Filmkritika: Shallow Hall – A nagyon nagy ő (2001)

8

Elsőre egy nagy baromságnak tűnt a film. És ahogy elkezdtem nézni, hirtelen be is akartam fejezni. Miért egy pasi szinkronizálta Gwyneth-et? Vagy az nő volt, és én hittem pasinak? Létezik egyáltalán nő akinek olyan mély a hangja mint egy pasinak? Oké, biztos van, de akkor is. Egy romantikus film, amiben egy férfi szinkronizál egy nőt, ez nagyon gáz. Ha mégis nő volt a szinkronhang, akkor meg nemértem miért bhangzott férfiként…

a-nagyon-nagy-o

A másik pont ami miatt le akartam lépni, az Jack Black. Tudom, sokan szeretik és valahol tehetséges színész, de vele is úgy vagyok, mint Eddie Murphy vagy Jim Carrey színészekkel: ha meglátom őket elmegy a kedvem attól hogy végignézzem az adott művet. Erről (talán) nem ők tehetnek, mert tehetségesek, de mégis, nekem egész egyszerűen sok. És Jack Black ebben a filmben még több volt. Annyira próbálták jól megírni a karaktereit és ráerőltetni ezt a jópofavagyok stílust, hogy idiótán állt neki az egész.

Gwyneth meg, most komolyan, hol van ez a Szerelmes Shakespeare-hez képest? De most tényleg, hogy tudott ennyire lealacsonyodni? Eleve komplikált volt Rosemary karaktere, de ő egy depressziós picsává avanzsálta az egészet, pedig ha egy kicsit több színészi játékot visz bele, ha több mimikával megrészegíti a karaktert, akkor kaphattunk volna egy értelmesebb női főhőst.

Értékelés: 3/10

A forgatókönyv alapból defektes, de fogadjuk el olyannak amilyen. A szerelem vak, szokták mondani, szóval akár foghatjuk erre is ezt a bárgyú megvalósítást. Mégis, minden hibája ellenére valamennyire szórakoztató, és tökéletesen kielégíti azon igényünket, hogy másfél órára elengedjük magunk.

1639 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.8 hozzászólás

 1. Nekem 10 perc elég is volt a filmből…
  VIszont Jim Carrey-t hogy nem lehet szeretni? :D

 2. Gwynett hangján énis meglepődtem aztán rájöttem, hogy valószínűleg azért, mert az enyhén szólva túlsúlyos karakterhez jobban illik eza dörmögősebb hang, gondolom ezzel is érzékeltetni akarták hogy bármennyire is annak látja a főszereplő faszi, nem egy légies teremtmény. Amúgy a film tanítócélzatú próbált lenni, hogy nem a külső a lényeg, de úgyis mindenkinek az, tehát nem hiszem hogy sokat értek el vele.

 3. Detty: Mert gumiarcú és minden filmjében szinte ugyanazt nyomatja? Szerencsétlen srác/pasi/férfi aki vicces és beleszeret álmai nőjébe, de nem jöhetnek össze mert …(ebből lesz a vicces rész)… de aztán megoldódik minden és happy forever. Mondjuk ezért nem csipázom őt :)

 4. Az egyik Padödős volt Gwyneth szinkronhangja. Nem tudom kitalálta ki, hogy mekkora poén lenne, mert Gwyneth túlsúlyos és a Padödős is, de iszonyat volt. Mikor először láttam a filmet, majd lefordultam a székről, mikor meghallottam a hangját. :P
  A film egyszer-kétszer elmegy, egyáltalán nem nagy szám, a Szerelmes Shakespeare sztem meg sz*r volt.

 5. végignéztem, ha már elkezdtem… a felére a történet eléggé kifulladt (mondjuk már alapjában véve is egy nagy kalap sz*r volt) egész végig azt vártam hogy legyen már vége. Csalódtam Gwynethben (nah meg a magyar szinkronban is persze)

 6. És a másik padödő volt a lány anyukájának a hangja…Falusi Mariann :)
  Amúgy először tényleg szokatlan volt,de a végére egyre jobban bejött!

 7. Matt: Na én ezt se ismertem fel:d Nekem akkor is fura és szokatlan volt az egész, ezzel tönkrevágták a film nagy részét sztem

Leave A Reply