Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Született Feleségek: Kritika az ötödik évad fináléjáról.

Született Feleségek: Kritika az ötödik évad fináléjáról.

26
Oszd meg!

Megnéztem a finálét is. De kötelességből, túl sokan kértétek hogy tegyem meg. Ha azt mondom szánalmas volt, keveset mondok. Az évadzáró ugyanolyan silány, unalmas és semmilyen volt mint az egész évad. A fertőt úgy-ahogy Maira Walsh húzta ki a nézhetetlen kategóriából, miatta talán még a hatodik évad is nézőssé válik… De vegyük sorra, kivel mi is történt!

dhw-lynette

– Lynette: Már annyira nem tudnak mit kezdeni velük, hogy Lynette újra terhes lett. Ikrekkel. Újra éljük az első évad előtt történeteket?

– Dave: Na bumm. Nem tudta megölni MJ-t, és diliházba csukták, ahol Felicia Tillman az ápolónő. Én most annyira meglepődtem, te, azt se tudom hova rakjam a leesett ajkaimat. Az egész rész csak úgy izzott, én annyira féltettem Susan és MJ életét, azt hittem betojok úgy izgultam… Remélem lehet érezni az iróniát :)

– Bree: Szokás szerint az ő szála kiváltott belőlem némi szimpátiát és izgalmi faktort, de még ez is kevés volt. Mindenesetre annak örülök hogy összejött Karl-lal, nekem már gáz volt Orson.

– Susan: Uhh, túlélte. De hogy? Azt hittem meghal… :D Viccet félretéve, Teri Hatcher jó alakítást nyújtott. Annak is örülök hogy összeházasodott Mike-al, bár nem értem minek takarták ki az arcát, ha a hatodik évad ABC-féle ismertetőjében az szerepel hogy Kathrine-nek meg kell birkóznia Mike elvesztésével.

A finálé történései unalmasak és semmitmondóak voltak ahogy a fenti sorokból szerintem nektek is kiderült. Még a poénok is elmaradtak, és szinte percenként az órát néztem, hogy mikor lesz már vége. Ez már nagyon nem a régi Született Feleségek, és tiszta szégyen hogy hova süllyedt a széria színvonala. Remélem összekapják magukat a 6. évadra, mert drága az időm ahhoz hogy huszadrangú sorozatokat nézzek. Az 5. évad pedig nagyon az volt

2698 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

26 Hozzászólások

 1. Honnan veszed h ott az elmegyógyintézetben Felicia Tillman az ápoló nő? és ezt a 6.évad ABC féle ismertetőjét hol lehet elolvasni?

 2. Ezt a Felicia Tillman-dolgot már több helyen olvastam, de az a nő biza nem ő…:)
  Amúgy meg az évad szerintem a végére nagyjából összeszedte magát, a “rejtélyes” szálat leszámítva. A mélypont a tűzvészes rész körül volt szerintem, a mostani részek pedig egészen élvezhetőek voltak. Viszont pár momentum engem rettentően idegesít:
  1. Susan és Mike? Na ne, ez már több a soknál (bár nem sok esélyt látok rá, azért mégis reménykedem, hogy nem őt vette el)… Ez a cívódás már túl van az elviselhetőség határain. Inkább jöjjön vissza a festő (Gale Haroldot egyébként is csípem), bár van egy olyan érzésem, hogy tőle végleg elbúcsúzhatunk…
  2. Bree és Karl? Hát nekem ez is kicsit irreális. Nem tetszik, hogy Orsont próbálták ennyire ellenszenvesnek bállítani, pedig őt kedveltem, de ebben az évadban eléggé kiherélték a karakterét… És nekem annyira nem tiszta, hogy Bree miért is akarja ennyire elhagyni (persze értem én, hogy mit akarnak bedni nekünk, de akkor is).
  Lynette? Hát vele sajnos nemigen tudtak mit kezdeni az írok az idén, pedig a színésznő az egyik legjobb a gárdából, sajnálom, hogy nem nagyon tudta kamatoztatni. Azért remélem, hogy visznek valami csavart a terhesség-szálba, mert ez így elég lagymatag.
  Katherine? Szegényt nem nagyon értem, miért is hagyták benne a sorozatban, mert sok vizet nem zavart. Ráadásul, ha Mike mégsem őt veszi el, akkor aztán végképp semmi értelme a maradásának (nyilván hallgathatjuk a szenvedését egy fél évadon át, aztán újabb banális történetfolyam indul)… Pedig a negyedik évad után örültem, hogy marad, mert azt hittem, érdekes karakter lesz. Tévedtem.
  Edie? Sajnálom, szerettem, de legalább örülök, hogy megmerték lépni (de kérem, egy évadon belül három darab visszaemlékezős montázsokból felépített, ugyanolyan sémára épülő rész azért több, mint túlzás).
  Gabrielle és Carlos? Az évad pozitív csalódása. Én személy szerint sosem voltam oda értük, de ebben az évadban szinte vártam, hogy mikor lesz már jelenetük. Bár az évad végére kicsit olyanok lettek, mint régen, de ők mindenképpen pozitívumnak számítanak a szezonban!
  Az évadrejtély? Mit ne mondjak, az első pár részben annyira érdekesnek tűnt, erre már az évad felére kiderült ez a marhaság, ráadásul Dave sem egy színésztálentum, valljuk be (vagy csak ezzel a szereppel nem tudott mit kezdeni a színész, mert nbem sok kihívás van abban, ha mindig csúnyán kell nézni).
  A gyerekszereplők? Vegyes érzelem: Gabrielle gyerekeit komálom, szerintem viccesek (főleg a nagyobb, a kicsinél meg poén, hogy szinte sosem beszél: az egyetlen szó, amit hallottam tőle, hogy “sperma”:P). MJ szerintem rettentő aranyos, pedig eleinte irritált. Lynette porontyai: hát én komolyan nem értem. Nyilván az írok szívtak be valami tudatmódosítot vagy csak totál hülyének nézik az egyszeri TV-nézőt. Az első évadban az ikrek 6 évesek voltak, Parker 5. Ez azt jelenti, hogy a negyedik évadra 9 és 8 évesek. Ebből következik, hogy az öt éves ugrás után 14 ás 13 éveseknek kéne lenniük. Ehhez képest az ikrek úgy tűnt, hogy az évad elején 16 körül vannak, Parker meg nagyjából normális korban, erre meg Preston és Porter az utolsó részekben már a továbbtanulásról gondolkoznak (sőt az egyikük együtt fog járni az egyetemre az apjukkal?!). Ezt hívom én csúnya nagy bakinak. No már most vagy én számoltam el valamit (sose voltam jó matekból), vagy tényleg nem stimmel valami itt. Lehet, hogy a következő évadrejtélynek köze lesz ahhoz, hogy valaki egy atomraktort üzemeltet a hátsókertben, ami a sugárzással befolyásolja a gyerekek életkorát? Esetleg pajzsmirigy problémák jelentkeznek az ikreknél, és ebből fakad majd a dráma? Vagy a legjobb: bejön a misztikum-szál: időutazás és féregjáratok a Lila akác közben…:D
  Persze csak hülyültem, de ahogy elnézem, semmi sem kizárt. Túl vagyunk az eddigi leglangyosabb évadon, a széria néha mintha átcsapna önmaga paródiájába, mintha fogyna az eredetiség, a lendület… de én még nem temetném a sorozatot, bízom benne, hogy lesz ennél jobb is (én a harmadik évaddal sem voltam megeégedve, erre egy zseniális negyediket rittyentettek), mert ez az egyik kedvenc. Bocs a terjedelemért:)

 3. Szép hosszú komment :) Egyébként egyetértek az előttem szólóval és én is sokat gondolkodtam az életkoros dolgon mert egy-két évet csúsztattak a szereplők korán, Juanita is már 6 éves az évad végén, pedig az 5 éves ugrásnál Gaby még terhes sem volt…

 4. egyáltalán nem értek egyet a kritikáddal, ez az egyik.
  a másik pedig, hogy nagyon szépen köszönöm azt a kibaszott nagy SPOILERT ott az egész kritika közepén, minden figyelmeztetés nélkül. lehet hogy te szereted elrontani mások (köztük az én) szórakozásom, de ilyenkor legalább türtőztethetnéd magad.

 5. Te büdös gyökér , ha az utolso részről ír akkor nyilván neked spoileres lesz az egész kritika
  Buta fasz…

 6. Tudod, Sarah ilyenkor illik felhlívni a figyelmet arra, hogy spoiler következik, ráadásul matt szerintem nem az utolsó részre gondolt, hanem arra, hogy ki is volt Susan vőlegénye az esküvőn, amit Tibi minden előzetes nélkül valóban lelőtt. Szóval vegyél már vissza légyszíves az arcodból, oké?

 7. Én még nem néztem végig az évadot,de nekem eddig nagyon tetszik és tartom magam ahhoz,hogy eseményekben nem bővelkedik,a beszólások kitöltik az űrt.Közepénél járok,eddig 5/4.Lehet,hogy elfogult vagyok a sorozattal,de nem bírom megunni.A finálét meg várom,hogy megnézhessem.

 8. Végülis érthető, hogy ha kezded megunni a sorozatot. 5 évad után nehéz újat mutatni. Egyébként ez az oka annak, hogy hanyagolod a feleséges oldalad?

 9. bazdmeg sarah, nyilván nem az egész kritikára gondoltam, hanem konkrétan arra, hogy mi a faszért kellett lelőni, hogy kihez megy hozzá mike. omg hogy még vannak ilyen gyökerek mint te.

 10. Hát ezzel a kritikával én sem értek egyet… Szerintem ez a rész nagyon-nagyon jó volt (L) Az meg a másik, hogy én nem tudom megunni. Imádom mind az 5 évadot. Amúgy meg az évadrejtélyt oké, hogy lelőtték már előre, de sose gondoltad vna, hogy ilyen lesz… Nekem akkor is tetszett, hisz a DH a legjobb sorozat a világon :)

 11. Georgina: Én esküdni mertem volna hogy Felicia az.

  Atalant: Szerintem pont az évad vége felé lett egyre gyengébb és szánalmasabb. Amíg Gaby ronda volt, legalább volt valamilyen támpontja Eva-nak hogy színészi alakítást nyújtson. Susan és Mike összehozása szerintem jó dolog, hiszen az első évad óta ez az egyik főszál.
  Orson és KAthrine szolgáltattak 1-1évadrejtélyt, szerintem természetes hogy elfáradt a karakterük. Bármilyen szomorú, mindkettőt kiírnám. Vagy kreálnék nekik valami új szálat, de nem vagyok a dh írói csapatában… :)
  Edie egyébként egy remek karakter volt szerintem, de nem tudtak mit kezdeni vele. Folyotn egy ribancként tekintettek rá, nem pedig mint egy anya. Ha a gyereke tényleg hozzá költözik remek dolgokat lehetett volna kihozni, például ha rájön mit tervez Dave, ő pedig lerendezi a gyereket … vagy megpróbálja … De hát, a DH íróiból szerintem kezd kiveszni a kreativitás.
  A gyerekek korát tényleg hülyén számolják és ez idegesítő, ennyire hülyének nézik az embert.

 12. Matt: Ha valaki a fináléról ír kritikát evidens hogy spoilerek is vannak benne. EGyszer már rámszóltál emiatt és akkor is mondtam neked, ha látod hogy egy olyan részről írok amit nem láttál, egyszerűen ne olvasd el. És ha a Kathrine-es dolog zavar, az annyira evidens dolog hogy ez történt, és különben is, lehet hogy rosszul fordítottam :)

  innen volt a rész:
  http://spoilertv-desperatehousewives.blogspot.com/2009/05/abc-upfront.html
  nd Katherine (Dana Delany) struggles over the thought of losing Mike.

  Szóval, sajnálom ha elrontottam a szórakozásod, legközelebb pedig arra kérlek hogy ne olvass el olyan bejegyzést ami olyan részről szól amit nem láttál.

 13. Robi: Tényleg ez az oka hogy nincs kedvem szerkeszteni a DH-t, azon gondolkodom hogy keresek egy társzerkesztőt, mert nekem nagyon kedvem a dologhoz. Bezárni nem fogom, ahhoz túl régi a site és bízom a 6.évad-ban hogy nézhető lesz és újra meghozza a kedvem.

  Boti: Mit nem gondoltunk volna hogy ilyen lesz? tényleg azt hitted hogy meg merik lépni az írók hogy megöljenek főműsoridőben, 14millió néző előtt egy ártatlan 4éves gyereket?

 14. Basszátok meg már meg, mit nem lehet azon érteni, hogy Matt LÁTTA AZ ÉVADZÁRÓ RÉSZT, és azzal nem is volt baja, csak egy hatodik évados, ismétlem HATODIK ÉVADOS poént lőttél le, ami elvileg csak akkor derült volna ki mások számára!

 15. M: Kérlek ezt a stílust kerüld a blogon, és persze ez Sarah-ra is vonatkozik.
  És most már értem mi nem tetszett Matt-nak, bár ez annyira egyértelmű volt hogy hozzá megy férjhez. Annyira mint hogy Gaby meddő aztán paff itt vannak a gyerekek. Lehet hogy tévedek. Lehet hogy nem.

 16. M te mi a faszomrol beszélsz????? milyen susan vőlegéénye?
  Mi a faszért okoskodsz ha nem láttad még
  uristttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

  gyerekek most az M , a Matt és a matt
  az ugyanaz az ember?:D

 17. Én külön ember vagyok,legalábbis nem tudok róla,hogy más néven írnék :D Hát Tibi én vagyok az a matt,aki fennt van neked msnen.Ha ebből így tudod.Csak mert már ezer éve nem beszéltünk.

 18. Miert kell ezen vitazni??? Mivan ha egy teljesen idegen nö es nem a susan sem a kathrine??? Miert kell latatlanba okoskodni??????????????

  Amugy egyetertek a kritikaval teljesen

 19. oké. akkor tisztázzuk. eddig azt hittem lehetetlen hogy egyszerre ennyi értetlen ember egy helyen, ráadásul még mind kommentet is ír, de nem.
  LÁTTAM A RÉSZT, ismétlem, LÁTTAM A RÉSZT.
  azt nehezményeztem, hogy kiírtad hogy ki az, akiről mike a fátylat felemeli, mert ez a nagy cliffhanger, a nagy poén a végén. te meg ebbbe jól beletrafáltál, az van.
  meg amúgy is tibi, a linkre nézz már rá egy pillanatra: http://SPOILERtv-desperatehousewives.blogspot.com.
  és akkor szerintem ennyi.

 20. kit erdekelsz matt???? Ki a faszom v te? Kinem szarja le mit lattal es mit nem….. ez egyaltalan nem biztos info es nem oan biztos h susan……takarodjal marr …..

 21. Nem szeretnék belefolyni a dologba,de szerintem mattnek igaza van,hogy ki kellett volna írni,hogy esetleg olyan rész következik,amit nem mindenki akar tudni.
  DE:Abban is biztos vagyok,hogy Tibi nem direkt hagyta le.A szuletett-felesegek.hu-n mindig ki volt írva,ha spoileres rész következett.
  Nem a másikat kéne támadni egyből,ha megjegyez valamit a bejegyzéssel kapcsolatban,hanem meg kéne próbálni megérteni a másik felet.

 22. Egyébként nagyon nehéz követni hogy most Matt, matt és M. pontosan kicsoda, és három külön személy-e vagy csak egy … de mindegyis :) Lényeg hogy igazatok volt, de most már felesleges áthúzni a bejegyzésben mert úgyis mki látta már.

 23. Tök nincs igazatok.bocsi:D
  Szóval,miért lenne baki az időugrás? Mármint az ikrek tök rendben vannak korban. Vegyük a 3.évad elejét. Fél év telt el ott is. Plusz az évadok se pont egy évet foglalnak magukba.Sztem nincs baki.
  Aztán,lehet,hogy csak én képzelem ezt :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here