílik majd a karakterek kibontakoztatására, a múlt történéseinek felbonyolítására, bár ez kétélű fegyver, hiszen egy idő után egysíkúvá is válhat a sorozat. De még a jövő zenéje, a pilot pedig tökjó volt!

tvd-pilot

Ha belegondolunk, már a történet is nagyon pazar, és a színészekre sem lehet panaszunk. Vámpírok, egy misztikus kisváros, testvér rivalizálás, és persze egy szerelmi háromszög – ha már Alkonyat hasonlat.

Nina Dobrev-et nemsokan ismertétek előtte, pedig én több mint egy éve ömlengek itt róla nektek, legalábbis a The American Mall-ban már elvarázsolt. Paul Wesley hihetetlen, de 27 éves. Egy cseppet fura hogy karaktere szerint egy tini vámpírt játszik, de jól eladja magát, és kellőképpen dögös ahhoz hogy csendben elnézzünk a színészi hiányosságai felett. Ian Somerhalder végre kapott egy igazán tökös karaktert, nézzük mihez kezd vele. A pilotban nem okozott neki gondot a “gonosz”, de meglátjuk milesz később…

Még az első epizóddal kapcsolatban, a ködös megoldás nagyon tetszett, a félelemkeltő zene pedig mégjobban alápakolt a dolgoknak. Gondolom Elena lehet Stefan régi szerelmének a leszármazottja, és erre a nagy kívánás a srác részéről. Nagyon érdekel mi lehetett a múltban, min veszhetett össze a két testvér? Eleve hogy lehet az, hogy Stefannak unokaöccse van, aki minden bizonnyal nem vámpír…

Értékelés: 10/10

Ha még nem láttátok, sürgősen pótoljátok, aztán pedig kommenteljétek le hogy tetszett! Mielőtt zárnám soraim: nemhiszem hogy egy újabb Buffy született meg, a vámpíros sorozatok királynőjét nem lehet legyűrni. De a második hely sem rossz, ugye?

7 Hozzászólások

 1. Szerintem nem volt rossz a pilot, bár én ezt a ködös-füstös valamit már néhol soknak tartottam. Néhány helyen előre tudható volt mi történik majd,ezért remélem később kicsit variálnak a történeten, hogy ne legyen túl egyértelmű. Én a Buffy-t nem néztem, ezért arról nyilatkozni nem tudok, de számomra a vámpíros sorozatok “trónján” a True Blood előrébb áll, mint a Vampire Diaries.

 2. Szija Tibi!
  Benne vagyunk a cserében, még ma ki is teszünk téged :)
  Lehet nekem is meg kéne néznem a pilotot :D Majd lehet szakítok rá időt :)

 3. Mai sorozatoknál a trueblood lazán legyűrte, de ha tini viszonylatban nézzük, hát a buffy az verhetetlen, hiába 90es évek.

 4. Sammy: Az engem is zavart volna, de Ian később belemagyarázta, hogy “ha tudnád mit tudok tenni a köddel” és így leeett minden :) A True Blood-ból még emmit se láttam, ideje lesz csekkolni!

  Asami: Köszi a cserét, ma kiteszlek :) És mindenképp szakíts időt a pilotra, nagyon jóvolt!

 5. Nem terveztem megnézni, de ilyen jó CW-s nézettséget látván bepróbáltam, és tetszett! A sztori meg ez a vámpíros-természetfölöttis fíling nagyon bejön, maradok a folytatásra. De ez az állandó naplóba írogatás meg monológok az írás közben nagyon zavaróak voltak a rész végére, na meg hogy tudnák akár több évadra (vagy csak egy teljes évadra) fenntartani a harcot a csaj “szívéért”? na majd meglátjuk hogy Kev Williamson mit talált ki. Nagyon tehetséges író, az biztos!

 6. Hát nem egy True Blood de a CW-től zseniális a Supernatural után a második legjobb sorozatuk, várom a folytatást!

 7. Feddo: Nekem a naplós rész is tetszett, mármint az apróbb utalások, pl.: Stefan szekrénye a naplóival van tele, és korábban mondta hogy fontos leírni, mert az emlékek fontosak. Engem az ilyen apró dolgok is megfogtak benne :)

  Laci: Hm, akkor a True Blood télleg jólehet. Ideje csekkolni :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here