Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Another Cindrella Story (2008)

Another Cindrella Story (2008)

13
Oszd meg!
Elkezdtem nézni a filmet, és már a kezdés megfogott. Ahogy Selena táncolt és énekelt, és ahogy futott a magyar szöveg. Szenzációs, szóltam magamban. Aztán múltak a percek, és egyre jobban elkedvtelenedtem az egésztől. Ennyire vérszegény és semmitmondó hősnőt régóta nem láttam. Egy olyan lány nem érdemli meg a drukkolásomat aki semmit nem tesz azért hogy kitörjön az élet szabta korlátaiból. Egy ideig elmegy hogy nézzük a szenvedését, de amíg ő semmit nem tesz azért hogy ez elmúljon, ne is várja hogy kihúzzák őt a mélységből. Mert ez nem egy mocsár ahol nem rángatózhatsz… Végig azt éreztem, hogy szerencsétlen Mary annyira nyomi, hogy az már fáj. Igen, tehetségesen táncolt és valamennyire szimpatizáltam is vele, de nekem ez a mértékű ártatlanság egy idő után negatív érzelmekbe csak át. Az eredeti Cindrella Story-ban épp az volt a jó, hogy Hilary Duff hozta az ártatlan naivát, de képes volt tenni a céljaiért. De itt, amikor a végén mindenki kiabálta Mary-nek hogy menjen a színpadra, az meg elfutott, legbelül – a kritikus énem azt kívánta most már ne menjen fel. Ne teljesüljenek az álmai. Mert az kevés hogy jó táncossá képzi magát. Abban a hivatásban amit ő választott igenis élni kell a lehetőségekkel. Szóval ezt eltolta a Disney.

Pedig remek film lehetett volna, és őszintén bevallom hogy jókat mosolyogtam rajta. Mert a Selena mostoháját alakító Jane Lynch egész egyszerűen tökéletes volt. Kellően sok, kellően dráma és rendkívül szórakoztató. A végén,mikor Mary-ztek, ő meg elkezdett Dominique-zni, azt hittem felülök a röhögéstől, de nem, csak oldalra fordultam :) A többi mellékszereplő is tökéletesen hozta a figurát, de igazából egyiknek se kellett megerőltetni magát, hiszen papírmasé figurákat kaptak, de kit izgat, teljesítették a tőlem elvártakat.

Another Cindrella Story

Ha jobban belegondolok Selenával se volt gond, csak hozta azt a karaktert amit a forgatókönyv elvárt tőle. Mert igenis jó volt naiva-ként, és – bár esküdni mernék hogy volt düblőre is – remekül táncolt. Akárcsak Drew Seely. Nem is rossz a pasi :)
Egyébként a táncjelenetek itt i s nagyon jók voltak, az elején amikor a tükör két oldalán táncoltak, nálam az volt a best-ever. De a mostohák bénázása is nagyon bejött :)
Mindenet egybevetve, a szokásos Disney minőségtől picit gyengébb eresztés, de egy délutáni – nekem munkaelőtt ^^ – matinének tökéletes. Csak többet vártam na… :)
Értékelés: 6/10

2342 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

13 Hozzászólások

 1. teljesen egyetértek veled mindenben. igen már megint én írok, de van időm úgyhogy mért ne =). Selena szerintem jól játszott de nem vagyok hajlandó elhinni hogy ő táncolt. egyszerűen nem és nem. nézzük meg a Tell me something i don’t know klippet hogy ott hogy táncol… mikor rájöttem hogy ő itt táncos főhősnőlesz megrökönyödtem. A pali jó volt, csak nekem túl hirtelen lettek jóban, viszont 1 jó pont a Disneynekk, hogy ebben benne volt az első csók. Jah igen és a néger csávót imádom!

 2. szia!
  szeretnék egy más stílusú filmet, a ‘la vie en rose’-t a figyelmedbe ajánlani, marion cotillard főszereplésével.

 3. hali.
  egyetértek veled,teljesen!
  én sem hiszem el,hogy nem volt dublőre!!!!
  Az kizárt dolog!:D
  Nekem ettől függetlenül bejött,és az én kedvencem is a tükrös – táncolós rész^^
  Nekem a zenék nagyon bejöttek!
  Zsebi^^

 4. Dublőre mindenképp volt, az utolsó táncos jelenetnél nagyon látszik.
  Amúgy egy könnyed kis nyári szórakozásnak elmegy a film, ebben a típusban nekem az egyik kedvencem.
  És Drewnak már a HSM óta tudom, hogy a hangja :)

 5. Igaz,hogy már vagy 1 éve láttam a filmet,de nem fogott meg benne semmi. Oké,a zenék jók voltak,ez az egy pont,amit mondani tudnék.
  Szerintem nem kellett volna a Cinderella story “folytatásának” elnevezni a filmet,ugyanis én mindig az első részhez viszonyítottam. És számomra Hilary és Chad sokkal jobban eljátszották a karakterüket.

 6. Detty: Szerintem ezt nem nevezhetjük folytatásnak. A címe sem Cindrella Story 2. Hanem egy másik tündérmese :)

  Egyébként az első rész nekem is jobban tetszett.

  Szissz: Engem Drew-ban a tánctudása lepett meg nagyon, a hangját régóta ismerem én is ^^

 7. Nekem bejött a film. A zenék jók voltak, de főleg a tánc jeleneteket imádtam. Az viszont igaz, hogy az előző Hilary&Chad párosítás az jobb volt. De ez is megnézhető egyszer.

 8. Imádom Drew hangját,de az új dala,a Her voice nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. :S
  Viszont a You will be in my heart feldolgozása nagyon jól sikerült. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here