Főoldal Érdekességek Interjú Exkluzív: Ádok Zoli Interjú

Exkluzív: Ádok Zoli Interjú

3
Oszd meg!

Az MTVA döntése alapján a Csillag Születikben feltűnt Ádok Zoltán képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az interjúban többek közt erről, és a szakmai múltról, jelenről volt szó.

– Gyermekkorában hitte volna, hogy ön képviselheti egyszer hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon?

16 évesen kezdtem komolyabban foglalkozni az énekléssel. Egészen fiatal korom óta táncosnak készültem, de emellett jó pár évig műkorcsolyáztam, a sportág junior bajnoka is voltam. Akkoriban még nem is álmodtam igazi énekes karrierről, de az Eurovíziós Dalversenynek a kezdetektől rajongója vagyok. Bayer Friderikának 1994-ben még otthonról, családi körben szurkoltunk, aztán később baráti összejöveteleket szerveztünk egy-egy dalverseny örömére. Külföldi ismerőseimmel összegyűltünk, és mindenki hozott a saját országára jellemző italt (pálinkát, sljivovicát, vodkát, whiskyt stb.). Amikor elhangzott egy adott dal, akkor a hozzá tartozó italból mindenkinek innia kellett. A műsor végére már igencsak jó állapotban voltunk. De ha akkor bárki azt mondja, hogy egyszer ott állhatok a dalverseny színpadán, és százmillió ember várja a tévék előtt ülve a dalomat, biztosan nem hiszem el.

adok-zoli

– Miért nem magyarul adja elő a “Tánclépés” című dalát?

A Tánclépés angol nyelvű változata már az albumon is szerepelt, de az Eurovíziós Dalversenyen mindig a nevező köztelevízió döntésén múlik, hogy melyik nyelven adják elő a dalt. A Magyar Televízióban, miután megismerték a magyar és angol változatot is, úgy ítélték meg, hogy az angol verzió sokkal ütősebb, energikusabb. Azt hiszem, a nyelvválasztás mindig a dal függvénye: egy disco-sláger egyszerűen erősebb angolul, míg egy ballada az anyanyelveden szól a legszebben, és ezt a külföldiek is érzik.

– Magyarországon vagy külföldön szeretne komoly karriert kialakítani?

Hosszú évekig dolgoztam külföldön, nagyhírű európai színházakban és óceánjáró luxushajókon léptem fel musicalszínészként és táncosként. Ezt a pörgést is imádtam, de szeretem Magyarországot, jó volt ide hazajönni, és kicsit megállapodni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha újra egy jó lehetőség kínálkozik külföldön, akkor nem élek vele, de szerencsére egyre több vonzó felkérést kapok itthonról. Most úgy érzem, abszolút a helyemen vagyok.

– Színésznek vagy énekesnek vallja magát? Melyik a fontosabb?

Nehezen lehet ezt szétválasztani, főleg egy musicalszínész esetében. Mi énekes színészek vagyunk, és ebben a szerepben kell a lehető legtöbbet nyújtani a közönségnek. Az Eurovíziós Dalverseny esetében pedig külön jó, hogy én mindezek mellett táncos múlttal is rendelkezem, hiszen a dal mellett ugyanolyan fontos az erős színpadi produkció.

– Kevés magyar hírességnek van hivatalos weboldala. Ennyire fontosnak tartja az internetes megjelenést?

Én úgy látom, hogy egyre többen ismerik fel az internet jelentőségét. Sőt, egy statikus weboldal tulajdonképpen XX. századi megoldás, a jövő szerintem sokkal inkább a különböző közösségi oldalakban van. Azt hiszem, az ebben rejlő lehetőségeket kell felfedeznünk és kiaknáznunk.

1400 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. ez nagyon jó… ezek a kérdések engem is érdekeltek. örülök, hogy ezeket megtudtam, és h hogyan érzi magát Zoli az eurovíziós dalverseny miatt. Gratulálok csak így tovább még több interjút vároook :)

  2. Gratu! :) Ez sokkal jobb interjú lett mint a Papp Gergő, Zoli valahogy szimpatikusabb. Jók a kérdések, gratulálok!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here