Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Shallow Hall – A nagyon nagy ő (2001)

Filmkritika: Shallow Hall – A nagyon nagy ő (2001)

8
Oszd meg!

Elsőre egy nagy baromságnak tűnt a film. És ahogy elkezdtem nézni, hirtelen be is akartam fejezni. Miért egy pasi szinkronizálta Gwyneth-et? Vagy az nő volt, és én hittem pasinak? Létezik egyáltalán nő akinek olyan mély a hangja mint egy pasinak? Oké, biztos van, de akkor is. Egy romantikus film, amiben egy férfi szinkronizál egy nőt, ez nagyon gáz. Ha mégis nő volt a szinkronhang, akkor meg nemértem miért bhangzott férfiként…

a-nagyon-nagy-o

A másik pont ami miatt le akartam lépni, az Jack Black. Tudom, sokan szeretik és valahol tehetséges színész, de vele is úgy vagyok, mint Eddie Murphy vagy Jim Carrey színészekkel: ha meglátom őket elmegy a kedvem attól hogy végignézzem az adott művet. Erről (talán) nem ők tehetnek, mert tehetségesek, de mégis, nekem egész egyszerűen sok. És Jack Black ebben a filmben még több volt. Annyira próbálták jól megírni a karaktereit és ráerőltetni ezt a jópofavagyok stílust, hogy idiótán állt neki az egész.

Gwyneth meg, most komolyan, hol van ez a Szerelmes Shakespeare-hez képest? De most tényleg, hogy tudott ennyire lealacsonyodni? Eleve komplikált volt Rosemary karaktere, de ő egy depressziós picsává avanzsálta az egészet, pedig ha egy kicsit több színészi játékot visz bele, ha több mimikával megrészegíti a karaktert, akkor kaphattunk volna egy értelmesebb női főhőst.

Értékelés: 3/10

A forgatókönyv alapból defektes, de fogadjuk el olyannak amilyen. A szerelem vak, szokták mondani, szóval akár foghatjuk erre is ezt a bárgyú megvalósítást. Mégis, minden hibája ellenére valamennyire szórakoztató, és tökéletesen kielégíti azon igényünket, hogy másfél órára elengedjük magunk.

1857 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

  1. Gwynett hangján énis meglepődtem aztán rájöttem, hogy valószínűleg azért, mert az enyhén szólva túlsúlyos karakterhez jobban illik eza dörmögősebb hang, gondolom ezzel is érzékeltetni akarták hogy bármennyire is annak látja a főszereplő faszi, nem egy légies teremtmény. Amúgy a film tanítócélzatú próbált lenni, hogy nem a külső a lényeg, de úgyis mindenkinek az, tehát nem hiszem hogy sokat értek el vele.

  2. Detty: Mert gumiarcú és minden filmjében szinte ugyanazt nyomatja? Szerencsétlen srác/pasi/férfi aki vicces és beleszeret álmai nőjébe, de nem jöhetnek össze mert …(ebből lesz a vicces rész)… de aztán megoldódik minden és happy forever. Mondjuk ezért nem csipázom őt :)

  3. Az egyik Padödős volt Gwyneth szinkronhangja. Nem tudom kitalálta ki, hogy mekkora poén lenne, mert Gwyneth túlsúlyos és a Padödős is, de iszonyat volt. Mikor először láttam a filmet, majd lefordultam a székről, mikor meghallottam a hangját. :P
    A film egyszer-kétszer elmegy, egyáltalán nem nagy szám, a Szerelmes Shakespeare sztem meg sz*r volt.

  4. végignéztem, ha már elkezdtem… a felére a történet eléggé kifulladt (mondjuk már alapjában véve is egy nagy kalap sz*r volt) egész végig azt vártam hogy legyen már vége. Csalódtam Gwynethben (nah meg a magyar szinkronban is persze)

  5. És a másik padödő volt a lány anyukájának a hangja…Falusi Mariann :)
    Amúgy először tényleg szokatlan volt,de a végére egyre jobban bejött!

  6. Matt: Na én ezt se ismertem fel:d Nekem akkor is fura és szokatlan volt az egész, ezzel tönkrevágták a film nagy részét sztem

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here