Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Majdnem szűz (2008)

Majdnem szűz (2008)

1
Oszd meg!

Tovább folytattam a magyar filmekhez tett kirándulásomat, a mostani alany a "Majdnem Szűz" című 2008as alkotás volt. És alig hittem a szememnek. A maga műfajában egy nagyon jó alkotás született, sőt! Ilyen jó magyar drámát talán még sose láttam. Egész egyszerűen a sztori mindent vitt, akárcsak a főhős alakítása.
Ubrankovics Júlia tökéletes választás volt Boróka szerepére. Nagyon jól eljátszotta a tizenéves kurva szerepét, sőt. Adott egyfajta pikantériát a sztorinak, nem tudtál nem rá figyelni. Ami a legjobb volt, hogy Júlia nem egy tökéletes szépség. Csinos, csinos de nem egy "álomnő". A naturalisztikus jelenetábrázolásokban sem feszengett, jól hozta amit kellett. Márpedig pucér jelenete volt bőven, de hát egy utcalányról szóló filmben ne lenne?
A Tóth Attila által alakított Móricz volt a film legalja: a színész (?) mintha a súgógépről olvasná a szövegét, arcmimikáról pedig még a hírekben sem hallott: gyakorlatban pedig még Paris Hilton is jobban gyakorolja azt. De maga a karakter sem volt jó, mármint oké hogy kellett egy jópasi aki megjavítja Borókát, de valahogy a színészpárosítással ez nem volt összetett egyveleg…

Hujber Ferenc tökéletes volt a szerepre, ilyen dögös még egy filmben sem volt. Nagyon passzolt hozzá a szívdöglesztő macsó attitűd, és élni is tudott vele…
Visszatérve a sztorira, tényleg megmutatta milyen lehet egy utcalány élete. Az első bevetés a törökökkel zseniális volt, ahogy ábrázolták az aktus megtörténtét, és közben ették a húst: szinte így tépkedték szét Boróka lelki világát is… És még a sztori eleje is jól volt megoldva, bár az cseppett fura, hogy a lány 500eurós "óradíja" hogy lecsökkent 3000 forintra… :)
Szóval, kezdem elhinni hogy vannak jó magyar filmek. És ennek még a színvilága is jó volt. Ajánlom mindenkinek megtekintésre, aki elmúlt 12éves. Mert szerintem e-kor alatt nem való senkinek, még a mai világban sem.

Értékelés: 8/10

1218 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here